Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΑντιπληροφόρησηΟλλανδία: Διεθνή Αναρχική Συνάντηση στο Appelscha (3- 4 Ιούνη 2017)

Ολλανδία: Διεθνή Αναρχική Συνάντηση στο Appelscha (3- 4 Ιούνη 2017)

Pinksterlanddagen: αναρχικό φεστιβάλ 3- 4 Ιούνη 2017.

Η Pinksterlanddagen (PL) προσφέρει μία σκηνή σε ανθρώπους με πάθος για την αναρχική ιστορία από την 3η έως τις 4 Ιουνίου 2017. Η ομάδα προετοιμασίας προσκαλεί όλους να έρθουν και να δώσουν ένα εργαστήριο, να κάνουν μια διάλεξη ή να παρουσιάσουν κάτι, εφόσον αυτό ταιριάζει με τα κίνητρα της συνάντησης. Όλοι οι συνεισφέροντες μαζί θα δημιουργήσουμε ένα ζωντανό πρόγραμμα που θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να σκέφτονται και να ενεργούν.

Η Pinksterlanddagen είναι μια πολιτική γιορτή στην οποία ένα μεγάλο μέρος του αναρχικού κινήματος / ακτιβιστές της Ολλανδίας εκπροσωπείται. Η PL προσπαθεί να φτάσει πάνω από τα σύνορα και να καλέσει τους διεθνείς επισκέπτες. Θέματα που συχνά συζητείται είναι ο φεμινισμός, η μετανάστευση, οι εργατικοί αγώνες, η εναντίωση κατά του μιλιταρισμού, το περιβαλλοντικό κίνημα, τα δικαιώματα των ζώων και την ιστορία του αναρχισμού. Δείτε εδώ για το πρόγραμμα.

Εκτός από τα περίπου 30 σεμινάρια / διαλέξεις / συζητήσεις υπάρχει ένα πλήρες πρόγραμμα για τα παιδιά, το βιβλίο, και το πολιτιστικό πρόγραμμα (μουσική, επιδείξεις φωτιάς , ταινίες, κλπ). Το πρόγραμμα είναι συνδεδεμένο με το σήμερα και, ως εκ τούτου διαφορετικό κάθε χρόνο. Φέτος αναζητούμε στην λεγόμενη «κοινωνία της συμμετοχής». Αυτό είναι όπου οι πολιτικοί αποκαλούν η ζωή μετά τις περικοπές. Κόβουν πολλά κοινωνικά οφέλη και προσπαθούν να μας πουλήσουν ότι αν είμαστε στα πρόθυρα μιας νέας κοινωνίας, εκείνης στην οποία μπορούμε να διαμορφώσουμε το δικό μας μέλλον. Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι τα άτομα με τα χρήματα μπορούν να αντέξουν οικονομικά για παράδειγμα, τη φροντίδα για τους ηλικιωμένους, ενώ οι άνθρωποι χωρίς χρήματα, θα πρέπει να στραφούν προς την οικογένειά τους, euh εννοούμε τους συμμετέχοντες. Ως αναρχικοί θέλουμε συμμετοχή, αλλά όχι με τον τρόπο που η κυβέρνηση το βλέπει. Κατά τη διάρκεια αυτής της PL θα θέλαμε να μιλήσουμε για αυτό λίγο περισσότερο.

Ο τρόπος με τον ο οποίο η PL λειτουργεί ουσιαστικά ταιριάζει στην ιδεολογία της? Άπαντες μοιράζεται την ευθύνη στη λειτουργία του φεστιβάλ. Κάποιοι κανονίσουν το γενικό σχεδιασμό, άλλοι δίνουν ένα εργαστήριο, κάποιοι μαγειρεύουν, κάποιοι χτίσουν τα πάντα ή κρατάνε το χώρο καθαρό. Η PL είναι οργανωμένη ως ένα χωρίς αλκοόλ αναρχικό κάμπινγκ. Σεβόμαστε αυτή της αρχή και επωφελούμαστε από αυτές από τότε που είδαμε ότι διατηρεί τη γενική ατμόσφαιρα καλύτερη.

Εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση ενός διαφορετικού είδους  κόσμου, μια κοινωνία χωρίς εξουσία στην οποία ο καθένας έχει μια φωνή. Ψάχνουμε για ανθρώπους που συμμερίζονται την άποψη αυτή και θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε αυτόν τον κόσμο. Ελάτε στο PL και να μιλήσετε με τους 500 επισκέπτες του φεστιβάλ. Πάρτε το βήμα στη σκηνή του Pinksterlanddagen. Μπορείτε να φτάσετε στην κατασκήνωση από την Παρασκευή 2 Ιουνίου και η κατασκήνωση κλείνει τις πόρτες της την Δευτέρα 5 Ιούνη – σε αυτή την τελευταία ημέρα κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη στην διάλυση της κατασκήνωσης και τον καθαρισμό του κάμπινγκ.

Το πρόγραμμα: pinksterlanddagen.org/programma

Δείτε την ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες: pinksterlanddagen.org

via athens.indymedia.org

 

Must Read