Νέα Σμύρνη: Εκτός ελέγχου η αστυνομία και ο Μητσοτάκης με το διάγγελμα, τους όπλισε το χέρι (video)

0
1722

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αναίτιας, παράλογης και παράνομης σύλληψης από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΡΑΣΗ καταγράφηκε χθες 9 Μαρτίου 2021 κατά τη διάρκεια της πορείας ενάντια στην αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη.

Το ίδιο γεγονός της σύλληψης καταγράφηκε μέσα από 4 διαφορετικά βίντεο, από διαφορετικές γωνίες λήψης, γεγονός που εξόργισε τους αστυνομικούς, καθώς αποτύπωνε ξεκάθαρα την αναίτια, παράλογη και παράνομη σύλληψη, με αποτέλεσμα, εκτός από τη βία κατά τουλάχιστον δύο νεαρών ατόμων, οι αστυνομικοί, προπηλάκισαν, τραμπούκισαν και χτύπησαν δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ στο σημείο.

[Videos by @BobbyBr68083131, @News247gr, @annyy_An, @TankaAlexandra on Twitter]

Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για εικόνες πρωτοφανούς αστυνομικής βίας, αλλά όχι, δεν είναι. Η πορεία που πραγματοποιήθηκε χθες 9 Μάρτη στη Νέα Σμύρνη, απ’ όπου και το βίντεο, ήταν ως αντίδραση στις εικόνες αστυνομικής βίας, που επίσης δεν ήταν πρωτοφανής, γιατί τόσα μεμονωμένα περιστατικά αστυνομικής βίας εδώ και τόσο καιρό, αποδεικνύουν ότι η αστυνομική βία είναι κανόνας και όχι εξαίρεση.

Και πώς να μην είναι κανόνας, όταν ακόμα και το διάγγελμα Μητσοτάκη χθες 9 Μάρτη, δεν έκανε καμία αναφορά στις εικόνες ντροπής ως προς την αστυνομική βία και αντιθέτως κατηγόρησε όσους και όσες κατέβηκαν στο δρόμο για να διαδηλώσουν ενάντια στην αστυνομική βία, οπλίζοντας ουσιαστικά τα χέρια των αστυνομικών και οδηγούμαστε πλέον σε μία κατάσταση ανεξέλεγκτη με απρόβλεπτες εξελίξεις.

[Video by @jamon872 on Twitter]

Βίντεο του φωτορεπόρτερ @bikosmariosraf (Twitter) από τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη την Τρίτη 9 Μάρτη 2021 κατά τη διάρκεια της πορείας για τον ξυλοδαρμό κατοίκου από αστυνομικούς την Κυριακή 7 Μάρτη 2021.

Το διάγγελμα Μητσοτάκη χθες 9 Μάρτη, το οποίο δεν έκανε καμία αναφορά στις εικόνες ντροπής ως προς την αστυνομική βία και αντιθέτως έριξε αποκλειστικά τις ευθύνες στους διαδηλωτές, ουσιαστικά οπλίζει τα χέρια των αστυνομικών και οδηγούμαστε σε μία κατάσταση ανεξέλεγκτη με απρόβλεπτες εξελίξεις.

https://twitter.com/annyy_An/status/1369384161509842946