Μυτιλήνη: Για την εκκένωση του κοινωνικού κέντρου No Border Social Centre

Κείμενο/κάλεσμα στην πορεία που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα

Αλληλεγγύη σ αυτούς που έχουν ανάγκη! Ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση!

ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ALPHA BANK, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ NO BORDER SOCIAL CENTRE

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου η ομάδα του No Border Kitchen άνοιξε ένα κοινωνικό κέντρο στο δρόμο από Μυτιλήνη για Μόρια (χωριό στο οποίο βρίσκεται και το κέντρο κράτησης). Ήταν κάτι αναγκαίο αφού στήριζε τους πρόσφυγες που δεν άντεχαν άλλο τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης του υπερπλήρους κέντρου κράτησης και άλλων δομών κρατικών δομών “φιλοξενίας”. Γι αυτό λοιπόν καταλήφθηκε ένα κτήριο της alpha bank που ήταν εγκαταλειμμένο εδώ και αρκετά χρόνια. Το Κοινωνικό Κέντρο δεν είχε σκοπό να υπάρχει μόνο για πρόσφυγες. Θα θέλαμε να το δούμε να λειτουργεί ως σημείο συνάντησης ντόπιων, προσφύγων και κινηματικών ομάδων μαζί. Να δημιουργηθεί ένας τόπος ανταλλαγής πολιτιστικών στοιχείων που θα πηγαίνει κόντρα στις προκαταλήψεις.

Μετά από ένα πετυχημένο πρώτο σαββατοκύριακο και παρά τις διαπραγματεύσεις με την alpha bank την Δευτέρα με σκοπό την εύρεση μιας λύσης από κοινού, η τράπεζα επέμενε στην εκκένωση.

Δε θα αποδεχτούμε αυτή την εκκένωση!

Με την ιδιοκτησία έρχεται και η ευθύνη! Η alpha bank αποφεύγει να αναλάβει την ευθύνη της ιδιοκτησίας αφού απ τη μία δεν χρησιμοποιεί το κτήριο ενώ απ την άλλη παρεμποδίζει την χρήση του για το κοινό καλό. Επίσης δεν χάνει ευκαιρία να υπονομεύει και να ποινικοποιεί τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη. Δηλώνει για μια ακόμη φορά την αδιαφορία της γι αυτούς που έχουν ανάγκη στήριξης και την ίδια στιγμή επικεντρώνεται στην αύξηση των κερδών της.

Χρειαζόμαστε τη στήριξή σας:

  • καλούμε σε ΠΟΡΕΙΑ ενάντια στις εκμεταλλευτικές πρακτικές της alpha bank την ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ μπροστά στην τράπεζα alpha bank στο κέντρο της πόλης
  • Επικοινωνήστε με την alpha bank και ζητήστε να σταματήσουν οι διαδικασίες για την εκκένωση του κοινωνικού κέντρου no border. Απευθυνθείτε στη διεύθυνση προμηθειών, περιουσίας και ασφάλειας (διευθ. Λεωφόρος Αθηνών 103, Τ.Κ. 10447 Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 343 6801 FAX: 210 343 6815. E MAIL: procurement@alpha.gr)
  • Ελάτε να μας επισκεφθείτε στο προσωρινό κοινωνικό κέντρο απέναντι από το κτήριο της τράπεζας για να ανταλλάξουμε απόψεις.
  • Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείται μας στη σελιδα No Border Kitchen Lesvos στο facebook και στο blog μας: noborderkitcenlesvos.noblogs.org

NoBorder Social Center

Στα αγγλικά

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες