Κέρκυρα: Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στις καταλήψεις

0
221

Λάβαμε 02/12/2019

Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στις καταλήψεις

Τον τελευταίο καιρό πραγματοποιούνται συντονισμένες επιχειρήσεις εκκένωσης σε καταλήψεις, τόσο πολιτικές όσο και προσφυγικές. Πρίν από μερικές ημέρες δόθηκε τελεσίγραφο από τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Χρυσοχοΐδη για εθελούσια εκκένωση όλων των κατειλλημένων χώρων μέσα σε 15 ημέρες. Λόγω αυτών αλλα και της συνολικότερης όξυνσης της κρατικής καταστολής είναι πλέον απαραίτητο να οργανώσουμε την αντίστασή μας.
Παίρνουμε λοιπόν την πρωτοβουλία να καλέσουμε όσους/ες συμμετέχουν με τον οποιοδήποτε τρόπο ή έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν σε καταλήψεις και αυτοοργανωμένες δομές και βλέπουν οτι είναι καιρός να ενεργοποιηθουν εκ νέου, όσους/ες νιώθουν ότι η επίθεση στις καταλήψεις δεν στοχεύει μόνο αυτές αλλά είναι η αρχή ενός επικείμενου πολέμου ενάντια στα καταπιεζόμενα και αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας σε ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στις καταλήψεις.
Για εμάς οι καταλήψεις δεν είναι μόνο τα ντουβάρια και τα κτίρια και δεν αποτελούν ιδιοκτησία μας. Είναι και θα συνεχίσουν να είναι χώροι ελεύθερης έκφρασης και διαμόρφωσης πολιτικής σκέψης. Είναι ο τόπος και ο τρόπος που συναντηθήκαμε για να μπορέσουμε να συνυπάρχουμε ισότιμα και να δημιουργήσουμε σχέσεις αλληλεγγύης και συντροφικότητας.
Μέσω αυτής της ανοιχτής συνέλευσης επιδιώκεται η περαιτέρω συσπείρωση και ενότητα, η οργάνωση μαζικών δράσεων και η έμπρακτη υπεράσπιση των απελευθερωμένων εδαφών του αγώνα ώστε οι καταλήψεις μας να συνεχίσουν να είναι ανοιχτές και ενεργές.

Απέναντι στην δυστοπική και ασφυκτική κανονικότητα που σχεδιάζουν να ορθώσουμε την αντίσταση και την αλληλεγγύη.

1η ανοιχτή συνέλευση την Πέμπτη 5/12 στις 19:00 στην κατάληψη Αντινομία

Kατάληψη Αντινομία