Κείμενο του Β. Σταθόπουλου από τις φυλακές της Λάρισσας

0
775

Λάβαμε 20/07/2020

Κείμενο Β. Σταθόπουλου από τις φυλακές της Λάρισσας

Μετά από 9 μήνες κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας, σε μία φυλακή που έχει φτιάξει το δικό της σωφρονιστικό κώδικα, βιώνω την εκδικητικότητα των διωκτικών μηχανισμών σε α’ πρόσωπο με μεταγωγές εξπρές και μην μπορώντας να ασκήσω τα υποτιθέμενα νόμιμα δικαιώματά μου ως κρατούμενος.

Προφανώς τίποτα από αυτά δεν μου κάνει εντύπωση, γιατί στην ουσία η δίωξή μου είναι καθαρά πολιτική. Έγινε στο πλαίσιο του πολέμου που έχει κηρύξει η κυβέρνηση απέναντι στο αναρχικό κίνημα και σε όσους/ες αγωνίζονται.

Για να διευκρινίσω δεν ήμουν, δεν είμαι και δεν θα ήμουν μέλος της επαναστατικής αυτοάμυνας, δεν συμμετείχα ούτε θα μπορούσα να συμμετέχω σε καμία ληστεία στο Χολαργό. Η όλη δικογραφία σε σχέση με μένα στηρίζεται σε μία ψεύτικη κατάθεση που έγινε στην γαδα από τον συγκατηγορούμενο Μπάκα που προφανώς μετά από απειλές και συμφωνίες δέχθηκε να υπογράψει ό,τι του υπαγόρεψε η ”αντι”τρομοκρατική υπηρεσία.

Στην ουσία είμαι στη φυλακή, γιατί έδειξα την έμπρακτη αλληλεγγύη σε έναν τραυματισμένο άνθρωπο-σύντροφο από το αναρχικό κίνημα και γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν είχα αποκοπεί από τις κινηματικές διαδικασίες και τους κοινωνικούς αγώνες συμμετέχοντας ενεργά στις κινηματικές δράσεις.

Όπως είπα πριν η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές και με ενορχηστρωτές τους Χρυσοχοίδη- Νικολάου έχουν κηρύξει εξόφθαλμο πόλεμο σε όλα τα μέτωπα. Σε διαδηλώσεις με ξυλοδαρμούς, σε καταλήψεις με εκκενώσεις και σε περιοχές, όπως τα Εξάρχεια που έχει δράση το αναρχικό κίνημα. ‘Όπως επίσης και στους πολιτικούς κρατούμενους όπως είμαι και εγώ. Και αυτό το κάνει χωρίς να χρησιμοποιεί νόμιμα μέσα, αλλά καταπατώντας τους νόμους που οι ίδιοι έχουν στήσει, έχοντας πάντα εκδικητική στάση απέναντι μου.

Γι’ αυτό κιόλας η φυλάκιση μου στη Λάρισα όπου εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να έχω συχνή επικοινωνία με τους δικηγόρους μου ώστε να ενημερώνομαι για την δικογραφία. Οι μεταγωγές εξπρές όπου ενώ ζήτησα 3 ήμερη αναβολή για να προετοιμάσω την απολογία μου το υπουργείο Προ.Πο είχε δώσει ήδη την εντολή να με στείλουν απευθείας πίσω στη Λάρισα προσπερνώντας την απόφαση των δικών τους δικαστικών οργάνων εισαγγελέα-ανακριτή να παραμείνω Κορυδαλλό για την απολογία μου. Γι΄αυτό και η ψεύτικη δικογραφία που έχει στηθεί στην πλάτη μου, η οποία αποτελείται από αβάσιμες κατηγορίες.

Κατηγορίες που δεν στηρίζονται με στοιχεία ούτε καν από την ίδια τη δικογραφία, αλλά για να παρατείνεται η ομηρία μου και για να διευκολυνθούν τα σενάρια ενοχής μου να κρατάνε στα συρτάρια της αστυνομίας τα εργαστηριακά αποτελέσματα των DNA που γνωρίζουν ήδη από τον Ιανουάριο και δίνουν λίγες μέρες πριν. Τα οποία στην ουσία επιβεβαιώνουν αυτό που φωνάζω από την αρχή .

Εγώ θα συνεχίσω να μιλάω μέσα και από την φυλακή για όλο αυτό το βάρβαρο καθεστώς που έχει στηθεί στις ζωές μας.

Όσες ψεύτικες δικογραφίες και ψευδείς κατηγορίες μου επιβάλλουν, όσες εκδικητικές εξπρές μεταγωγές μου κάνουν, όσες φυλακίσεις μου κάνουν μακριά από συγγενείς, φίλους, σύντροφους/-ισσες.

Και παρόλο που έχουν το σύνολο των μμε να τους υποστηρίζουν και να διασπείρουν συνεχώς ψευδείς ειδήσεις και να χτίζουν ψεύτικα προφίλ αγωνιστών τόσο ως προς το πρόσωπό μου, όσο και ως προς το ευρύτερο ανατρεπτικό κίνημα.

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι απ΄όπου και αν βρεθώ. Μέχρι το γκρέμισμα όλων των βάρβαρων καθεστώτων όλου του κόσμου, μέχρι να έρθει η ελευθεριακή αναρχική κοινωνία στον κόσμο.

Δύναμη σε όσους/ες αγωνίζονται.

Χαιρετισμούς σ όλες/ους τις συντρόφισσες /-ους που με στηρίζουν και δείχνουν την αλληλεγγύη τους στο πρόσωπό μου.