Κόρινθος: Αντιφασιστική Συγκέντρωση

0
192

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ

Κερατσίνι. Ξημερώματα 18 Σεπτεμβρίου του 2013. Ο ράπερ, αντιφασίστας Παύλος Φύσσας δολοφονείται με μαχαιριά στην καρδιά απ’το μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α. Ρουπακιά, ύστερα απο εντολές ανωτέρων στελεχών-βουλευτών του νοσηρού αυτού μορφώματος.

Ο Παύλος προερχόταν απ την λαικη εργατική τάξη, απ την τάξη των από τα κάτω και είχε αναπτύξει έντονη αντιφασιστική κι αλληλέγγυα δράση. Μέσω της μουσικής του μίλουσε για μετανάστες, πρόσφυγες, καταπιεσμένους και καταφερόταν ενάντια στη βία της εξουσίας μιλώντας για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και του Κάρλο Τζουλιάνι αναρχικού διαδηλωτή στη Γένοβα το 2001.

Ο αρχηγός της Χ.Α. Νίκος Μιχαλολιάκος τρία χρόνια αργότερα με δήλωση του αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Παρ’όλα αυτά τέσσερα χρόνια αργότερα δολοφόνος και στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζοντας τις εγκληματικές τους δράσεις. Τα περιστατικά είναι πάμπολλα, απ’ τους τραμπουκισμούς στο σχολείο στο Πέραμα, όπου βουλευτές και μέλη προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα καθεστως άπαρτχαιντ για τα προσφυγόπουλα, τις επιθέσεις σε ομοφυλλόφιλους στον Κεραμεικό, την επίθεση στο φοιτητή στο κέντρο της Αθήνας εξαιτίας της εμφάνισης του μεχρι τα προγκρομ ενάντια στους μετανάστες εργάτες γης στον Ασπρόπυργο, την ίδια ώρα που σύντροφοι αγωνιστές αντιφασίστες και αναρχικοι ζουν ενά κυνηγι μαγισσών, φυλακίζονται χωρίς στοιχεία, στήνονται εναντίον τους σαθρα κατηγορητήρια και πραγματοποιούνται τραγελαφικές δίκες.

Είναι πρόδηλο πως η αλήθωρη αστική δικαιοσύνη είναι εργαλείο του κρατικού μηχανισμού. Κράτος και φασισμός συμπορεύονται κι αυτό έχει αποδειχθεί μέσα από την ιστορία καθώς σε περιόδους κρίσης το παρακμάζον καπιταλιστικό σύστημα κι ο αστισμός χρησημοποιούσαν πάντα τον φασισμό για να επιβιώσουν.
Η δίκη της Χ.Α. σίγουρα έχει πολύ δρόμο ακόμα και αυτό που προβλέπουμε είναι πως η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από τα πολιτικά δρώμενα έκεινης της περιόδου που θα παρθεί. Δηλαδη η απόφαση που θα βγει και το πως θα χρησιμοποιηθεί απ το πολιτικό σύστημα θα έχει άμεση σχέση με τις υπάρχουσες εκείνη την περίοδο κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις.

Γι αυτό, παράληλα με τα ανησυχητικά φασιστικά μηνύματα που έρχονται απ όλο τον πλανήτη,όπως η πρόσφατη δολοφονια της αντιφασίστριας Heather Heyer στη Βιρτζίνια υπό την πλήρη ανοχή του Τραμπ, η δυναμική της Λεπέν κι η άνοδος ακροδεξιών οργανώσεων, το αντιφασιστικο κίνημα θα πρέπει να μην εφησυχάζει, να είναι σε επαγρύπνηση και να οργανωθεί ακόμα περισσότερο να συνεχίσει το ίδιο δυναμίκα σε δρόμους, πλατείες, γειτονιές, κατατρωπώνοντας τους φασίστες από που κι αν προέρχονται οπως επιτυχώς συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με πόλλες νίκες κλείνωντας τα ναζιστικά γραφεία το ένα πίσω απ το άλλο σε όλες τις πόλεις της χώρας και αναγκάζωντας τους να ακυρώνουν τις συγκεντώσεις τους η να τις πραγματοποιούν σε κλειστά κέντρα υπό την προστασία των συνεργατών τους, τους μπάτσους.

Έτσι λοιπόν απαιτούμε το κλείσιμο όλων των γραφείων και την ισόβια καταδίκη της ναζιστικης οργανωσης Χ.Α.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΖΕΤΑΙ
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Συγκέντρωση στo Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Κόρινθο19/9 στις 6 μ.μ.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ/ΚΕΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ