Κομοτηνή: Μαγαζάκια συμφερόντων είστε εσείς… μπάτσοι, δημοσιογράφοι

0
191

ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ.. ΜΠΑΤΣΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Στις 5/2 πληροφορηθήκαμε την επίθεση στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής από την αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας. Αμέσως μετά υπήρξε μια σειρά αντιδράσεων από τοπικά και εθνικής εμβέλειας ΜΜΕ για το ποιος φέρει την ευθύνη για το χτύπημα αυτό με το όνομα της Αντιεξουσιαστική Κίνησης Κομοτηνής και του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Adelante να στοχοποιούνται από τους σχολιαστές του πολιτικού, δημοσιογραφικού και παραπολιτικού φάσματος. Την ίδια μέρα έγιναν στοχευμένες προσαγωγές σχετικά με την επίθεση σε άτομα που είναι γνωστά για την πολιτική τους δράση στην πόλη. Αρχικά, τόσο καιρό περιμέναμε να δούμε τι άλλο σενάριο επιστημονικής φαντασίας θα φτιαχτεί. Είδαμε το βδέλυγμα του Δημοσιογραφικού Τύπου, Καθημερινή, να στοχοποιεί αρχικά  -έπειτα βέβαια από την «έμπιστη» και ακριβή πληροφόρηση που έλαβε από την Ασφάλεια Κομοτηνής – την Α.Κ. Κομοτηνής, τον Ε.Κ.Χ. Adelante και το αναρχικό στέκι Utopia A.d , ενώ είχε προηγηθεί ανάληψη ευθύνης από την αθηναϊκή αναρχική ομάδα. Όταν συνειδητοποίησαν ότι κάτι τέτοιο δεν τους κάλυπτε, τα δημοσιογραφικά τσακάλια- νομπελίστες της ίδιας φυλλάδας, μαζί με άλλους του τοπικού Τύπου ανασκεύασαν μιλώντας για ιμιτασιόν αναρχικούς αναρωτώμενοι παράλληλα γιατί δεν είχε εισβάλλει η Αστυνομία στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Adelante παρά το ένταλμα εισόδου και έρευνας που εκκρεμούσε.

Ξέρουμε καλά καιρό τώρα το ρόλο που παίζει το τουρκικό προξενείο στις διακρατικές σχέσεις των δύο χωρών, όπως και την επιρροή που αυτό επιδιώκει στην τοπική κοινωνία της Θράκης προωθώντας τα συμφέροντα και τις επιταγές του Σουλτάνου Ερντογάν. Γι’αυτό δεν είναι και λίγες οι φορές που το έχουμε επισκεφτεί βάζοντας μάλιστα πανό με την υπογραφή μας πάνω. Γνωρίζουμε την πίεση που ενδεχομένως ασκήθηκε στην εγχώρια εξουσία για την εύρεση ενός εξιλαστήριου θύματος, το οποίο και εντοπίστηκε στις τοπικές συλλογικότητες της Κομοτηνής, τη στιγμή που οι αρχές δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από αθηναϊκή οργάνωση. Γελοιοποιήθηκαν μόνες τους μαζί με την ακριβέστατη πληροφόρηση που παρείχαν στους συνεργάτες τους, δημοσιογράφους.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους Τούρκους αγωνιστές που παρά τις διώξεις και την καταστολή μάχονται ενάντια στο φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν, όπως και στον κουρδικό λαό που βρίσκει τη νοηματοδότησή του εκτός του δυτικού τρόπου οργάνωσης και δόμησης της κοινωνίας με αμεσοδημοκρατικές θεσμίσεις σπάζοντας στην πράξη πατριαρχικά πρότυπα και διαχωρισμούς προάγοντας τις αξίες της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας, ενώ την ίδια στιγμή βρίσκονται σε πόλεμο με τους φονταμεταλιστές του ISIS και το Τούρκικο κράτος.

Τέλος απευθυνόμενοι προς τις αστυνομικές αρχές και τα σκυλιά τους, δημοσιογράφους, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνής δεν χρειάζεται κανένα “franchise” ή “brand” κάποιας άλλης οργάνωσης, καθώς αποτελεί συλλογικότητα με δικό της πρόσωπο και παρουσία στην τοπική κοινωνία της πόλης και της Θράκης ευρύτερα. Όσον αφορά για δηλώσεις περι ενταλμάτων εισόδου στον χώρο του Ε.Κ.Χ Adelante να έχετε στο νου σας πως φασίστες και μπάτσοι δεν έχουν πλησιάσει και δεν έχουν μπει ποτέ. Αν θέλουν μπορούν να προσπαθήσουν.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνής
Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Adelante