Κέρκυρα: Κάλεσμα στήριξης σε διωκόμενο σύντροφο

0
205

Λάβαμε 08/03/2019

Στις 27/2 η αστυνομία σε μια συντονισμένη ενέργεια, συνέλαβε στη Λευκίμμη Κέρκυρας 3 άτομα, μεταξύ των οποίων και έναν σύντροφο, βαρυνόμενο με κατηγορίες σχετικά με τον πρόσφατο εμπρησμό εγκαταστάσεων του ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Ένα ακόμη άτομο είχε συλληφθεί μια μέρα νωρίτερα. Οι συλληφθέντες αντιμετώπισαν βασανιστήρια σωματικά και ψυχολογικά, όπως για παράδειγμα στέρηση ύπνου, φαγητού και νερού, άρνηση φαρμακευτικής αγωγής, σωματική βία, απομόνωση, και στέρηση πρόσβασης σε δικηγόρο. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι άπαντες οι συλληφθέντες βαρύνονται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Εμείς από τη μεριά μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι/-ες στο συλληφθέντα σύντροφο, ο οποίος έχει συνεπή στάση στους κοινωνικούς και αντιφασιστικούς αγώνες. Ο σύντροφος Βαγγέλης Μ. αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρω που πρέπει να καταβληθούν μέχρι την Πέμπτη 14.3.19. Επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι η αλληλεγγύη είναι πολυεπίπεδη και διαπερνά όλα τα πεδία, είναι πολιτική, ηθική και υλική, καλούμε συλλογικότητες, στέκια, καταλήψεις, ομάδες, άτομα και αλληλέγγυες/-ους να συνδράμουν οικονομικά.

Ευελπιστούμε να συγκεντρωθεί το ποσό της εγγύησης πριν την λήξη της προθεσμίας, ώστε ο σύντροφος να παραμείνει ελεύθερος. Σε διαφορετική περίπτωση συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε χρήματα μέχρι να καλυφθεί το ποσό.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΕΧΘΡΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΔΙΠΟΛΟ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ-ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ. ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ, ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ Μ..

Κατάληψη Αντινομία

Κατάληψη Allerta

Συντακτική ομάδα Απατρις Κέρκυρας

α/α δικτύωση Νότου-Χώρας

Κινηματικό Βιβλιοπωλείο Αταξικοί Ορίζοντεςαλληλέγγυοι/ες

Υ.Γ. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή απορία μπορείτε να μας στείλετε μαιλ στο:[email protected]

ή στα email των συλλογικοτήτων:

[email protected]

[email protected]

[email protected]