Καβάλα: Αντιφασιστική Συγκέντρωση – Μικροφωνική

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 19:00

Λάβαμε 18/09/2019

Αντιφασιστική Συγκέντρωση – Μικροφωνική στο Λιμάνι

(Παλιά Αφετηρία Αστικών Λεωφορείων),

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 19:00

«Την πληγή με πληγή την πληρώνεις» 
Αισχύλος, Αγαμέμνονας

6 χρόνια περάσανε από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά και το τάγμα εφόδου της Τ.Ο. Νίκαιας. 5 Χρόνια από την έναρξη της μεγαλύτερης δίκης των ελληνικών χρονικών, που έριξε τη χαριστική βολή στο νεοναζιστικό κόμμα. Όλο αυτό το διάστημα, η προσπάθεια του πολύμορφου αντιφασιστικού κινήματος, οδήγησε στην κατάρρευση και τον κοινωνικό αποκλεισμό του ναζιστικού μορφώματος. Παρά τη συστηματική στήριξη των ΜΜΕ, αλλά και τη νομιμοποίηση της κοινοβουλευτικής ασυλίας, που πρόσφερε τόσο απλόχερα κάλυψη, μέχρι και στην ίδια τη δολοφονία του Παύλου, η Χ.Α. διαλύεται.

Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν φασίστες, ή ότι εξαλείφθηκαν οι νοσταλγοί της επταετίας και του εθνικοσοσιαλισμού. Είμαστε όμως σίγουροι, πως το ιδεολογικό υπόβαθρο των ακροδεξιών ψηφοφόρων στον ελλαδικό χώρο έχει να κάνει περισσότερο με οικονομικά κριτήρια και ανταλλάγματα, παρά με κάποια συγκεκριμένη ιδεολογική βάση. Ένας ακόμη λόγος που καταρρέει η Χ.Α., είναι, πως δεν τη χρειάζεται πλέον το σύστημα ως πολιτικό μόρφωμα. Πόσο μάλλον τώρα, που η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ, έχει ενσωματώσει τις ακροδεξιές ρητορικές και πρακτικές της. Άλλωστε, ο καπιταλισμός, κάθε φορά που απειλείται, χρησιμοποιεί τις τάξεις των εθνικοφρόνων, για να διασπείρει το μίσος και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες ολοκληρωτισμού, που του παρέχουν προστασία και τον κάνουν να φαίνεται πάντα αναγκαίος στις κατώτερες τάξεις.

Έτσι και στην Καβάλα, ο πρώην γραμματέας της τοπικής οργάνωσης, ακροδεξιός θύλακας της πόλης και δημοτικός σύμβουλος πλέον, αποσχίστηκε από τη ναζιστική εταιρία της Χ.Α. για οικονομικούς λόγους. Μάλιστα, στην απόγνωση του πάνω, απέστειλε δηλώσεις μετάνοιας σε αντιφασιστικές ομάδες, όπως και στο παρατηρητήριο της δίκης της Χ.Α., κατηγορώντας τον Μιχαλολιάκο για οικογενειοκρατία και αλαζονεία. Στην πραγματικότητα όμως, ο πρώην επιστημονικός (τρομάρα του), συνεργάτης και υπεύθυνος διαχείρισης και ασφάλειας της ιστοσελίδας του κόμματος, όταν κόπηκαν οι οικονομικές χορηγίες από τον οικογενειοκράτορα Μιχαλολιάκο, από βασικός μάρτυρας υπεράσπισης του ίδιου του “αρχηγού”, μετατράπηκε σε έναν ακόμη καταδότη του ναζιστικού μορφώματος από τα έσω. Αυτό από μόνο του μας δείχνει τις σταθερές αξίες που κρατάει ο δήθεν, ανεξάρτητος πλέον, δημοτικός σύμβουλος Καβάλας. Αξίες που υιοθετούσε κάθε δοσίλογος, γκεσταπίτης και ρουφιάνος στην ελλαδική ιστορία όταν τα έβρισκε σκούρα.

Εμείς όμως ως αντιφασίστες/στριες, δεν πρόκειται να ξεχάσουμε κανέναν ακροδεξιό θύλακα που με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο συμμετείχε στη δολοφονία του Παύλου, του Λουκμάν και πολλών άλλων. Κανένα μετανιωμένο ασπόνδυλο, που με μανία ξερνούσε τον ρατσιστικό του οχετό ενάντια σε κάθε πρόσφυγα ή μετανάστη. Κανέναν φασιστικό θύλακα της πόλης που επικροτούσε ή ήταν συνεχιστής των κομμένων γουρουνοκεφαλών στο μικρασιατικό μουσείο και στο κτήριο της παλιάς Μουσικής. Κανέναν υποστηρικτή του εθνικοσοσιαλισμού και του Μεταξά που δηλητηρίασε την πόλη με την ισλαμοφοβία και τον αντι- εβραϊσμό. Σε αντίθεση με το Δήμαρχο και τον κάθε ένα δημοτικό σύμβουλο που δέχεται να κάθεται δίπλα σε οποιονδήποτε υποκριτή και υποστηριχτή δολοφόνων, εμείς αρνούμαστε να ξεχάσουμε και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αντιφασιστικό αγώνα, έχοντας απέναντι μας αυτή την επιλεκτική λήθη, αυτή τη συστηματική κάλυψη που νομιμοποιεί την παρουσία και τις δράσεις των φασιστών.

Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να παραμείνει ενωμένο και να σηκώσει τον πήχη του καθημερινού πόλεμου απέναντι στους εφιάλτες της ιστορίας. Είναι η αναγκαία δύναμη που θα στείλει τα υπόλοιπα ασπόνδυλα στην Πηγάδα του Μελιγαλά. Ο αντιφασιστικός συντονισμός πρέπει να είναι σε ετοιμότητα διατηρώντας τα αντανακλαστικά μέσα στην καθημερινή πάλη, απέναντι στον ολοκληρωτισμό, το μίσος και το ρατσισμό. Γιατί πολύ απλά πρέπει να συντρίψουμε το φασισμό μέσα στις συνειδήσεις και την καθημερινότητα!

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!

Αντιφασίστες/αντιφασίστριες

anarxikoikavalas.squat.gr

Καβάλα: Αντιφασιστική Συγκέντρωση – Μικροφωνική

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες