Κείμενο αυτοπαρουσίασης της Αναρχικής Ομάδας Ελευθεριακής Ανάβασης

1
229

Αναρχική Ομάδα Ελευθεριακής Ανάβασης

Η ελεύθερη πρόσβαση του ανθρώπου σε όλους τους χώρους είναι αναφαίρετο δικαίωμα που διεκδικείται απέναντι στους κερδοσκόπους και τυχοδιώκτες που μετατρέπουν το φυσικό περιβάλλον σε μια ακόμα καπιταλιστική επιχείρηση, στερώντας την πρόσβαση στο σύνολο των έμβιων όντων (ανθρώπινων και μη).

Η μετατροπή του φυσικού περιβάλλοντος και της πρόσβασης σε αυτό σε αποκλειστικούς χώρους εκμετάλλευσης, αναγκάζει τους ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους να υπερασπιστούν με συνεχείς και αδιάκοπους αγώνες σε ολόκληρο τον πλανήτη Γη, το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και των δικαιωμάτων όλων των έμβιων όντων με σκοπό την αρμονική συνύπαρξη με τα ανθρώπινα όντα, απαλλαγμένα από οποιαδήποτε σχέση εξουσίας και εκμετάλλευσης μεταξύ τους.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα της αλόγιστης εκμετάλλευσης του περιβάλλοντος από την μεριά των καπιταλιστών είναι το όρος Έβερεστ που σταδιακά μετατρέπεται στο μεγαλύτερο σκουπιδότοπο σε βουνό, οι ασφαλτοστρώσεις στους ορεινούς όγκους μέχρι τις κορυφές τους με σκοπό την εγκατάσταση κεραιών τηλεφωνίας και τηλεόρασης/ραντάρ / ανεμογεννητριών κ.α., τα ιδιωτικά χιονοδρομικά κέντρα που απαγορεύουν την είσοδο στους μη έχοντες καθώς και πολλά άλλα αντίστοιχα παραδείγματα.
Όλα αυτά πραγματοποιούνται με την συμβολή ή έστω την ανοχή, των τοπικών κοινοτήτων και δημάρχων, καθώς και των κατοίκων που στο βωμό της υπόσχεσης ελάχιστων χρημάτων που «θα» εισπράξουν από την βάναυση κακοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος και των έμβιων όντων, ξεπουλιούνται στις καπιταλιστικές και ληστρικές εταιρείες εκμετάλλευσης που συνεχίζουν να πλουτίζουν εις βάρος των έμβιων όντων και του πλανήτη.

Πρόσφατα παραδείγματα της μη αναστρέψιμης καταστροφής του περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων είναι οι Σκουριές, ο Αχελώος, ο αγωγός φυσικού αερίου TAP, η εγκατάσταση ανεμογεννητριών και ηλιακών πάρκων, το TAV στην Ιταλία, η καταπάτηση των δικαιωμάτων των ιθαγενών στη βόρεια Αμερική κ.α.
Οι αγώνες των ανθρώπων ενάντια σε αυτές τις καταστροφές, αποτελούν οδηγό για τους μελλοντικούς αγώνες της ομάδας και συμμεριζόμαστε τα προτάγματα τους απέναντι σε κάθε μορφής εκμετάλλευση.

Πάνω σε αυτά τα προτάγματα δημιουργήθηκε η Αναρχική Ομάδα Ελευθεριακής Ανάβασης τον Ιούλιο του 2016 από άτομα που θέλησαν να συνδυάσουν την αναρχική ιδεολογία με την αγάπη τους για την φύση, το περιβάλλον και την ελευθερία της ανάβασης και της ορειβασίας.

Η ομάδα διέπεται από αναρχικές ιδέες και σεβασμό στο σύνολο των έμβιων όντων και τον άνθρωπο, στο περιβάλλον, στα οικοσυστήματα και στην ίδια τη γη και αποτελεί την συνέχιση του πρώτου εγχειρήματος της Αναρχικής Ελευθεριακής Ανάβασης.
Η ομάδα είναι ανοιχτή στην συμμετοχή ατόμων που διέπονται από αναρχικές και ελευθεριακές ιδέες.

Ως στόχος της ομάδας είναι η δημιουργία μιας βάσης ανθρώπων που θα δραστηριοποιηθεί πάνω στην προστασία της φύσης αλλά και στους κοινωνικούς καθημερινούς αγώνες.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ

Αναρχική Ομάδα Ελευθεριακής Ανάβασης

Facebook Page : Αναρχική Ομάδα Ελευθεριακής Ανάβασης

Αναρχική Ομάδα Ελευθεριακής Ανάβασης: Ανεβάζοντας την Αναρχία στις κορυφές του κόσμου [Πάρνηθα]

Η Αναρχική Ομάδα Ελευθεριακής Ανάβασης καθώς και φίλ# της ομάδας, ανέβηκαν σήμερα (03/04) στο καταφύγιο «Μπάφι» της Πάρνηθας για να υψώσουν την σημαίας της Αναρχίας στον πρώτο τους (επίσημο πια) σταθμό στην πορεία για τις κορυφές του κόσμου.

Η ιδέα των αναρχικών ομάδων ελευθεριακής ανάβασης ενώ είναι καινούργια στο γεωγραφικό μέρος που αποκαλείται ελλάδα, συνηθίζεται σε άλλα μέρη της ευρώπης και του κόσμου.

Σύντομα θα ακολουθήσει κείμενο αυτοπαρουσίασης της ομάδας, ενώ μοιράστηκαν με την mplaothia.net κάποιες από τις φωτογραφίες της ανάβασης τους στην χιονισμένη Πάρνηθα.

Μέλη και φίλ# της ομάδας με την σημαία
Κατά την διάρκεια της ανάβασης
Κατά την διάρκεια της ανάβασης
Ότα η φύση μας διδάσκει να φτιάχνουμε οδοφράγματα