Αρχική » Antifa » Καβάλα: Ενημέρωση από την αντιφασιστική περιφρουρημένη περιπολία

Καβάλα: Ενημέρωση από την αντιφασιστική περιφρουρημένη περιπολία

Σήμερα Σάββατο 3 Ιουνίου 2017, στα πλαίσια του πανελλήνιου αντιφασιστικού συντονισμού, διοργανώθηκε στην Καβάλα αντιφασιστική περιφρουρημένη περιπολία, με αφορμή την τελευταία επίθεση σε σύντροφο μέσα σε τοπικό ταχυφαγείο της πόλης, όπου εργάζονταν ως ντελιβεράς την άνοιξη του 2017, από τους φασίστες της Λαϊκής Κίνησης Πολιτών Καβάλας- Φοίνιξ.

Στην πορεία συμμετείχαν περισσότεροι από 150 σύντροφοι από διάφορες αντιφασιστικές συλλογικότητες της Ελλάδας, όπως Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Λάρισα, Βέροια, Κοζάνη και Βόλο.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Ακολουθεί το κείμενο που μοιραζόταν στην πορεία:

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ.

Με την έναρξη της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, μεγάλη μερίδα του κοινωνικού συνόλου της χώρας, άρχισε να εκδηλώνεται μέσα από ακροδεξιά κόμματα, συλλόγους και φορείς. Εργασιακά εξαθλιωμένοι και οικονομικά στραγγαλισμένοι, Η μικροαστική κοινωνία της χώρας, αναζητά εξιλαστήρια θύματα για να ρίξουν το φταίξιμο αυτής της οικονομικής κατρακύλας. Μην αντέχοντας να σηκώσουν τις ευθύνες των πολιτικών και κοινωνικών τους επιλογών, εκδηλώνονται σε ένα ατέλειωτο, για τα δεδομένα της χώρας, ακροδεξιό κρεσέντο. Το γλυκό έρχεται να δέσει η άνοδος του Σύριζα στην κυβέρνηση, που με την συνέχιση των μνημονίων και της λιτότητας, οδηγεί στο ξέπλυμα των προηγούμενων κυβερνήσεων μα και στην νομιμοποίηση πολλών εγκληματικών ακροδεξιών μορφωμάτων, μέσω της κοινωνικής αποδοχής τους.

Έτσι και στην Καβάλα από το 2010 και μετά, κάνουν την παρουσία τους στην πόλη πατριωτικοί σύλλογοι, ναζιστικά κόμματα και άλλα φασιστικά κατακάθια. Ένα σύνολο μικροαστών ρατσιστών, ομοφοβικών εθνικιστών, αντισημιτών, αντί-μουσουλμάνων, ψεκασμένων αρχαιολάγνων, μπράβων και ανθρώπων της νύχτας, νοσταλγών του ναζισμού και υμνητών της χούντας, προικίζουν τις τάξεις των “πατριωτικών” στρατιών.

Αρχικά επιδόθηκαν σε μια σειρά “αγαθοεργιών”, τύπου καθαρισμός παραλιών και αγαλμάτων, με μια δόση αγανακτισμένου φορολογούμενου πολίτη. Πολύ σύντομα όμως έδειξαν το πραγματικό τους προσωπείο και την θέση των αγαθοεργιών πήραν τα συσσίτια μίσους, οι αιμοδοσίες, οι συλλογές σχολικών ειδών και ρουχισμού μόνο για Έλληνες. Ακολούθησαν ρατσιστικές επιθέσεις, όπως το πογκρόμ σε Ρομά, ενώ οι εκφοβισμοί και οι τραμπουκισμοί μεταναστών αποτελούσαν συχνό φαινόμενο με αποκορύφωμα τον εμπρησμό οικίας ενός από αυτών. Το μενού επίσης περιλάμβανε αποκεφαλισμούς χοίρων, βεβηλώσεις εβραϊκών μνημείων και γενικότερες αντισημιτικές και αντί- μουσουλμανικές δράσεις. Φυσικά από την δράση τους δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι μιλιταριστικές γιορτές μίσους (Ίμια) και οι ρατσιστικές πορείες στα σύνορα.

Ακολουθούν οι ξυλοδαρμοί μαθητών, ανήλικων γκραφιτάδων και οι πολιτικές επιθέσεις σε αυτοργανωμένους χώρους (γκαζάκια), καταλήψεις αλλά και σε άτομα (τις περισσότερες φορές με όπλα και μαχαίρια). Την ολοκληρωτική τους δράση έρχονται να συμπληρώσουν αντισυγκεντρώσεις και παρεμποδίσεις σε απεργιακές και αντιφασιστικές πορείες, υπό την μορφή ταγμάτων εφόδου, καθώς και η προσπάθεια δημιουργίας αγανακτισμένων επιτροπών, συλλόγων και κινήσεων με σκοπό την διάχυση της ξενοφοβίας λόγω του κοινωνικού φαινομένου των προσφυγικών ροών.

Φυσικά, το παρακράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τη βοήθεια της κρατικής μηχανής. Όλα αυτά τα χρόνια οι αστυνομικές αρχές άλλοτε έμμεσα και άλλοτε άμεσα, υποβοηθούν ξεκάθαρα τη δράση τους είτε μη εκτελώντας τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα, είτε στήνοντας ψευδή κατηγορητήρια και μηνύσεις με τους εθνικιστές ενάντια σε αντιφασίστες/ σίστριες0. Και γιατί να μην το κάνουν, αφού και οι ίδιοι στην πλειοψηφία τους συμμερίζονται και υιοθετούν τις ιδεολογικές πεποιθήσεις των φασιστών;

Ας μην ξεχάσουμε τον εμπρησμό καταστήματος στοχοποιημένου αντιφασίστα στο κέντρο της πόλης τον Ιανουάριο του 2014, την επίθεση σε σύντροφο μέσα σε τοπικό ταχυφαγείο της Καβάλας, όπου εργάζονταν ως ντελιβεράς την άνοιξη του 2017 και την συμμετοχή μερίδας αυτών ενάντια στις απεργιακές κινητοποιήσεις των απολυμένων εργαζομένων της ΒΦΛ το καλοκαίρι του 2016,. Πράξεις που απέδειξαν για άλλη μια φορά, πώς τα αφεντικά χρησιμοποιούν και θα χρησιμοποιούν τους φασίστες για να χτυπήσουν τους αγώνες των εργαζομένων. Άλλωστε, ανέκαθεν το κεφάλαιο έψαχνε ένα άβουλο, εκμεταλλεύσιμο, χειραγωγήσιμο και φθηνό εργατικό δυναμικό

Τα γεγονότα πολλά για μια μικρή πόλη σαν την Καβάλα, αλλά η σιωπή και η ανοχή της κοινωνίας μεγάλη και ανησυχητικά εκκωφαντική. Φυσικά το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης όλων αυτών των περιστατικών έχουν οι ίδιες οι αστυνομικές δυνάμεις της πόλης. Η εμφανή κάλυψη και συνεργασία τους, η συνεχόμενη περιφρούρηση των εκδηλώσεων τους, μα και η ασύδοτη ατιμωρησία τους, είναι αυτά που επιβεβαιώνουν την τοπική συνεργασία κράτους- παρακράτους. Φυσικά μέσα από όλη αυτή την νομιμοποίηση των εγκληματικών ενεργειών των φασιστικών ομάδων, δεν θα μπορούσε να λείπει και μια μεγάλη μερίδα του τοπικού τύπου.

Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, πάντα θα προσπαθούν να αποδυναμώσουν την οποιαδήποτε μορφή αντιφασιστικής δράσης, είτε εξισώνοντας τους εργατικούς αγώνες και τις αντιφασιστικές δράσεις με την δράση των ταγμάτων εφόδου, είτε παίρνοντας ξεκάθαρα την θέση των φασιστών. Πλέον, όλοι όμως ξέρουν πως το άκρο στο μαχαίρι είναι ένα και αυτό είναι το ακροδεξιό.

Ο πόλεμος ενάντια στον φασισμό είναι, ήταν και θα είναι ο πόλεμος της εργατικής τάξης ενάντια στην δικτατορία του κεφαλαίου. Οι φασίστες ήταν, είναι και θα είναι το μακρύ χέρι του ελληνικού κράτους -μαφία, μα και η λύση του κατασταλτικού μηχανισμού όταν αυτός δεν θα μπορεί να επέμβει άμεσα.

Για αυτό ας το ακούσουν όλοι καλά και ας το βάλουν βαθιά στο μυαλό τους. Την επόμενη φορά που θα πειραχθεί ένας σύντροφος μας εν ώρα εργασίας, που θα καταστραφεί ένας εργασιακός χώρος, που οι φασίστες τραβήξουν όπλο απέναντι σε σύντροφο ή συντρόφισσα, που θα απειληθεί κάποιος από εμάς, τότε θα μας βρείτε απέναντι σας πιο λυσσασμένους από ποτέ!

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ/ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΕΣ

Δείτε επίσης

Αθήνα: Ενημέρωση από την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Οι πληροφορίες προέρχονται από τηλεφωνικές ενημερώσεις και από άλλες πηγές (που θα αναφέρονται) 18:20 Ενώ …

Αφήστε μια απάντηση

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων