Ο Μητσοτάκης και τα τσιράκια του θα είναι υπεύθυνοι για ό,τι πάθει ο Δ. Κουφοντίνας

0
765

Σεβόμενοι την ιατρική δεοντολογία, που απαιτεί να υπάρχει η συναίνεση του ασθενούς για οποιαδήποτε ιατρική πράξη, οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας δεν έκαναν εισαγωγή του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα και η εισαγγελική κουστωδία των μπάτσων αναγκάστηκε να τον επαναφέρει χθες το βράδυ στις φυλακές Δομοκού. Ετσι, το μόνο που έμεινε από τη βίαιη-κατασταλτική ενέργειά τους ήταν η μεγάλη ταλαιπωρία ενός εξασθενημένου οργανισμού, που μετακινήθηκε σε μια απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων (πηγαινέλα) σε συνθήκες κακοκαιρίας.

Οπως γράψαμε χθες, μετά την εξέτασή του από την αναισθησιολόγο-εντατικολόγο Κατερίνα Ντουζέπη και την κατάθεση της γνωμάτευσής της στη διοίκηση των φυλακών, με εισαγγελική εντολή πήραν «σηκωτό» τον Δ. Κουφοντίνα, παρά τη θέλησή του, για να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο Λαμίας. Εκεί, ο Δ. Κουφοντίνας κατέθεσε και πάλι γραπτώς την άποψή του ότι αρνείται να λάβει οποιαδήποτε φαρμακευτική ή άλλη αγωγή. Οι γιατροί του ζήτησαν να υποβληθεί σε εξετάσεις. Ο Δ. Κουφοντίνας τους δήλωσε ότι, μολονότι δεν αρνείται γενικά τις εξετάσεις, στις οποίες υποβάλλεται και στο ιατρείο της φυλακής, αρνείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας να υποβληθεί σε νέες εξετάσεις στο νοσοκομείο. Ετσι, οι γιατροί δήλωσαν στην εισαγγελική κουστωδία ότι δεν μπορούν να κάνουν εισαγωγή του απεργού πείνας στο νοσοκομείο και η κουστωδία (αφού, προφανώς, επικοινώνησε με τον προϊστάμενό της) αναγκάστηκε να τον μεταφέρει πίσω στη φυλακή.

Μητσοτάκης, Χρυσοχοΐδης και Νικολάου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Να αφήσουν το υποκριτικό ενδιαφέρον για την υγεία του, γιατί αυτοί φταίνε για την κατάστασή της. Ενας τρόπος υπάρχει για να σταματήσει ο κίνδυνος για την υγεία και τη ζωή του απεργού πείνας πολιτικού κρατούμενου. Να τον μεταφέρουν στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως προβλέπει ο δικός τους νόμος

Αρχική δημοσίευση 17/01/2021 στην .eksegersi.gr