Καβάλα: Σχετικά με την κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στις 21/3/2018

0
260

Την Τετάρτη, 21/3/2018, πραγματοποιήθηκε από περίπου 15 συντρόφους/ισσες, κατάληψη στα γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Στο χώρο ήταν παρόντες οι βουλευτές Παπαφιλίππου και Εμμανουηλίδης, οι οποίοι αποχώρησαν μετά από την απαίτηση των συντρόφων/ισσών. Η ενεργοποίηση των κατασταλτικών δυνάμεων ήταν άμεση, καθώς πλήθος ασφαλιτών βρισκόταν σε καφετέρια στην είσοδο του κτιρίου και απέναντι από αυτό, ενώ λίγα μέτρα πιο κάτω είχε τρεις μηχανές ΔΙΑΣ. Κατά τη διάρκεια της κατάληψης αναρτήθηκε πανό στο μπαλκόνι των γραφείων το οποίο έγραφε Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΑΣ-ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από τρεις ώρες αποχωρήσαμε συντεταγμένα φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας τρικάκια με μερικούς ασφαλίτες να μας ακολουθούν <διακριτικά>.

Η δράση αυτή έγινε ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στις καταλήψεις Ζαίμη 11, Ματρόζου 45 και Gare , μετά από τη βάναυση εκκένωση τους, με εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κατά την οποία οι μπάτσοι χτύπησαν και συνέλαβαν συντρόφους/ισσες. Το γεγονός αυτό δεν μας εκπλήσσει, διότι δεν είναι η πρώτη φορά που εκκενώνονται καταλήψεις, επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Να θυμίσουμε την εκκένωση και κατεδάφιση της κατάληψης Τερμίτα στον Βόλο, τις 11 εκκενώσεις καταλήψεων τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς επίσης και τις φασιστικές επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους και καταλήψεις με τις ευλογίες του κράτους.

Όσο η ψευτοαριστερή κυβέρνηση προσπαθεί να καταστείλει και να φιμώσει οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης και αγώνα, θα μας βρίσκει απέναντι της.

10 100 1000αδες ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 35 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

Αλληλέγγυοι/ες