Καβάλα: Δράσεις αλληλεγγύης στην Terra και σε όλες τις καταλήψεις

0
1342

Λάβαμε 28/08/2020

Στις 17 Αυγούστου, εκκενώνεται από τον κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους, η κατάληψη Terra Incognita, ενώ το πρωί της 23ης Αυγούστου γίνεται άλλη μια επίθεση στην κατάληψη Libertatia. Αυτή τη φορά όχι για να καεί κάτω από συνθήκες εθνικιστικού παραλογισμού υπό την προστασία της ΕΛΑΣ, αλλά για να συνεχίσουν το έργο των εμπρηστών, εκκενώνοντας την. Τη στιγμή εκείνη, σύντροφοι/ισσες που βρίσκονται μέσα στην κατάληψη Libertatia,και εκτελούν εργασίες επισκευής της στέγης, συλλαμβάνονται.

Είναι πλέον προφανές πως οι ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι και οι καταλήψεις της Θεσσαλονίκης είναι ο επόμενος στόχος της φιλελεύθερης κυβέρνησης της ΝΔ. Απέναντι στο πολιτικό αλλά και επιχειρησιακό φιάσκο της αντιμετώπισης της πανδημίας και της εξωτερικής πολιτικής, η κυβέρνηση επιτίθεται στα κομμάτια της κοινωνίας που μέσα από την έμπρακτη αλληλεγγύη, την ισότητα και τη συνειδητή συμμετοχή στην αυτο-οργάνωση, δείχνουν πως ο αντιεξουσιαστικός χώρος είναι αυτός που μπορεί να διαχειριστεί κάθε πανδημία, ιατρική ή εθνικιστική.

Η επίθεση στην κατάληψη Terra Incognita, δεν ήταν μια απλή εκκένωση. Ήταν μια στοχευμένη κίνηση του κατασταλτικού μηχανισμού να χτυπήσει μια από τις παλιότερες και πιο ενεργές καταλήψεις της χώρας. Να χτυπήσει μια από τις δομές του αναρχικού κινήματος που μέσα από κάθε πράξη και δράση, φρόντιζε να θυμίζει στους εξουσιαστικούς κηφήνες αυτού του πολιτικού κόσμου την ανικανότητα και την αδυναμία να διαχειριστούν το οτιδήποτε χωρίς πολιτικά ανταλλάγματα και κέρδος.

Το κράτος πίστεψε πως με την εκκένωση της Terra εν μέσω θερινής περιόδου, θα πετύχει τη διάσπαση του αντιεξουσιαστικού κινήματος και τη διάλυση των αγωνιστικών αντανακλαστικών και θα συνεχίσει το δόγμα της μηδενικής ανοχής εκκενώνοντας, μόλις έξι μέρες μετά, την κατάληψη Libertatia.

Μα η κυβέρνηση της μίζας και της διαφθοράς ακόμα δεν έχει καταλάβει, πως δεν υπάρχει φόβος, ηττοπάθεια και οπισθοχώρηση. Το στίγμα το έχουν δώσει οι ίδιοι οι σύντροφοι/ισσες της Terra που 3 ημέρες μετά την εκκένωση της, συνεχίζουν τις δράσεις αλληλεγγύης που ήταν προγραμματισμένες.

Οι κόποι μιας ζωής και η προσπάθεια να διατηρήσουμε έναν άλλο κόσμο εφικτό, δεν κρύβονται μέσα στα ντουβάρια, ούτε οι ιδέες μας εξαρτιούνται από αυτά. Σε αντίθεση με το κράτος που τα ρίχνει όλα στην ατομική ευθύνη και αποποιείται των κοινωνικών του υποχρεώσεων απέναντι στο λαό και την ιστορία, εμείς έχουμε την πολιτική ευθύνη και τη συνέπεια του λόγου μας και το δηλώνουμε μέσα από τις πράξεις μας. Δεν είμαστε ούτε αφελείς, ούτε έχουμε αυταπάτες πως το κράτος θα σταματήσει την επίθεση στους κοινωνικούς μας χώρους και στις δομές μας. Είμαστε όμως έτοιμοι εδώ και καιρό και έχουμε πλέον εισχωρήσει στον κοινωνικό ιστό της χώρας. Κάθε επίθεση του κράτους θα είναι επίθεση στα ίδια του τα θεμέλια, που το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει ,θα είναι αυτό της διεύρυνσης του ταξικού πολέμου και την ανάγκης για τη δημιουργία ενός άλλου κόσμου μέσα από τα ίδια τα σωθικά του σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος.

Μια ζωή ανίκανοι θα παραμείνετε προσπαθώντας να καταστείλετε αυτό που δεν μπορείτε να κατανοήσετε.

Αλληλεγγύη στους συντρόφους/ισσες και στα αδέρφια μας της Κατάληψης Terra incognita και Libertatia.

Αυτόνομο Στέκι Καβάλας- Κατάληψη Βύρωνος 3

anarxikoikavalas.squat.gr