Ο Κίνδυνος του Κορονοιού και τι Απαιτεί το Κίνημα των Φαντάρων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Η πανδημία κορονοϊού εξαπλώνεται και αποτελεί πρόβλημα που επηρεάζει τις ζωές όλων.

Το πρόβλημα αυτό είναι πηγή συμπερασμάτων αν το κοιτάξουμε από τη σωστή οπτική γωνία, αυτή του λαού και της νεολαίας.

Καλή αφετηρία είναι η έρευνα “Potential association between COVID – 19 mortality and health – care resource availability”, Yunpeng Ji et al) που μετά από ανάλυση δεκάδων χιλιάδων περιστατικών στην Κίνα αποκαλύπτει πως σε περιοχές με ικανοποιητική δυνατότητα πρόσβασης του πληθυσμού σε επαρκείς υπηρεσίες περίθαλψης η θνητότητα (θάνατοι επί % των νοσησάντων) ήταν 0 – 0,3 % ενώ σε περιοχές που για διάφορους λόγους δεν υπήρχε τέτοια ικανοποιητική δυνατότητα, η θνητότητα ήταν υπερδεκαπλάσια (3 – 5 %).

Το υγειονομικό κίνημα, οι λαϊκοί αγώνες και οι κομμουνιστικές-αντικαπιταλιστικές δυνάμεις από την αρχή της κρίσης αντιστέκονταν στη διάλυση του ΕΣΥ και διεκδικούσαν δημόσια δωρεάν υψηλού επιπέδου υγεία για όλους. Για την ΕΕ, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και της κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ τα νούμερα είχαν μεγαλύτερη σημασία. Σε αυτή τη διαδικασία αποδιάρθρωσης των δημόσιων συστημάτων υγείας, η Ελλάδα ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια, αφού στα πρώτα χρόνια της κρίσης (2009-2013) οι κατά κεφαλήν δαπάνες για την Υγεία μειώνονταν κάθε χρόνο κατά 8,7%.

Στη γειτονική Ιταλία που η ζωή έχει παγώσει για λόγους οικονομικού εξ ορθολογισμού, την περίοδο 2012-2014 κόπηκαν 4 δισ. ευρώ από τις δαπάνες Υγείας, ενώ το 2015 12,2 εκατομμύρια πολίτες της δεν είχαν πρόσβαση σε δομές Υγείας.

Πως τολμούν οι δολοφόνοι της κυβέρνησης της ΝΔ να λένε πως η Ελλάδα αποτελεί θωρακισμένη χώρα απέναντι στον κορωνοϊό όταν δεν υπάρχει επάρκεια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σε στελέχωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, σε στοιχειώδη απλά προφυλακτικά μέσα. Δεν είναι εξασφαλισμένη ούτε καν η τήρηση των προφυλακτικών οδηγιών αποτροπής της μαζικής μετάδοσης καθώς για την μη τήρησή τους ενοχοποιείται ο πληθυσμός ενώ το ίδιο το κράτος και οι αρμόδιοι δίνουν το κακό παράδειγμα λόγω αντιεπιστημονικής υποταγής στην θρησκοληψία.

Προβλήματα που τα συναντάμε και μέσα στο στρατό με τα παραδείγματα στο 401 και στο 228 Μ/Κ ΤΕ Χίου να αποδεικνύουν τα λεγόμενα μας. 

Στο στρατό τα πράγματα βέβαια είναι ακόμα χειρότερα καθώς σε πολλές μονάδες τίθενται ζήτημα “οι έξοδοι και οι διανυκτερεύεις κόβονται μόνο για τους στρατιώτες και όχι για τα στελέχη και το διοικητή”.

Να απαντήσει ΤΩΡΑ το ΓΕΣ με ποιο απαράδεκτο κριτήριο γίνεται αυτή η διάκριση! Πέρα από το ότι είναι ανώτερη στην στρατιωτική ιεραρχία θεωρούνται και ανώτερο είδος;

Τα μέτρα που θα λαμβάνονται στα στρατόπεδα θα είναι ίδια για όλους!

Τι αναρωτιόμαστε όμως για μία κυβέρνηση που έχει κλείσει μέχρι και τα μουσεία ενώ δεν έχει κλείσει τις εκκλησίες και δεν διώκει όσους είναι συνεργοί σε θανάτους δηλώνοντας πως με την «θεία κοινωνία» δεν μεταδίδεται ο κορονοϊός!

Ο πραγματικός μαζικός “φονιάς” δεν είναι ο ίδιος ο ιός SARS – CoV – 2. Κάθε νοσογόνος ιός είναι εν δυνάμει φονικός όπως είναι εν δυνάμει φονικός κάθε μαζικός νοσογόνος παράγοντας.

Αυτό που πραγματικά δολοφονεί μαζικά είναι η αδυναμία πρόσβασης του πληθυσμού σε σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες περίθαλψης. Στην χώρα μας με κάθε μαζικό υγειονομικό γεγονός αποδεικνύεται εκκωφαντικά πως οι μαζικοί φονιάδες είναι η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, η ιδιωτικοποίηση λειτουργιών προς όφελος κρατικοδίαιτων «επιχειρηματιών» περίθαλψης καθώς και η ρουσφετολογική κακοδιοίκηση προς όφελος διάφορων ημετέρων και προς δόξα αντιεπιστημονικών δοξασιών.

Στις σημερινές συνθήκες απαιτούνται άμεσα:

– Άμεση ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού) για την επαρκή στελέχωση των Κέντρων Υγείας και των νοσοκομείων, όχι στα «μπαλώματα» των λίγων και επικουρικών.

Να λειτουργήσουν άμεσα όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ και να ανοίξουν νέα. Να επιταχθούν και να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα όλες οι ιδιωτικές μονάδες υγείας. Να εξασφαλιστεί η προμήθεια σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη υγιεινής όλων των δημόσιων μονάδων υγείας.

– Το κόστος για τον κορονοϊό να το αναλάβουν το κράτος και το κεφάλαιο, από τα υπερκέρδη που έχουν συσσωρεύσει, όχι οι εργαζόμενοι. Να μην χαθεί κανένας μισθός, καμία άδεια, κανένα ένσημο.

– Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας για τους χώρους δουλειάς και ιδιαίτερα για τις μονάδες υγείας.

– Να μπει τέλος στην αισχροκέρδεια. Τα υλικά προφύλαξης να διατεθούν από το κράτος δωρεάν στον πληθυσμό και ιδιαίτερα σε όλους τους χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός.

Οι ανάγκες και τα δικαιώματα στην υγεία και τη ζωή των εργαζομένων και του λαού πάνω από όλα!

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι απαιτούνται μέτρα όχι στο πλαίσιο μιας “εθνικής ενότητας” με όλους αυτούς που επέβαλαν τα Μνημόνια και διέλυσαν το Σύστημα Υγείας ευνοώντας τους Επιχειρηματίες της Υγείας, αλλά ένα μέτωπο αγώνα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

Πιο συγκεκριμένα στον Στρατό καλούμε τους συναδέλφους να κλιμακώσουν τις διεκδικήσεις τους και τις κοινές αγωνιστικές μας προσπάθειες.

Να μας καταγγέλλουν αμέσως την Αδιαφορία των Διοικήσεων, το πως εφαρμόζονται τα μέτρα που εξαγγέλλονται για τις επικοινωνιακές ανάγκες του Υπουργείου Άμυνας.

Θυμίζουμε χαρακτηριστικές ανακοινώσεις μας:

O Στρατός είναι Ανοχύρωτος στο Κορονοίό: Τεράστια η ανησυχία σε φαντάρους και γονείς

228 Μ/Κ ΤΕ, Χίος: Βρέθηκαν σαπούνια, καθαριστικά, αντισηπτικά μετά την Καταγγελία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

 

Εμείς Απαιτούμε:

Καταρχήν, να γίνουν οι Μεταθέσεις των Συναδέλφων που ολοκλήρωσαν το 5μηνο στην Παραμεθόριο. Να μπει τέλος στις επικίνδυνες καταστάσεις συνωστισμού που παρουσιάζονται στις μονάδες που δεν μπορούν να μας σιτίσουν και παρέχουν Αξιοπρεπείς-Ασφαλείς συνθήκες Διαβίωσης.

να γίνουν τώρα Προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να στηριχθεί το Υγειονομικό που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Δεν είναι δυνατόν να προχωρά η κυβέρνηση της ΝΔ σε χιλιάδες προσλήψεις ΟΥΚάδων-ΟΒΑ και άλλων ειδικοτήτων Μισθοφόρων Στρατιωτών για τις ανάγκες του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά κοιτάσματα.

να γίνει προτεραιότητα η υγιεινή και η καθαριότητα στα στρατόπεδα και τα φυλάκια του Στρατού Ξηράς, τις μονάδες της ΠΑ, στις εγκαταστάσεις και στα πλοία-υποβρύχια του Π.Ν.

Χορήγηση όλων των υλικών για την υγιεινή και την Καθαριότητα των μονάδων.

Άμεση χορήγηση όλου του αναγκαίου φαρμακευτικού υλικού και ειδών καθαριότητας για τις μονάδες, καθώς και ατομικών αντισηπτικών υλικών για το προσωπικό. Δεν είναι δυνατόν τα κονδύλια που χορηγούνται έκτακτα στις μονάδες να χρησιμοποιούνται για Αγορές γραφικής ύλης, μπαταρίες για τα οχήματα και σουβλάκια που πουλιούνται στο ΚΨΜ για να βγάζουν κέρδος από τους φαντάρους. Αυτά συμβαίνουν σε Μονάδα της Θεσσαλονίκης!

Χορήγηση έκτακτου επιδόματος, στο ύψος τουλάχιστον του βασικού μισθού σε στρατευμένους και οικογένειες στρατευμένων, που νοσηλεύονται σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης ή έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον καραντίνα.

Δωρεάν μετακίνηση τους προς τους τόπους μονίμου κατοικίας, εφόσον απαιτηθεί, με όλα τα μέσα. Μέτρα για πιθανά μολυσματικά κρούσματα.

Ήδη υπάρχουν κρούσματα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και μάλιστα αφορούν Στρατιωτικούς. Πρέπει να γίνουν Απολυμάνσεις. Είναι απαραίτητο. Πρέπει να υπάρξει λήψη μέτρων με σοβαρότητα και επίκεντρο τον άνθρωπο.

Εξασφάλιση άμεσων μέτρων απολυμάνσεων. Απολύμανση σε χώρους, ρούχα, εσώρουχα, σεντόνια, είδη προσωπικής χρήσης. Όλα τα μέσα πρέπει να προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ από τον Στρατό και όχι να εκβιάζονται οι συνάδελφοι φαντάροι να αγοράσουν τα μέσα για να προστατευτούν.

Επιδημιολογική εποπτεία, για τους τρόπους μετάδοσης, στάθμη συλλογικής ανοσίας, νέα κρούσματα.

Εκτέλεση των αναγκαίων ιατρικών ελέγχων και εξατομίκευση κατά στρατόπεδο – διαμόρφωση ελέγχων και επαλήθευση.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Πρωτότυπη δημοσίευση 22/03/2020
via diktiospartakos.blogspot.com

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες