Κόρινθος: Αντιφασιστική περιπολία με συνθήματα

Αντιφασιστική περιπολία με συνθήματα πραγματοποιήθηκε στο κέντρο και στις γύρω γειτονιές της Κορίνθου στις 28/1

Τους τελευταίους μήνες παρατηρήθηκε ότι τα γνωστά θρασύδειλα φασιστοειδή επιχείρησαν να βγουν από τα λαγούμια τους. Με επανεμφανίσεις των ταγμάτων εφόδου και ύπουλες επιθέσεις σε ελεύθερους κοινωνικούς χώρους κατά την διάρκεια των συλλαλητηρίων εθνικιστικής υστερίας, επιχείρησαν να κάνουν αυτό που ξέρουν πολύ καλά : να λειτουργούν σαν το μακρύ χέρι του συστήματος,προσπαθώντας να καταστείλουν με κάθε μέσο οποιαδήποτε δομή ελευθερίας και κοινωνικού αγώνα.

Ο αναρχικός-αντιεξουσιαστικός-αντιφασιστικός χώρος απάντησε με τα αυτονόητα,αποκρούοντας τις επιθέσεις τους, οργανώνοντας αντιφασιστικές συγκεντρώσεις όπου κι αν προσπάθησαν να σκορπίσουν δημόσια το δηλητήριο τους, υπενθυμίζοντας τους έτσι ότι ο αγώνας στον δρόμο είναι συνεχής και ότι σε κάθε ενέργεια τους θα μας βρίσκουν απέναντι. Μετά την επιτυχημένη αντιφασιστική συγκέντρωση συντρόφων της ευρύτερης περιοχής στο Αργος ,η οποία οδήγησε τον φυρερίσκο τους σε υστερικές κραυγές που μας χάρισαν αξέχαστες στιγμές γέλιου, ξεκινώντας ενδο-οικογενειακό καυγαδακι με τα σώματα ασφάλειας και τάξης και στην Κόρινθο συνεστιάστηκαν σε ιδιωτικό χώρο,μεταξύ συγγενών και λίγων καλών φίλων. Το ίδιο έγινε και σε κάθε προσπάθεια “πατριωτών¨ στην Κόρινθο, αναγκάζοντας τους να ακυρώνουν απανωτές ομιλίες (βλέπε κλαψιάρης Μπούκουρας, Φαήλος Κρανιδιώτης κτλ). Στο πλαίσιο του συνεχούς αντιφασιστικού αγώνα σύντροφοι και συντρόφισες της Κορινθίας κάναμε αντιφασιστική περιπολία στην πόλη, με αφορμή ένα αντιπατριωτικο σύνθημα που σβήστηκε ενώ στη θέση του γράφτηκε στοχαδι (μετά από πολλά χρόνια απουσιας τους στους τοιχους και στους δρομους ), από κάποια καινούρια φυντάνια που έκαναν την εμφάνιση τους με την ονομασία “Πατριωτική Νεολαία Κορίνθου”.

Ετσι, με άμεσα αντανακλαστικά καθαρίσαμε αμέσως τις βρωμιες τους, αφήνοντας τους μηνύματα για την περαιτέρω παρουσία τους στην περιοχή. Φασιστοειδή, σας ψάχνουμε και ξέρουμε τα λαγούμια που κρύβεστε και τις φωλιές που συχνάζετε. Καμία τρύπα,κανένα χώρος συνάρθροισης γηπεδικών οπαδών,καμία αίθουσα σχολείου δεν είναι ικανή να κρύψει την μπόχα σας. Ο αντιφασισμός στέκει απέναντι σας,περιορίζοντας τον ζωτικό χώρο σας μέχρι να καταλάβετε ότι δεν υπάρχει σημείο να σταθείτε ασφαλείς. Τέλος οι μπάτσοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους, μιας και η πόλη δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοιου είδους κινήσεις.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Αντιφασίστες/Αντιφασίστριες
Αναρχική Συλλογικότητα Σειρήνες

via Σειρηνες

Κόρινθος: Αντιφασιστική περιπολία με συνθήματα Κόρινθος: Αντιφασιστική περιπολία με συνθήματα Κόρινθος: Αντιφασιστική περιπολία με συνθήματα Κόρινθος: Αντιφασιστική περιπολία με συνθήματα Κόρινθος: Αντιφασιστική περιπολία με συνθήματα Κόρινθος: Αντιφασιστική περιπολία με συνθήματα Κόρινθος: Αντιφασιστική περιπολία με συνθήματα Κόρινθος: Αντιφασιστική περιπολία με συνθήματα

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες