Αρχική » mpalothia - BLOG | Τελευταία νέα » Μυτιλήνη: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με μπογιές στην πλαζ Τσαμάκια

Μυτιλήνη: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με μπογιές στην πλαζ Τσαμάκια

Τις τελευταίες εβδομάδες στην πλαζ «Τσαμάκια» υπήρχε μια ανάρτηση στην είσοδο της, η οποία απαγόρευε σε υπηκόους εκτός της συνθήκης Σένγκεν, μετανάστες και πρόσφυγες δηλαδή, να εισέλθουν στην παραλία. Πιο συγκεκριμένα, για να επιτρέπεται η είσοδος στην παραλία θα έπρεπε να γίνεται επίδειξη του διαβατηρίου. Σε μια παραλία που η γενική είσοδος είναι 2 ευρώ ( ! ) και αποτελεί την μόνη οργανωμένη παραλία στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Υπεύθυνοι για αυτήν την πρωτοφανή απαράδεκτη και ρατσιστική συνθήκη, που επικρατεί στην κεντρική παραλία της Μυτιλήνης, είναι οι δημοτικές αρχές του Γαληνού και η ΑΔΕΛ ΑΕ -Αναπτυξιακή Μονομετοχική Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία Λέσβου (πρόεδρος της οποίας έχει διατελέσει και ο δήμαρχος Γαληνός), οι οποίοι έχουν δημιουργήσει ένα νέο απαρτχάιντ στην πόλη μας. Δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση το ρατσιστικό δηλητήριο και το ρατσιστικό μίσος των δημοτικών αρχών , αφού δεν είναι η πρώτη φορά που στρέφονται ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις δικαιολογίες για την δήθεν εκκαθάριση της πλατείας Σαπφούς όταν πραγματοποιούνταν διαμαρτυρία από μετανάστες για τις απάνθρωπες συνθήκες εγκλεισμού στη Μόρια και το show που έδωσε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας με τις μάνικες νερού στην πλατεία πετώντας τα πράγματα και τις σκηνές των μεταναστών ; Ποιος μπορεί να ξεχάσει, επίσης, την στήριξη που έδειξαν οι δημοτικές αρχές στα τοπικά συλλαλητήρια μίσους κατά των μεταναστών , που καλούσαν σε «αποσυμφόρηση» του νησιού χάνοντας κάπου εκεί την «μετριοπαθή» εικόνα της «αλληλεγγύης» που είχαν χτίσει τα προηγούμενα χρόνια; Ποιος μπορεί να ξεχάσει, τέλος, την ανοχή που έδειξαν οι δημοτικές αρχές στο φασιστικό πογκρόμ ενάντια σε οικογένειες μεταναστών στην πλατεία Σαπφούς στις 22/4;

Απέναντι στο ρατσιστικό δηλητήριο και στο καθεστώς του αποκλεισμού που επιβάλλουν προς τους μετανάστες οι δημοτικές αρχές με την απαγόρευση εισόδου σε μια κεντρική παραλία, επιλέξαμε να επιτεθούμε με μπογιές στην είσοδό της τα ξημερώματα της Τετάρτης 27/6 δείχνοντας πως δεν θα επιτρέψουμε ρατσιστικές συνθήκες μίσους και ξενοφοβίας στην δημόσια σφαίρα. Αυτή ήταν μια πρώτη απάντηση στην ρατσιστική ενέργεια του Δήμου, που αν και κατέβασε μετά από μέρες την απαγόρευση εισόδου δεν παύει να μας εξοργίζει το καθεστώς εξαίρεσης προς τους μετανάστες και απαρτχάιντ που δημιούργησε στην πόλη καλλιεργώντας τον ρατσισμό.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ, ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

Αναρχικοί /Αναρχικές

via athens.indymedia.org

Δείτε επίσης

Αθήνα: Τουρνουά Ποδοσφαίρου στο Λόφο του Στρέφη με μουσική, φαγητό και ποτό

Για εμάς η εκκένωση και κατεδάφιση του κατειλημμένου γυμναστηρίου είναι μια ξεκάθαρη επίθεση σε εκείνους και εκείνες που δεν χωράνε στον κανιβαλιστικό κόσμο της εξουσίας, που προσπαθούν μέσω της αυτοοργάνωσης να αντιπροτάξουν έναν άλλον τρόπο ζωής και εναντιώνονται στο κράτος και το κεφάλαιο. Οι καταλήψεις είναι δομές αντίστασης, κάλυψης αναγκών και βάσεις ενός πολύμορφου α/α κινήματος και θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο, ότι θα διεκδικούμε τον ζωτικό χώρο με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Αφήστε μια απάντηση