Μισθοφορικος “Εθελοντισμός”

0
516

Λάβαμε 03/12/2020

Εμφανίστηκε στα ΜΜΕ ο υπουργός υγείας Κικίλιας να ανακοινώσει μια νέα τροπολογία με την οποία ιατροί και νοσηλευτές του ιδιωτικού τομέα , “εθελοντικά” θα ανέβουν στην Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας , σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, που λόγω των πολλών κρουσμάτων, την πληρότητα στις ΜΕΘ και ουσιαστικά λόγω της ανυπαρξίας του κράτους βρίσκεται σε κατάρρευση, και ο μοναδικός πυρήνας του τελευταίου είναι το ανθρώπινο του δυναμικό που μάχεται στην πρώτη γραμμή.

Η περιβόητη τροπολογία του Κικίλια δίνει τους διπλούς μισθούς στους “εθελοντές” του ιδιωτικού τομέα ενώ χρωστά υπερωρίες στους γιατρούς του δημοσίου. Τροπολογία που ενισχύει ουσιαστικά τον ιδιωτικό τομέα αντί να προβεί σε προσλήψεις από τους πίνακες με ανέργους υγειονομικούς, είτε από την τρέχουσα πλατφόρμα του επικουρικού που επιλεκτικά κάνει λιγοστές προσλήψεις ανα ΥΠΕ, προσλαμβάνει από τον ιδιωτικό τομέα με διπλούς μισθούς και τους ονομάζει εθελοντές ενώ ουσιαστικά είναι μισθοφόροι. Σεβασμός στους συναδέλφους του ΕΣΥ σεβασμός για τους συναδέλφους που είναι άνεργοι χρόνια!!!

Αν θέλουν ηρωισμούς και αλληλεγγύη μη πληρωθείτε αγαπητοί συνάδελφοι, αντικαταστήστε τους συναδέλφους που δεν μπορούν να πάρουν άδειες και έχουν ξεπεράσει τα όρια την κούρασης και της αντοχής τους Πεποίθηση και βασικό αξιακό από μια πρωτοβουλία νοσηλευτών που δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα και δεν πρόκειται να καταστρατηγήσουν τα συμφέροντα των συναδέλφων του δημοσίου τομέα Δεν θα γίνουμε μισθοφόροι καμίας κυβέρνησης , ούτε θα εκμεταλλευτούμε την ανάγκη του κοινωνικού συνόλου Οι ώρες είναι σκληρές για όλους μα οι αλήθειες θα λέγονται.

Πρωτοβουλία Νοσηλευτών Ιδιωτικού Τομέα