Λάρισα: Ανακοίνωση για τις συλλήψεις συντρόφων στην Κομοτηνή μετά την αντιφασιστική πορεία στις 18/09/2016

0
197

Την Κυριακή 18/9 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία στην πόλη της Κομοτηνής με αφορμή τη συμπλήρωση 3 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους χρυσαυγίτες. Καθ’ όλη τη διάρκειά της η πορεία ήταν ειρηνική και είχε δυνατό παλμό, καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου και βρίσκονται τα γραφεία των νεοναζί, τα οποία φυλάσσονταν από τους εν υπηρεσία ψηφοφόρους τους. Μετά το πέρας της πορείας ακολούθησε μια μικρή συμπλοκή με δύο προκλητικούς ασφαλίτες, οι οποίοι στον πανικό τους χρησιμοποίησαν χειροβομβίδα κρότου-λάμψης εναντίον του συγκεντρωμένου πλήθους καθώς και μία παρατημένη σημαία. Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν ο μικροτραυματισμός του ενός. Αργότερα το ίδιο βράδυ κατόπιν παρακολουθήσεως ακολούθησαν προσαγωγές-απαγωγές μαφιόζικου τύπου και το πρωί της επόμενης ημέρας εισβολή σε σπίτι συντρόφων από την ΑΚΚ για την σύλληψη τους.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μία πόλη όπου η αρμονική συνύπαρξη διαφορετικής εθνικής καταγωγής πολιτών γίνεται πράξη, που ο ρατσισμός αντικαθίσταται από ανθρώπινες αξίες καταργώντας τα φυλετικά σύνορα. Σε αυτή την πόλη λοιπόν, η ύπαρξη της ΑΚΚ χαλάει τα σχέδια των νεοναζί που κάθε φορά με την συνεργασία της αστυνομίας, εν μέσω κοινωνικών κρίσεων, προσπαθούν να σπείρουν το εθνικιστικό τους μίσος και τα φασιστικά τους ιδεώδη. Όσες φορές προσπάθησαν να παρέμβουν στην πόλη ή να έρθουν αντιμέτωποι με τους συντρόφους (με ή χωρίς περιφρούρηση μπάτσων) κατέληξαν κυνηγημένοι και τσακισμένοι. Αυτά μαθαίνει και έχει βιώσει από πρώτο χέρι και ο ίδιος ο βουλευτής της Χ.Α. Λαγός όταν σε απόπειρα του τάγματός του να συγκρουστεί με τους συντρόφους έγινε κυριολεκτικά λαγός. Και έχει και το θράσος να κάνει λόγο για προκλητικές δράσεις. Έτσι, επειδή οι χρυσαυγίτες γνωρίζουν ότι οι τραμπουκισμοί τους δεν περνάνε, επιχειρούν με πλάγιους τρόπους να «χτυπήσουν» τους αντιφασίστες συντρόφους. Οι συλλήψεις αυτές είναι στοχευμένες, κατασκευασμένες, προσχεδιασμένες από τους μηχανισμούς καταστολής. Αυτό είναι το πλέον ξεκάθαρο.

Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η άνεση με την οποία εισβάλουν καταδρομικά σε καταλήψεις και σπίτια συντρόφων τα όργανα της τάξης, εκμηδενίζοντας έτσι κάθε δικαίωμα προσωπικού χώρου και ατομικής ηρεμίας υποκειμένων ή συλλογικοτήτων. Όταν κάποιος δεν μπορεί να νιώθει ασφάλεια στον προσωπικό του χώρο, αυτομάτως εκμηδενίζεται η φυσική και η ψυχική ηρεμία του ατόμου. Η καταστολή τέτοιου τύπου δεν είναι απλά κατακριτέα, καθίσταται και άκρως επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα παντός εμπλεκόμενου.
Να γίνει λοιπόν ξεκάθαρο ότι όσο και να προσπαθούν να μας εκφοβίσουν παγιδεύοντας συντρόφους με κατασκευασμένες ή/και αναβαθμισμένες από εισαγγελείς κατηγορίες, το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας συσπειρώνουν και να μας εξοργίζουν!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΤV ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΓΑΖΙ

ΚΑΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Λάρισας