Ο πόλεμος ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο δεν έχει σύνορα

0
211

Λάβαμε 24/01/2019

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ

Στις 28 Νοεμβρίου 2017, συνελήφθησαν 9 αγωνιστές από την Τουρκία για συμμετοχή στο DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα), μετά από εισβολή που πραγματοποιήθηκε στα σπίτια όπου διέμεναν. Κατά την διάρκεια της προσαγωγής τους στη ΓΑΔΑ, βασανίστηκαν και χτυπήθηκαν άγρια , κάτι που έγινε αντιληπτό τόσο από τις φωτογραφίες τους που δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ, όσο και κατά την μεταγωγή τους στον ανακριτή.

Η περίοδος που επέλεξε το κράτος για την συγκεκριμένη κατασταλτική δίωξη δεν ήταν τυχαία, καθώς προηγήθηκε της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν, σε μια προσπάθεια επίδειξης της κυριαρχίας του κράτους και τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων ατόμων.Οι αγωνιστές από την Τουρκία λόγω της έντονης αντιφασιστικής και αντιιμπεριαλιστικής στάσης τους, έχουν δεχθεί δεκάδες κατασταλτικές κρατικές επιθέσεις στην Ελλάδα.

Η πιο πρόσφατη ήταν επί κυβέρνησης Σαμαρά όπου πάλι συνελήφθησαν αγωνιστές από την Τουρκία παρουσιαζόμενοι ως μέλη της οργάνωσης DHPK-C λόγω της συμμετοχής τους στην “Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν”.

Η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και της αγωνιστικότητας, είναι μια πάγια τακτική των κρατών καθώς μέσα από αυτό προσπαθούν να αποκόψουν βασικές θεμελιακές σχέσεις μεταξύ των αγωνιστών και παράλληλα να “παραδειγματίσουν” κάθε αγωνιστή για την “κατάληξη” που μπορεί να έχει .Μέσα από την σύνδεση των Τούρκων αγωνιστών με την οργάνωση DHPK-C, το ελληνικό κράτος δίνει διαπιστευτήρια στην τούρκικη κυβέρνηση και παράλληλα προσπαθεί να παρέχει ένα ψεύτικο κλίμα “ασφάλειας και τάξης” στο εσωτερικό της χώρας παρουσιάζοντας μια οργάνωση με αντιφασιστικά και αντιιμπεριαλιστικά προτάγματα ως “τρομοκρατική”.

Τρομοκρατία είναι η κρατική βία που ασκείται σε όποιον τολμάει να το αμφισβητεί και να αγωνίζεται ενάντια στην κυριαρχία και επιβολή του.

Η αλληλεγγύη, εγχώρια και διεθνής, αποτελεί βασική αξιακή αρχή κάθε αγωνιστή και καταπιεσμένου, και σηματοδοτεί πως κανείς απέναντι στη βία του κράτους δεν είναι μόνος του. Αποτελεί την απόδειξη, ότι ο κόσμος δεν χωρίζεται σε έθνη και σύνορα, αλλά σε ανθρώπους που επιθυμούν και προτάσσουν σαν μοναδική λύση απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο τον ανυποχώρητο αγώνα.

ΠΟΡΕΙΑ:
Στην Βουλή και την τούρκικη πρεσβεία Τρίτη 29/1 στις 18:00 – Προπύλαια

ΔΙΚΗ:
Δευτέρα 4/2 στις 9:00, δικαστική αίθουσα φυλακών Κορυδαλλού

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 9 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΕΝΤΟΣ – ΕΚΤΟΣ
ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους