Κουκάκι: Για την εμπρηστική επίθεση που δέχθηκε η Κατάληψη Παναιτωλίου 21

0
230

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 21

Στις 26 Φεβρουαρίου, Δευτέρα στις 3:00 τα ξημερώματα, λίγες ώρες μετά την επίθεση στην Φαβέλα, δεχόμαστε εμπρηστική επίθεση από φασίστες, στην κατάληψη στέγης και αγώνα Παναιτωλίου 21, ενώ ένα 20λεπτό μετά, οι φρουροί της ΕΛ.ΑΣ μας σημαδεύουν με τα όπλα τους, ενώ περιφρουρούμε την κατάληψη, και μας καλούν να παραδοθούμε.

Οι φασίστες έλουσαν την πόρτα με βενζίνη η οποία εισχώρησε στο κτήριο και κάλυψε όλο τον διάδρομο. Προσπάθησαν να ανοίξουν τα παράθυρα για να ρίξουν στα εσωτερικά την βενζίνη και έγιναν αντιληπτοί. Με το πού σύντροφοι και συντρόφισσες πήγαν να βγουν έξω, οι φασίστες έβαλαν φωτιά στην βενζίνη και το σπίτι ξεκίνησε να καίγεται εσωτερικά. Η χρήση των πυροσβεστήρων είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να κρατήσει 2-3 δευτερόλεπτα τόσο στους διαδρόμους όσο και στο ένα παράθυρο, χωρίς να σημειωθεί καμία ζημιά. Στην συνέχεια ένα μηχανάκι πέρασε με υψηλή ταχύτητα και πέταξε στην περιφρούρηση ένα κοτρόνι πετυχαίνοντας απλά το αμάξι ενός γείτονα. Το μηχανάκι ήδη είχε αναπτύξει υψηλή ταχύτητα και οποιαδήποτε προσπάθεια έγινε με αντικείμενα και τρέξιμο δεν είχε αποτέλεσμα. Η περιφρούρηση του κτηρίου συνέχισε να έχει εξωτερική παρουσία σε περίπτωση που οι φασίστες αποφάσιζαν να επιστρέψουν. Δέκα λεπτά μετά, δύο γεμάτα περιπολικά στάθμευσαν απότομα μπροστά στην κατάληψη, όλοι οι μπάτσοι πλην των οδηγών βγήκαν έξω από τα αμάξια ,και κάποιοι από αυτούς σημάδεψαν τους καταληψίες και τους αλληλέγγυους με τα υπηρεσιακά τους πιστόλια καλώντας τους να παραδοθούν. Όταν σύντροφος που βρισκόταν στην ταράτσα τους ρώτησε ρητορικά «αν είναι τελείως ηλίθιοι» «εδώ είναι κατάληψη» αυτοί μπήκαν βιαστικά στα αμάξια τους και τράπηκαν σε φυγή.

Τα συμφέροντα της κοινότητάς μας έρχονται σε άμεση αντιπαράθεση τόσο με την ιδέα του ελληνικού έθνους όσο και με το ίδιο το ελληνικό κράτος, καθώς είναι πολυεθνική από την αρχή της μέχρι σήμερα, έχει καταλάβει έδαφος και δεν έχει κρύψει ποτέ στην ευρύτερη γειτονιά την αναρχική/αντιεξουσιαστική ταυτότητα συντρόφων και συντροφισσών. Ενδεικτικά, με την τελευταία αντιφασιστική περιπολία-παρέμβαση αντιπληροφόρησης στο Κουκάκι στις 25/1 σε αλληλεγγύη με την Libertatia, που σχολιάστηκε από τα καθεστωτικά μίντια, αλλά και με τη σημαντική συμμετοχή της κοινότητας στην περιφρούρηση των καταλήψεων και του δημόσιου χώρου από τους φασίστες κατά το διήμερο 3 και 4 Φεβρουαρίου για  Ίμια και “Μακεδονικό”, η επίθεση αυτή, τόσο από τους μπάτσους όσο και από τους φασίστες δεν ήταν καθόλου αναπάντεχη.

Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, έδωσαν χώρο ως γεγονότα στους φασίστες να βγουν απ’ τις τρύπες τους και να οργανώσουν μπαράζ επιθέσεων υπό την αιγίδα του κράτους σε καταλήψεις και ελεύθερους κοινωνικούς χώρους (Libertatia, ΕΚΧ Σχολείο, Λέλας Καραγιάννη 37, Θέατρο Εμπρός, ΕΚΧ Φαβέλα, Παναιτωλίου 21). Είναι προφανές ότι κάθε κυβέρνηση επωφελείται απο τις επιθέσεις εις βάρος του κινήματος που εναντιώνεται στο κράτος, τους θεσμούς και τις επιδιώξεις του. Γελάμε με την απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να ξεπλύνει την συνενοχή του με τις ερωτήσεις που εμφανίζεται να θέτει στους υπουργούς σχετικά με τις επιθέσεις και την “τύχη” των μεταναστών. Ο Σύριζα ως κυβέρνηση έχει κάνει σαφή την κατασταλτική πολιτική που ασκεί ενάντια σε ό,τι δεν μπορεί να αφομοιώσει προς όφελος του ενώ αντίστοιχα ασκεί συστηματική βία στις μετανάστριες και στους μετανάστες.

Η επίθεση που δεχτήκαμε δεν ήταν συμβολική, ήταν μια απόπειρα δολοφονίας. Η κατάληψη Παναιτωλίου 21 στεγάζει συντρόφους – συντρόφισσες της κοινότητας και φιλοξενούμενους- φιλοξενούμενες, καθώς και γάτες/σκύλους, και το ότι είναι -και- στεγαστική αναγράφεται εξωτερικά του κτηρίου. Παρ’ όλα αυτά την επόμενη κιόλας μέρα, το γεγονός δεν επηρέασε σε κανέναν βαθμό τη συμμετοχή μας σε τρέχουσες κινητοποιήσεις. Από την μεριά μας έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα αγωνιστικό σώμα το οποίο έχει παραβρεθεί σε διάφορα μέτωπα με κύριο εκείνο των καταλήψεων, να καταλάβουμε έδαφος, να στεγάσουμε τις ανάγκες μας, να χτίσουμε δομές, και σχέσεις με την γειτονιά.

Γνωρίζουμε όμως ότι η φωτιά καίει και μπορεί να απειλήσει την ζωή μας και να καταστρέψει δομές που έχουμε δώσει πολύ χρόνο και ενέργεια για να κτιστούν. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε μαχητικά και να περιφρουρούμε τις δομές και τα εγχειρήματά μας από το κράτος αλλά και τη φασιστική παρουσία, αφού οι επιθέσεις που διεκπεραιώνονται δίνουν πάτημα για κλιμάκωση από την πλευρά του εχθρού. Για αυτούς τους λόγους οργανώνουμε την αλληλεγγύη μας με άλλα εγχειρήματα και προετοιμαζόμαστε, ώστε να δώσουμε σοβαρές απαντήσεις στις επιθέσεις που δέχονται οι καταλήψεις.

Καλούμε στην πανβαλκανική-διεθνιστική διαδήλωση 

Σάββατο 10 Μάρτη 2018, 12μμ, Καμάρα-Θεσσαλονίκη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ
[email protected]

via athens.indymedia.org