Ο Χρόνος είναι τώρα, ο Τόπος είναι εδώ

Κάλεσμα στην πορεία της 14 Σεπτέμβρη ενάντια στην κατασταλτική εκστρατεία του κράτους

Ο Χρόνος είναι τώρα, ο Τόπος είναι εδώ.

Κάλεσμα στην πορεία της 14 Σεπτέμβρη ενάντια στην κατασταλτική εκστρατεία του κράτους.

Η αριστερή παρένθεση μπορεί να έκλεισε, τα ηνία της διαχείρησης του κράτους να τα ανάλαβε μια νεοφιλελεύθερη-ακροδεξιά κυβέρνηση όπως αυτή της Ν.Δ, πάρα ταύτα η πολιτική ατζέντα του κράτους παραμένει ίδια και απαράλακτη. Η φασιστική-ακροδεξιά ρητορική της αποκτάει πλέον σάρκα και οστά. Η σημερινή κυβέρνηση όχι απλά αποδεικνύεται άξιος συνεχιστής της πολιτικής που ξεκίνησε και ακολουθούσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αλλά επιχειρεί με όλα τα μέσα που διαθέτει να στραγγαλίσει, να ισοπεδώσει οτιδήποτε βρίσκεται ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που τυφλά υπηρετεί.

Αναρχικοί/ες, άνθρωποι του αγώνα, μετανάστες/ρτιες, πρόσφυγες πάντοτε αποτελούσαν μόνιμο στόχο επίθεσης του κράτους ταυτίζοντας τους με δράκους και κακιές μάγισσες στα καλοστημένα του παραμύθια. ’’Σύγχρονες’’ ηλεκτρικές σκούπες που δεν αφήνουν τίποτα στο περασμά τους, ποινικοποίηση των μέσων αγώνα, κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ενδυνάμωση του κρατικού στρατού μέσω 1500 προσλήψεων στα σώματα ασφαλείας είναι μερικά από τα βέλη που το κράτος βγάζει από την φαρέτρα του.

Η εκστρατεία και η σφοδρή επιθετικότητα του κράτους κατά κύριο λόγο αποσκοπεί σε δύο πράγματα. Καταρχάς την πλήρη αποδυνάμωση και αφάνιση του αναρχικού κινήματος και του κόσμου της αντίστασης που μάχεται ενάντια στο ολοκληρωτικό καθεστώς και κατά δεύτερον η οικοπεδοποιήση της περιοχής των Εξαρχείων, στρώνοντας το έδαφος για ξένους και ντόπιους επενδυτές. Τα Εξάρχεια, οι καταλήψεις, οι αυτοδιαχειρζόμενοι χώροι ανέκαθεν ηταν άρρηκτα συνδεδεμένοι με τους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες και είναι καθήκον απο μεριά μας να τους υπερασπιστούμε μέχρι τέλους. Δεν παραδινόμαστε, υψώνουμε αναχώματα συγκρουσιακής αλληλεγγύης στην κρατική τρομοκρατία και δεν παραχωρούμε ούτε σπιθαμή γης στους εχθρούς της ελευθερίας.

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ, ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 12:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Αντιεξουσιαστική-Αντιφασιστική ομάδα Bellini

Πρωτότυπη δημοσίευση 12/09/2019
via athens.indymedia.org

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες