Αρχική » mpalothia - BLOG | Τελευταία νέα » Κατάληψη Αντιβίωση, Ιωάννινα: Αλληλεγγύη στην κατάληψη Acta et Verba

Κατάληψη Αντιβίωση, Ιωάννινα: Αλληλεγγύη στην κατάληψη Acta et Verba

dsc_3040

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Acta et Verba

Στην πόλη των Ιωαννίνων υπάρχουν μέχρι στιγμής πέντε καταλήψεις εκ των οποίων οι τρεις είναι αμιγώς στεγαστικές. Οι στεγαστικές καταλήψεις καλύπτουν την ανάγκη στέγασης χωρίς τους διαρκείς εκβιασμούς των ενοικίων. Προτάσσουμε λοιπόν, τη χρήση των άδειων και εγκαταλελειμμένων σπιτιών απέναντι στο θεσμό της ιδιοκτησίας, πηγή της κλοπής και της εκμετάλλευσης. Δε σκοπεύουμε να γίνουμε ιδιοκτήτες στη θέση των ιδιοκτητών (δεν είμαστε άλλωστε τράπεζες!!!). Η πολιτική επιλογή της κατάληψης εντάσσεται στα πλαίσια της αυτοδιαχείρισης των ζωών και των αναγκών μας και εναντιώνεται στις προσταγές της εκάστοτε εξουσίας.

Ποιοι είμαστε όμως εμείς; Είμαστε φοιτητές και φοιτήτριες, άνεργοι και άνεργες, χαμηλά αμειβόμενοι και αμειβόμενες, δραστηριοποιούμενοι/ες πολιτικά στον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο. Κοινό μας τόπο συνάντησης αποτελεί η κατάληψη Αντιβίωση, ένας πολύμορφος χώρος αντίστασης, αγώνα και επίθεσης στο υπάρχον σύστημα. Μέσα απ’ αυτή την κατάληψη προτάσσουμε την αυτοοργάνωση των αναγκών και των αγώνων μας χωρίς ιεραρχίες, ανάθεση ή διαμεσολάβηση. Η Αντιβίωση είναι ένα κέντρο αγώνα, ένα κέντρο συνεύρεσης όσων πλήττονται καθημερινά από τον καπιταλισμό, που επιλέγουν όμως να αγωνίζονται ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας και καταπίεσης. Φυλετικοί, εθνικοί, σεξουαλικοί και έμφυλοι διαχωρισμοί δε χωράνε ανάμεσα μας. Απέναντι μας έχουμε το κράτος, τους καπιταλιστές και τους λακέδες τους και θα συνεχίζουμε να παλεύουμε εναντίον τους μέχρι την ατομική και κοινωνική απελευθέρωση.

Πάντα ανίκανοι να νικήσουν αυτό που δε θα είναι ποτέ ικανοί να αντιληφθούν.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σύντροφο που δικάζεται για την κατάληψη Acta et Verba

Δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων Παρασκευή 7/10 στις 09:00

Κατάληψη Αντιβίωση

Αναδημοσίευση από antiviosi.espivblogs.net

antiviosi

Δείτε επίσης

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση για τους αναρχικούς που κατηγορούνται ως «Ατομικοί τρομοκράτες»

  Την Παρασκευή 23/3 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στον Δικηγορικό σύλλογο Θεσσαλονίκης και στους διαδρόμους των δικαστηρίων …

Αφήστε μια απάντηση

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων