Αρχική » mpalothia - BLOG | Τελευταία νέα » Κουκάκι: Ενημέρωση από εκκένωση Ματρόζου 45

Κουκάκι: Ενημέρωση από εκκένωση Ματρόζου 45

Ξημερώματα Δευτέρας 12/3 περίπου στις 6 τα ξημερώματα ξεκίνησε επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Στέγης και Αγώνα Ματρόζου 45.Οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι που βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη την υπερασπίστηκαν μαχητικά και εν τέλει προσήχθησαν και αποχώρησαν για την ΓΑΔΑ κατά τις 9 και μίση. Οι προσαγωγές έχουν ήδη μετατραπεί σε συλλήψεις ενώ μέχρι τώρα οι κατηγορίες είναι πλημεληματικού χαρακτήρα για διατάραξη κοινής ειρήνης. Ένα άτομο έχει χτυπηθεί στο κεφάλι. Οι 2 εκ των προσαγωγών έγιναν έξω από το κτήριο σε άτομα που προσέγγισαν την κατάληψη μόλις άρχισε η εκκένωση.

Οι μπάτσοι είναι ακόμα μέσα και ψάχνουν, ενώ παρά την επιμονή των αλληλέγγυων που είχαν μαζευτεί απέξω δεν άφησαν κανέναν να πλησιάσει το κτήριο. Μάλιστα όταν τους είπαμε πως στο γειτονικό κτήριο έχουν εγκλωβιστεί 3 σκυλιά που έμεναν στην κατάληψη τα οποία ήταν τρομοκρατημένα και πως πρέπει να τα πάρουμε, για πολύ ώρα έκαναν (?) τους ηλίθιους αδιαφορώντας και θέτοντας σε κίνδυνο τα ζώα. Τα σκυλιά της κοινότητας τώρα είναι μαζί μας και ασφαλή. Κατά την προσπάθεια τους να βγάλουν έξω τις συντρόφισσες και τους συντρόφους έκαναν χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης. Εκτός από δυνάμεις οπκε και υμετ στο σημείο ήταν ένα πυροσβεστικό όχημα και ένα ασθενοφόρο.

Μαζί με τους αλληλέγγυους και τις αλληλεγγύες που συγκεντρώθηκαν και φώναζαν συνθήματα, άτομα από την γειτονιά είχαν βγει στα μπαλκόνια και κατέβει στο δρόμο, ορισμένα από τα οποία φώναζαν στους μπάτσους.

Ταυτόχρονα το κράτος σήμερα εκκενώνει άλλες 2 καταλήψεις στα Εξάρχεια στο πλαίσιο μιας συντονισμένης επίθεσης στις αυτοοργανωμένες δομές του αγώνα.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ

ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 12/3 ΣΤΗΝ ΓΑΔΑ ΣΤΙΣ 10.30

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 7ΜΜ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (ΓΚΙΝΗ)

Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου

via athens.indymedia.org

Δείτε επίσης

Αθήνα: Διήμερο μπαζάαρ βιβλίου για την στήριξη φυλακισμένων αγωνιστών

Διήμερο Bazaar βιβλίου για την οικονομική ενίσχυση φυλακισμένων αγωνιστών: Σάββατο 29/9 από τις 12.00 στην …

Αφήστε μια απάντηση