Οι καταλήψεις δεν είναι ούτε νόμιμες – ούτε παράνομες αλλά δίκαιες!

Λάβαμε 11/09/2019

Οι καταλήψεις δεν είναι ούτε νόμιμες – ούτε παράνομες αλλά δίκαιες!

Οι καταλήψεις και οι δομές φιλοξενίας προσφύγων –μεταναστών, δεν είναι απλά μια «κατάληψη ενός χώρου». Τις περισσότερες φορές είναι οικειοποίηση εγκαταλειμμένων κτιριακών δομών και παραχώρηση τους ξανά στην κοινωνία με δημόσιο χαρακτήρα. Είναι δε φορείς ενός άλλου κόσμου: Ενάντια στην ανάθεση, παρέχουν αυτοργανωμένες συνθήκες λειτουργίας που το ύψιστο ιδανικό της αλληλεγγύης γίνεται πράξη. Γιαυτό και ενοχλούνε τους υπάρχοντες θεσμούς, διότι αποτελούν ακηδεμόνευτες δομές που οι άνθρωποι ζούνε και πράττουν μαζί, μακριά από την θεσμική φιλανθρωπία, την κερδοσκοπική κοινωνία των προβεβλημένων πολιτών και μη, τον ενοχικό εθελοντισμό κοκ. Παρέχουν εξίσου ή ακόμα και καλύτερες υπηρεσίες προς τους διαμένοντες σε αυτούς, δημιουργώντας συνεκτικές κοινότητες αγώνα που υπάρχει μόνο το ΕΜΕΙΣ.

Στο πλαίσιο αυτό εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλες τις καταλήψεις και τις δομές φιλοξενίας προσφύγων. Απαιτούμε καμία δίωξη των συλληφθέντων και την επιστροφή των κτιρίων στον πρότερο σκοπό χρήση τους από τους αλληλέγγυους.

Αναφορικά με την παρουσία της αστυνομία στα Εξάρχεια, η μέχρι στιγμής στρατοπέδευση τους στην περιοχή δεν μείωσε σε καμία περίπτωση την παραβατικότητα ούτε βελτίωσε το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων. Αντιθέτως προκάλεσε και προκαλεί μεγαλύτερη όχληση, εντάσεις και τραυματισμούς. Τα Εξάρχεια δεν χρειάζονται καμία αύξηση της αστυνομικής παρουσίας και οποιαδήποτε άλλων φυλακτικών μεθόδων.

Ενημερώνουμε τον υπουργό «προστασίας» του πολίτη ότι το μόνο «απολύτως δικαιολογημένο μέτρο» ως πράξη σε έναν κόσμο αδικίας δεν είναι η αστυνομική καταστολή αλλά η αλληλεγγύη.

Για τον κόσμο που θέλουμε, χωρίς πολέμους, σύνορα, κράτη, εξουσία και εκμετάλλευση, για μια κοινωνία ελευθερίας και ισότητας.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην πορεία το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη στις 12.00 πμ στα Προπύλαια, Αθήνα.

Αλληλέγγυοι Λειτουργοί Υγείας
11/9/2019

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες