Κουκάκι: Ενημερωτική εκδήλωση και συζήτηση

0
181

Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Συζήτηση-ενημέρωση
Κυριακή 17/9, ώρα 19:00
στην κατάληψη στέγης και αγώνα
Παναιτωλίου 21

Πριν κάποιες εβδομάδες, 30 γείτονες και κάτοικοι της περιοχής κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων σχετικά με το κατειλημμένο κτήριο της Παναιτωλίου 21. Η μήνυση έχει ξεκάθαρα ιδεολογικά κίνητρα και αυτό γίνεται διακριτό από τον τίτλο της, ‘’εξαρχειοποίηση του κουκακίου’’, και προφανώς εμπεριέχει λάσπη, συνομωσιολογία και κατάδοση στις αρχές. Με μία μικρή έρευνα έχουμε εντοπίσει ήδη ανάμεσα στα ονόματα της μήνυσης πρώην διοικητή της αστυνομίας και αστικές οικογένειες. Η μήνυση έχει κατατεθεί στο Α.Τ. Νέου Κόσμου, στην Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, στην ΔΕΗ και στην ΕΥΔΑΠ.

Προτού τα ονόματα και οι διευθύνσεις πέσουν στα χέρια μας μοιράσαμε φιλικό κείμενο στην γειτονιά σχετικά με την μήνυση εξηγώντας τους λόγους και τα κίνητρά μας.

Συνεχίζοντας, εντοπίσαμε δεύτερη μήνυση που έχει κατατεθεί κατά τις πρώτες μέρες του ανοίγματος της ίδιας κατάληψης. Αυτή την φορά η μήνυση κατατέθηκε από την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, τον πρώην διαχειριστή του κτηρίου.

Να θυμίσουμε πως το κτήριο ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών, υπήρξε καταφύγιο-άσυλο κακοποιημένων γυναικών και ότι ο δήμος Αθηνών και η ΓΓΙΦ το έχουν παρατήσει και σαπίζει (στην κυριολεξία) τουλάχιστον 7 χρόνια.

Μήνυση σημαίνει κάλεσμα για εκκένωση.

Εκκένωση σημαίνει ότι θα μείνουμε άστεγοι/-ες, σημαίνει απονέκρωση ενός ελεύθερου κοινωνικό-πολιτικού χώρου.

ΑΡΑ Η ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Καλούμε συντρόφους/-ισσες όπως και τον κόσμο που μας έχει στηρίξει με την παρουσία του αυτούς του μήνες για να ενημερώσουμε πιο συγκεκριμένα για την κατάσταση και τις εξελίξεις που μπορούν να ακολουθήσουν.

Οι καταλήψεις μας είναι εργαστήρια αντίστασης και ελευθερίας, καταφύγια πολέμου, οι τελευταίες ανοιχτές πόρτες στις μητροπόλεις της αποξένωσης και του εγκλεισμού.

*επισυνάπτεται η μήνυση και το κείμενο γειτονιάς

Κατάληψη στέγης και αγώνα – Ματρόζου 45

via athens.indymedia.org