Καβάλα: Video από την διαμαρτυρία στα σφαγεία Κοκκινοχώματος 21/03

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, επρόκειτο να ξεκινήσει σε σφαγείο στο Κοκκινόχωμα Καβάλας παραγωγή κρέατος με τη μέθοδο Κοσέρ.
Άμεσα, κινητοποιήθηκαν άτομα του αυτόνομου στεκιού Καβάλας, φιλοζωικές οργανώσεις, οικολόγοι και οικολογικές παρατάξεις, χορτοφάγοι της πόλης και μέλη της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ).

Το σφαγείο της Καβάλας που προτίθεται να προχωρήσει στην παραγωγή προϊόντων κρέατος Κόσερ είναι μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται χρόνια στην περιοχή.
Η εταιρία, ζήτησε προ ημερών από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας να προβεί στους απαραίτητους ελέγχους για να λάβει τη σχετική άδεια. Τα κριτήρια δηλαδή για τα οποία η εταιρία ζητά να δοθεί η πιστοποίηση «Κόσερ» είναι  οικονομικά, ευελπιστώντας να προσεγγίσουν και θρησκευτικούς καταναλωτές. Όμοια και οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες κρίνουν την επιχείρηση ως μελλοντικό πόλο έλξης τουρισμού και αύξηση της τοπικής οικονομίας.

Στις 08:00 το πρωί, έφτασαν οι σύντροφοι του αυτόνομου στεκιού στην είσοδο του σφαγείου και αργότερα ήρθαν και οι υπόλοιπες ομάδες. Τα μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων, που διοργάνωσαν την διαμαρτυρία, έφτασαν στο σημείο κατά τις 10:00, παρόλο που αυτοί είχαν καλέσει κόσμο από τις 7:30- 08:00.

Δε ντράπηκαν να φέρουν μαζί τους γνωστό εθνικιστή, μέλος της φασιστικής οργάνωσης ΦΟΙΝΙΞ, (και παλιό μέλος της πατριωτικής κίνησης καβάλας) που μαζί με τους ομοίους του έσφαζαν γουρούνια ή επικροτούσαν τις πράξεις αυτές (Σεπτέμβριος του 2013, ομιλία πατριωτικής κίνησης στα Αμισιανά Καβάλας), καρφώνοντας ή πετώντας τα κεφάλια των νεκρών ζώων, στο κτίριο της παλιάς Μουσικής τον Φεβρουάριο του 2011 (Χαλίλ Μπέη τζαμί), και στον αναστηλωμένο μεντρεσέ τον Απρίλιο του 2016 (μελλοντικό μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού), στις Καμάρες Καβάλας.

Οι σύντροφοι αμέσως αντέδρασαν, απαιτώντας να φύγει, φωνάζοντας ότι είναι φασίστας και δεν έχει καμία θέση στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία. Ο φασίστας αποχώρησε με την ουρά στα σκέλια.

Οι μπάτσοι, που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν χαλαροί, έσπευσαν να σώσουν το φασίστα και μέσω μικρών διαπληκτισμών, το συμβάν έληξε απευθείας.

Αν κάποιοι ξεχνάνε αυτές τις κτηνώδεις πράξεις, τότε το μόνο που κάνουν είναι να νομιμοποιούν την παρουσία των φασιστών, που οφείλεται αποκλειστικά στο ότι η σφαγή Κοσέρ έχει να κάνει με τον Ιουδαϊσμό, πράγμα που τους επιτρέπει να ξεράσουν το αντισημιτικό τους μίσος.

Το Τμήμα Κτηνιατρικής Διεύθυνσης ωστόσο, διατύπωσε έγγραφες αντιρρήσεις σχετικά, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι το σφαγείο δεν διαθέτει ειδική συσκευή πλήρους ακινητοποίησης του προς θανάτωση ζώου, όπως ρητά ορίζει ο Κανονισμός 1099/2009 της ΕΕ.

H Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία Καβάλας ζητώντας την ακύρωση της διαδικασίας.

Η Εισαγγελέας Καβάλας έδωσε εντολή για «πάγωμα» της διαδικασίας μέχρις ότου λάβει έγγραφη γνωμοδότηση από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας,

Το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Μαρτίου 2017, η κ. Εισαγγελέας, αφού μελέτησε τη γνωμοδότηση των Κτηνιατρικών Αρχών και τη σχετική νομολογία, έδωσε αρνητική απάντηση στη διενέργεια των λατρευτικού τύπου σφαγών στην Καβάλα, βάζοντας ένα τέλος στην υπόθεση, τουλάχιστον προς το παρόν.

Ακόμα και αυτή η απόφαση για εμάς δεν είναι αρκετή, καθώς δεν αγγίζει ούτε το θέμα της μαζικής σφαγής, ούτε τους ανορθόδοξους τρόπους ανάπτυξης των ζώων μέσα στα εκτροφεία. Από την άλλη, δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι καταφέραμε κάτι ιδιαίτερο με την παρουσία μας.

Οι σφαγές με ή χωρίς αναισθησία, αποτελούν την αντανάκλαση του πολιτισμού που τις καθορίζει. Ο καπιταλισμός της βιομηχανίας κρέατος ξεδιπλώνει τις κανιβαλικές του ορέξεις, εκμηδενίζοντας τον σεβασμό απέναντι στα ζώα, με μόνο γνώμονα την αύξηση του κέρδους. Για αυτό και εμείς, τασσόμαστε απέναντι σε κάθε είδους μαζική σφαγή, ενάντια σε κάθε βεβιασμένη πρακτική ανάπτυξης, που αντιτίθεται στους νόμους της φύσης και καταπατά τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των ζώων.

Ο όρος “Βιομηχανία” δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται ποτέ για κάτι ζωντανό.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες