Καβάλα: Ενημέρωση για την επερχόμενη δίκη των 2 αντιφασιστών στο μικτό ορκωτό Ξάνθης [αφίσα, φυλλάδια, κείμενο]

1
144

dikh ton 2 antifa 2016 18 may

ΔΙΚΗ ΤΩΝ 2 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ 18 ΜΑΗ 2016 ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΞΑΝΘΗΣ

Εδώ και έξι χρόνια, πέρα από τη χρυσή αυγή στην Αθήνα, καλεί και η παρακρατική οργάνωση πατριωτική κίνηση πολιτών Καβάλας σε πανελλαδική φασιστοσύναξη με αφορμή το περιστατικό των Ιμίων.  Έτσι κάθε χρόνο οι αντιφασίστες της πόλης καλούν ανοιχτά τον κόσμο σε αντιφασιστική συγκέντρωση ενάντια στις γιορτές μίσους των Ιμίων.

Μία ημέρα πριν τη φασιστομάζωξη στις 26/1/2014, και μετά από συμπλοκή φασιστών με ομάδα ατόμων,  οι σύγχρονοι ταγματασφαλίτες της Καβάλας, αφού έσπασαν την πρόσοψη μαγαζιού που στεγάζεται επιχείρηση που ανήκει σε στοχοποιημένο για την αντιφασιστική του δράση σύντροφό μας, στη συνέχεια επιχείρησαν να κάψουν το εσωτερικό του βάζοντας σε κίνδυνο τους ενοίκους του κτιρίου.

Ο σύντροφος, παρουσία και άλλων συντρόφων οι οποίοι πήγαν στο μαγαζί, ενημερώθηκε από τους μπάτσους ότι πρέπει να μεταβεί στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα καθότι λόγω του εμπρησμού του μαγαζιού κινείται αυτεπάγγελτα η ποινική διαδικασία. Μετά από αναμονή 3 ωρών στο αστυνομικό τμήμα  μαθαίνει ότι συλλαμβάνεται λόγω μήνυσης που κατέθεσαν μέλη της πατριωτικής κίνησης εναντίον του.

Το επόμενο πρωί, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη αντιφασιστική συγκέντρωση που είχε καλεστεί από το Αυτόνομο Στέκι Καβάλας, την Κατάληψη Βύρωνος 3 και μεμονωμένους Αντιφασίστες και Αντιφασίστριες στο πάρκο του Φαλήρου. Από την αρχή της συγκέντρωσης το Πάρκο ήταν περικυκλωμένο από αρκετές διμοιρίες (8 έως 10 περίπου) και μεγάλο ασφαλητομάνι.

Έχοντας ήδη έναν σύντροφο δύο μέρες στα κρατητήρια, μετά από τη γελοία μήνυση εναντίον του από μέλη της Πατριωτικής, τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου του 2014, το απόγευμα, μαθαίνει και ο δεύτερος σύντροφος (αδερφός του πρώτου), επίσης στοχοποιημένος για την αντιφασιστική του δράση, πως εκκρεμεί μήνυση εναντίον του, πάλι από μέλη της πατριωτικής και παραδίδεται στο ΑΤ Καβάλας.

Την Παρασκευή, 31/01/2014, αφού εμφανίστηκαν ενώπιον του ανακριτή, οι δύο σύντροφοί μας αφέθηκαν ελεύθεροι υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: Δεν επιτρέπεται να φύγουν από τη χώρα και πρέπει να παρουσιάζονται στο τοπικό αστυνομικό τμήμα εντός των πρώτων πέντε ημερών του μήνα, έως ότου πραγματοποιηθεί η δίκη .

Η πρώτη δίκη είχε οριστεί για τις 10/6/2015 όπου οι σύντροφοι ζήτησαν αναβολή λόγω απουσίας των δικηγόρων τους. Λίγο πριν τη δίκη  των συντρόφων, στις 9/12/2015, οι φασίστες  προσπάθησαν για άλλη μια φορά να στοχοποιήσουν τους δυο αντιφασίστες, αναγράφοντας εμετικά συνθήματα στη γειτονιά που μένουν και σε όλη την πόλη (στα οποία μάλιστα αναφέρονταν σε αυτούς ονομαστικά).

Φυσικά, οι κινήσεις τους πάντα σταματούσαν λόγω της ανοιχτής αντιφασιστικής δράσης που τους έκανε να τρέπονται σε φυγή. Βέβαια όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια και γι’ αυτό συνεχίζουν τις προκλήσεις τους, κάνοντας άλλες δύο μηνύσεις ενάντια στο σύντροφο του οποίου κατέστρεψαν τον εργασιακό του χώρο, μία για συκοφαντική δυσφήμιση και μία για ηθική αυτουργία. Το πρώτο ήδη αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων και το άλλο είναι να διεξαχθεί στις 16/06/2016.

Η δίκη αναβλήθηκε άλλες 2 φορές λόγω αποχής των δικηγόρων.

Η ημερομηνία της νέας δίκης είναι για την

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 στις 09:00, στο μικτό ορκωτό δικαστήριο της Ξάνθης.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Αυτόνομο Στέκι Καβάλας

Κατάληψη Βύρωνος 3

Στα αγγλικά

accion 18may 2016 b c accion 18may 2016 a d

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.