Κρατικές Δολοφονίες στις Φυλακές (Αφίσα)

Λάβαμε 27/05/2020

Κρατικές Δολοφονίες στις Φυλακές

27/5/’20

Οι φυλακές είναι το καθρέφτισμα μιας αγοραίας – ανταγωνιστικής κοινωνικής οργάνωσης με κοινωνικούς και ταξικούς διαχωρισμούς, αποκλεισμούς κρατική βία και καταστολή. Η απαξία και ο ευτελισμός της ανθρώπινης ζωής, οι θάνατοι και οι αυτοκτονίες των έγκλειστων στις φυλακές, στα στρατόπεδα κράτησης μεταναστών, στα ιδρύματα ‘‘αποθήκευσης ψυχικά νοσούντων’’, είναι κρατικές δολοφονίες.

Ο θάνατος της Αζιζέ Ντεμίρογλου στις 9/4/2020 στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα – Θήβας επιβεβαιώνει αυτή τη συνθήκη. Τη συνθήκη γι’ αυτή τη κρατική δολοφονία εκκωφαντικά ‘‘έσπασαν’’ οι συγκρατούμενές της στη πτέρυγα που κρατούνταν (Ε΄). Ύψωσαν με την εξέγερση στη Θήβα αγωνιστικό σινιάλο προς όλες τις φυλακές. Διεκδίκησαν το δίκιο τους για την αποσυμφόρηση των φυλακών, τις συνθήκες κράτησης, την έλλειψη μέτρων προστασίας, για να αποφυλακιστούν οι μωρομάνες με τα παιδιά τους, για την περίθαλψη που δικαιούνται όλες /οι όταν αντιμετωπίζουν θέματα υγείας και πεθαίνουν όπως η Αζιζέ. Οι εξεγερμένες κρατούμενες προσήχθησαν σε μια πειθαρχικού περιεχομένου δίκη-παρωδία χωρίς να γνωρίζουν επαρκώς το κατηγορητήριό τους.

O εισαγγελέας χωρίς να ακολουθήσει καμία αποδεικτική διαδικασία, τις καταδίκασε όλες* (*όσες έχουν ήδη δικαστεί μέχρι στιγμής ενώ έπονται νέες δίκες και για άλλες κρατούμενες γυναίκες) συλλήβδην σε 1 χρόνο στέρηση ημερομισθίων ενώ επέβαλε 12 πόντους πειθαρχική ποινή και πειθαρχική μεταγωγή. Η καταδίκη τους δεν αφορούσε στο αν διέπραξαν ή όχι τις κατηγορίες που τους αποδίδονται αφού κανένα στοιχείο δεν παρουσιάστηκε στη διαδικασία αλλά αφορούσε την άρνησή τους να καταδώσουν τις συγκρατούμενές τους.

Εν μέσω ενός νέου επεισοδίου της συστημικής κρίσης γνωρίζουμε ότι το κράτος θωρακίζεται και προετοιμάζει τους σχεδιασμούς του, για να επιβάλει με ωμότητα τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, πτυχές του οποίου βιώνουμε σήμερα. Από την πλευρά μας στεκόμαστε αλληλέγγυα στα δίκαια αιτήματα των κρατουμένων.

ΚΑΜΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΚΥΡΩΣΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ, ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Επαναστατικό Αγώνα

Mail επικοινωνίας: syneleusiea@riseup.net

Κρατικές Δολοφονίες στις Φυλακές (Αφίσα)

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες