Κέρκυρα: Ενημέρωση από την μοτοπορεία ενάντια στο συνεχιζόμενο έγκλημα στην Λευκίμμη [24/08]

0
201

Λάβαμε 24/08/2018

Το απόγευμα της Παρασκευής 24/08 έγινε μοτοπορεία που είχε καλεστεί από την Λαϊκή Συνέλευση Λευκίμμης.

Η μοτοπορεία ξεκίνησε απο το την Λευκίμμη και τελείωσε στην πόλη της Κέρκυρας.Υπήρχε συμμετοχή από αρκετούς συντρόφους/φισσες Συνολικά συμμετείχαν 20 δικαβαλες μηχανές και 6-8 αυτοκίνητα με πολύ παλμό και δυναμική.

Σε όλη της την διάρκεια, η μοτοπορεία κύλισε ομαλά με έντονη παρουσία μπάτσων όλων των ειδών αλλά χωρίς καμία επέμβαση ενώ στην περιοχή της Λευκίμμης η παρουσία των μπάτσων ήταν φανερή σε όλα τα σημεία.

Η μοτοπορεια κατέληξε στην πόλη της Κέρκυρας.

Το Σάββατο 25/08 θα γίνει διαδήλωση στο λιμάνι της Λευκίμμης.

Η αφίσα και το κείμενο του καλέσματος

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 6μμ
ΛΙΜΑΝΙ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ – ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 7.30μμ
ΠΛ. ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ – ΠΟΤΑΜΙ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

Η απόσυρση των ΜΑΤ από τον Περιφερειακό της Λευκίμμης την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, όπως και η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ παύση εναπόθεσης σύμμεικτων απορριμμάτων στη Χωματερή της Λευκίμμης, είναι στάχτη στα μάτια των κατοίκων της Λευκίμμης ώστε να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Νικολούζος ήταν ξεκάθαρος, ότι θα εξασφαλίσει «Άδεια Λειτουργίας ΧΥΤΥ» πριν το Σεπτέμβρη και ότι τα ΜΑΤ θα επιστρέψουν για να συνοδεύσουν τα ΜΗ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ στα Μεσοράχια.

Επιπλέον ο Δήμαρχος συνεχίζει να φτιάχνει βουνά από σκουπίδια στους δρόμους όλου του Νησιού, κατηγορώντας για αυτό τη Λευκίμμη και συνεχίζει να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του για τα τέσσερα χρόνια απραξίας και αδιεξόδου. Αυτή την ώρα πρέπει όλοι οι Κερκυραίοι και όλοι οι Λευκιμμιώτες να βγουν στο δρόμο και να φωνάξουν ότι ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ότι αυτή η τραγική καταστροφή για τους ανθρώπους και το περιβάλλον δεν θα περάσει. Καλούμε σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στις 24 και 25 Αυγούστου, ενάντια στην καταστροφή και υποβάθμιση της ζωής των Λευκιμμιωτών, ενωμένοι και απέναντι στα αντιμαχόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα που ετοιμάζονται να κατασπαράξουν τη Λευκίμμη, συμφέροντα που σπέρνουν φασισμό και δηλητήριο προκειμένου να προωθήσουν τους σκοπούς τους.

Ο αγώνας της Λευκίμμης, είναι ο αγώνας για το Τεμπλόνι, είναι αγώνας όλη της Κέρκυρας και όλης της Ελλάδας, για γη και ελευθερία ενάντια στις δολοφονικές πολιτικές του Κέρδους.

ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ – ΚΑΜΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΣΤΑ ΜΕΣΟΡΑΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΜΠΛΟΝΙ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΥΔΡΕΥΣΗ κ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ – ΕΞΩ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

Λαϊκή Συνέλευση Λευκίμμης