Κρήτη: Ενημέρωση από δράσεις αλληλεγγύης στον Τ. Θεοφίλου

0
194

Ενημέρωση από δράσεις αλληλεγγύης στον Τ.Θεοφίλου (Κρήτη)

Στα πλαίσια της προσπάθειας αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης για τον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου από τον αντιεισαγγελέα του αρείου πάγου Ιωάννη Αγγελή προβήκαμε στις παρακάτω δράσεις αλληλεγγύης στον σύντροφο, σε επίπεδο Κρήτης.

3/5 (Χανιά): Συγκέντρωση/ μικροφωνική στην κεντρική πλατεία της πόλης κατά την οποία κρεμάστηκε πανό, μοιράστηκε και διαβάστηκε το κείμενο του Τάσου Θεοφίλου αλλά και άλλα κείμενα με θέμα τις φυλακές και τον νόμο 187Α. Στην συνέχεια, έγινε παρέμβαση στην παλία πόλη με κείμενα και αφίσες που περιέγραφαν την υπόθεση και καλούσαν σε πορεία αλληλεγγύης.

5/5 (Ρέθυμνο): Πανελλαδική ημέρα δράσης
Μετά από κάλεσμα των ομάδων που συγκρότηταν το 1ο παγκρήτιο φεστιβάλ ελευθεριακού βιβλίου και της παγκρήτιας συνέλευσης, άτομα και ομάδες από όλο το νησί κατέβηκαν στους δρόμους του Ρεθύμνο σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου. Φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στις φυλακές, αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους, αντικρατικά, αντιφασιστικά και μοιράστηκαν κείμενα στον διερχόμενο κόσμο και στα μαγαζία. Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Μικρασιάτων όπου κόσμος έμεινε για να στηρίξει το φεστιβάλ.

Υ.Γ. «Υπομονή. Δύναμη. Πίστη στην υπόθεση. Έχουμε δίκιο. Τέλος».

ΤΡΟΜΟΚΡΆΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

ΤΑΣΟ ΓΕΡΑ !

Φωτογραφιες από την πορεία στο Ρέθυμνο εδώ