Κλείνουν με κλουβιά τα προαύλια των φυλακών

Εδώ και καιρό, στο πλαίσιο των μέτρων σκλήρυνσης του καθεστώτος των φυλακών, έχουν αρχίσει να σκεπάζουν με κλουβιά τα προαύλια των φυλακών, σκορπίζοντας μπόλικο χρήμα για ειδικές κατασκευές, σε μια περίοδο που πετσοκόβουν τις κοινωνικές δαπάνες. Στο πλαίσιο αυτών των κατασταλτικών μέτρων, που έχουν ως σκοπό να κάνουν πιο αβίωτο το βίο των κρατούμενων στις φυλακές, έφτασαν σήμερα και στην ειδική υπόγεια πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται πολιτικοί κρατούμενοι για υποθέσεις ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων.

Θυμίζουμε ότι το Σεπτέμβρη-Οκτώβρη του 2004 οι πολιτικοί κρατούμενοι στην υπόγεια ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού (όλοι για την υπόθεση της 17Ν) ξεκίνησαν απεργία πείνας, με πρώτο τον Δημήτρη Κουφοντίνα και εν συνεχεία έναν πολιτικό κρατούμενο ανά εβδομάδα, απαιτώντας την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος κράτησης. Εκείνη η απεργία πείνας έληξε με ένα συμβιβασμό ανάμεσα στους απεργούς πείνας (ο Δ. Κουφοντίνας είχε φτάσει στα πρόθυρα του κώματος) και την κυβέρνηση Καραμανλή. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας αναγκάστηκε να καταργήσει το μεταλλικό κλουβί που κάλυπτε το προαύλιο αυτής της ειδικής πτέρυγας, κόβοντας ακόμη και τον ήλιο.Σήμερα, άρχισαν έργα για την επαναδημιουργία του κλουβιού, όχι με διπλό μεταλλικό πλέγμα αυτή τη φορά, αλλά με συρματόπλεγμα. Στο συγκεκριμένο χώρο της ειδικής πτέρυγας κρατούνται πλέον μόνο πέντε. Ο Δ. Κουφοντίνας, Ηρ. Κωστάρης και Κ. Γουρνάς στο ένα τμήμα και οι Γιωτόπουλος-Τζωρτζάτος στο άλλο.

Αυτό δεν πρέπει να περάσει έτσι. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε, ό,τι αφαιρέθηκε το 2004 να επανέλθει δέκα χρόνια μετά. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μετατραπούν τα προαύλια των φυλακών σε κλουβιά, που κόβουν ακόμα και τον ήλιο.Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Αναδημοσίευση από : ΚΟΝΤΡΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες