Κερατσίνι: Κατάληψη ενάντια στην πραγματοποίηση ομιλίας Βελόπουλου

0
334

14:08 Κατάληψη του πολιτιστικού κέντρου Σαμαράκης (Ταμπούρια) ενάντια στην πραγματοποίηση ομιλίας Βελόπουλου

Σήμερα, Πέμπτη 14/3, ο Κυριάκος Βελόπουλος και το κόμμα του Ελληνική Λύση έχει ανακοινώσει ομιλία στο πολιτιστικό κέντρο Κερατσινίου “Αντώνης Σαμαράκης”.

Ο Βελόπουλος, το κόμμα του, τα στελέχη και οι οπαδοί του είναι γνωστοί ακροδεξιοί, εθνικιστές, ρατσιστές, υμνητές του “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”. Αποτελούν σε νέα συσκευασία τη συνέχεια του ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, του οποίου ο Βελόπουλος ήταν στέλεχος και βουλευτής από το 2007, όπως και το διάστημα 2011-12 που το ΛΑΟΣ συμμετείχε σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, με πρωθυπουργό τον διορισμένο πρώην τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο για να επιτευχθεί η συνέχιση και εφαρμογή των μνημονίων κοινωνικής ισοπέδωσης και ταξικής λεηλασίας, σε μια περίοδο έντονων κοινωνικών αντιστάσεων και ταραχών.

Επειδή τα εκλογικά πανηγύρια όλων των ειδών πλησιάζουν (δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές, βουλευτικές) δεν σημαίνει ότι οι δρόμοι, οι πλατείες, τα πολιτιστικά κέντρα, ο δημόσιος χώρος γενικότερα, θα αφεθούν βορά στα κάθε είδους φασιστοειδή και τα κομματίδιά τους. Ο Κυριάκος Βελόπουλος και η Ελληνική Λύση του είναι ανεπιθύμητοι στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα. Το ίδιο και κάθε άλλος εθνικιστικός και ρατσιστικός συρφετός, από τους νεοναζί της χρυσής αυγής μέχρι τους τσαρλατάνους της ελλήνων συνέλευσις. Οι προσπάθειές τους για εμφάνιση στο δημόσιο πεδίο αποτελούν από μόνες τους πρόκληση. Όχι γιατί τρέφουμε καμία συμπάθεια στον φιλελεύθερο, σοσιαλιστικό ή αριστερό πατριωτισμό, που θεμελιώνει εξίσου τους πλαστούς διαχωρισμούς και τα νεκροταφεία των εθνικών ιδεωδών. Αλλά γιατί το αίμα δεν γίνεται νερό κι η μνήμη δεν είναι σκουπίδι. Τα προηγούμενα χρόνια οι γειτονιές μας βίωσαν σωρεία φασιστικών επιθέσεων κατά μεταναστών, αγωνιστ(ρι)ών και αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αποτέλεσαν πεδίο κάποιων από τις σφοδρότερες συγκρούσεις με τις παρακρατικές ομάδες κρούσης, τους κρατικούς πάτρωνές τους και τις δυνάμεις καταστολής τους.Έτσι θα πράξουμε και τώρα. Την προεκλογική περίοδο που ακολουθεί θα σταθούμε για άλλη μια φορά στις γειτονιές μας ανάχωμα στον φασισμό και στην προσπάθεια διάχυσης κοινωνικά του εθνικιστικού, ρατσιστικού και σεξιστικού δηλητηρίου. Μαζί με πολλούς άλλους και πολλές άλλες, όπως και τόσες άλλες φορές. Με όπλα μας την συνείδηση, την εξεγερτική ευαισθησία, τη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη, για την ατομική και συλλογική χειραφέτηση.

Καλούμε σε στήριξη της κατάληψης στο πολιτιστικό κέντρο Αντώνης Σαμαράκης, Μικράς Ασίας και Παπαναστασίου, που έχει πραγματοποιηθεί από τις 14.00 για την ματαίωση της ομιλίας του Βελόπουλου και σε συγκέντρωση στις 18:00.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Αυτοοργανωμένος χώρος αλληλεγγύης και ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ
Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας

via athens.indymedia.org/post

——————–

16:23 Η κατάληψη συνεχίζεται κανονικά. Μαζεύτηκαν μπράβοι και στελέχη του Βελόπουλου νωρίτερα και επιχείρησαν να σπρώξουν και να εισβάλλουν στο πολιτιστικό τη στιγμή που αλληλέγγυοι έμπαιναν προς στήριξη της κατάληψης. Απωθήθηκαν μόνο με τον όγκο μας χωρίς χρήση σωματικής βίας. Κάποιος από αυτούς μάλιστα έριξε και peper σπρέι. Μετά από αυτό δέχτηκαν νερά από παράθυρα και την ταράτσα του πολιτιστικού κέντρου και πήραν διαμαρτυρόμενοι την αστυνομία να τους προστατεύσει από την “επίθεση” που δέχονταν?! Βράχηκαν λίγο και μετά από λίγα λεπτά εμφανίστηκαν πολλές μηχανές ΔΙΑΣ, οι οποίες έχουν πλέον αποκλείσει περιμετρικά το τετράγωνο και τους έχουν ζητήσει να κάθονται ένα στενό πιο κάτω επί της οδού Παπαναστασίου.

Η κατάληψη συνεχίζεται κανονικά όπως και το κάλεσμα για τις 6.00μμ έξω από το πολιτιστικό. Θα υπάρξει και νέα ενημέρωση.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ

———————

17:51 Δεκάδες συντρόφισσες και σύντροφοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην οδό Παπαναστασίου, 1 στενό κάτω από το πολιτιστικό κέντρο αποκλεισμένοι/ες από δυνάμεις ΔΙΑΣ και ΜΑΤ που δεν τους/τις επιτρεπουν να ενωθούν με τους καταληψιες στο πολιτιστικό κέντρο.

Η κατάληψη επίσης συνεχίζεται και ανταποκρίνεται στα συνθήματα των συντρόφων/ισσων από τον δρόμο. Πραγματοποιούνται και διαρκείς ανακοινώσεις από ντουντούκα.

Όσοι/ες έρθουν να κατευθυνθούν στην οδό Παπαναστασίου στη συμβολή της με Καλλιπόλεως.

———————–

17:55 Η συγκέντρωση ξεκίνησε, στην οδό Παναστασίου και Καλλιπόλεως, ένα στενό κάτω από το πολιτιστικό κέντρο Αντώνης Σαμαράκης.

Δυνάμεις ΔΙΑΣ και ΜΑΤ δεν αφήνουν τους δεκάκες συντρόφους/ισσες να φτάσουν στο κατειλημμένο πολιτιστικό κέντρο.

Οι καταληψίες ανταποκρινόμαστε στα συνθήματα των συντρόφων/ισσων και κανουμε διασκείς ανακοινώσεις από ντουντουκα.

Όσοι/ες έρθουν από εδω και πέρα ας πάνε κατευθείαν Παπαναστασίου και Καλλιπόλεως.

———————–

18:28 50 σύντροφοι και συντρόφισσες παραμένουν συγκεντρωμένοι/ες στην οδό Παπαναστασίου και Καλλιπόλεως, με παλμό, διαρκή και συνθήματα και ανταπόκριση από τους/τις 25 καταληψίες του πολιτιστικού κέντρου.

Το επίσημο κλιμάκιο της Ελληνικής Λύσης, ο ίδιος ο Βελόπουλος και οι μπράβοι τους, έχουν αποσυρθεί. Καμιά 30αρια ακροδεξιόμουτρα είναι έξω από το δημαρχείο Κερατσινίου, ένα τετράγωνο πιο εκεί, ενώ σποραδικά εμφανίζονται κάποιοι χουντόγεροι στην είσοδο του πολιτιστικού κέντρου και αποχωρούν στεναχωρημένοι.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ

———————–

19:07 Η ομιλια εχει ακυρωθει. Οι καταληψίες όμως θα αποχωρησουμε μονο αν ενωθουμε οι καταληψιες με τους συγκεντρωμενους της Παπαναστασιου

———————-

20:23 Οι αστυνομικές δυνάμεις αποτραβήχτηκαν, οι συγκεντρωμένοι/ες ήρθαν στο πολιτιστικό και όλοι/ες μαζί, 90 σύντροφοι/ισσες και άλλοι αγωνιζόμενοι άνθρωποι της περιοχής, αποχωρήσαμε με διαδήλωση μέχρι την πλατεία Λαού.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ

———————–

22:22 Οι αστυνομικές δυνάμεις τελικά αποσύρθηκαν, οι συγκεντρωμένοι/ες στην οδό Παπαναστασίου ήρθαν έξω από το πολιτιστικό κέντρο και μαζί με τους/τις καταληψίες, προχωρήσαμε σε διαδήλωση στα Ταμπούρια, μέχρι την πλατεία Λαού, η οποία αριθμούσε περισσότερα από 80 άτομα, έχοντας συσπειρώσει και άλλον αγωνιζόμενο και ευαισθητοποιημένο κόσμο της περιοχής.

Ούτε στο Κερατσίνι ούτε πουθενά

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ