Κατάληψη Αντινομία: Αφίσα που κολλιέται στην Κέρκυρα

0
263

Λάβαμε 30/11/2019

ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-
ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές και με την Ν.Δ να παίρνει την σκυτάλη της εξουσίας βλέπουμε τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας να έρχονται αντιμέτωπα σε καθημερινή βάση με ένα ντελίριο καταστολής. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στις εκλογές έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κινούταν με την πολιτική που συμπεριελάμβανε και μαστίγιο και καρότο. Η Ν.Δ από την μεριά της, ούσα ένα κράμα νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς, κράτησε το πρώτο κομμάτι, το μαστίγιο. Η ανάπτυξη για την οποία άλλωστε πασχίζει, δεν είναι εύκολο να στεριώσει αν δεν εμπεριέχει την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, την υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας. Οι διακηρύξεις έγιναν. Νόμος-Τάξη-Ασφάλεια, Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια.
Με βάση αυτά τα δόγματα το κράτος επιδιώκει σε αυτή τη συγκυρία να τσακίσει τον εσωτερικό εχθρό.
Αναρχικούς, καταλήψεις, μετανάστες, αντιφασίστες, τον κόσμο που αγωνίζεται στο σύνολο του. Όσους αντιδρούν και αγώνίζονται γιατί στέκονται ανάχωμα στο κοινωνικό κανιβαλισμό, γιατί πρέπει να απονοηματοδοτηθούν ως υποκείμενα ώστε να τσακιστούν ευκολότερα.

Τους μετανάστες γιατί το Ελληνικό κράτος είναι πλήρως εναρμονισμένο με την αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε ενώ όσοι καταφέρνουν να επιβιώσουν στοιβάζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ή παρομοιάζονται με σκουπίδια. Τις καταλήψεις γιατί, όντας απελευθερωμένοι χώροι, πνεύμονες μέσα στην ασφυξία του κέρδους και της χασούρας, της μιζέριας και της αδράνειας, φύσει και θέση ενάντια σε μικρές και μεγάλες εξουσίες, ένας καινούριος κόσμος που κυοφορείται εντός τους, αποτελούν απειλή για το κράτος. Φοβάται τον πολιτισμό μας για αυτό επιτίθεται λυσσαλέα.

Όμως όπως μπορεί πολλοί να πιστεύουν, αυτός ο καθημερινός πόλεμος χαμηλής έντασης, δεν στοχεύει μόνο όσους αγωνίζονται αλλά και την κοινωνική πλειοψηφία. Το κράτος μαζί με τους μηχανισμούς του εκκενώνει καταλήψεις, κάνει εφόδους σε σπίτια αγωνιστών, συλλαμβάνει και βασανίζει συλληφθέντες, πνίγει ολόκληρες γειτονιές στα χημικά, εισβάλει στα πανεπιστήμια για να πατάξει την δήθεν ανομία και επιδίδεται μέσα από τα τηλεοπτικά παράθυρα σε ένα όργιο τρομουστερίας. Παράλληλα ξαναβγάζει στο δρόμο την φονική ομάδα ΔΕΛΤΑ, εξοπλίζει τους μπάτσους στρατιωτικά όπως εξοπλίζει και τις στρατιωτικές δυνάμεις ακόμα περισσότερο.

Την ίδια ώρα στερεί τον ΑΜΚΑ σε παιδιά μεταναστών, κλείνει τα σχολεία που κάποια εξ αυτών φοιτούν, κόβει την δωρεάν περίθαλψη σε καρκινοπαθείς, παγώνει τις προσλήψεις ωρομισθίων και αναπληρωτών.
Στο όνομα του νόμου μπάτσοι βαριά οπλισμένοι μπουκάρουν σε αίθουσα κινηματογράφου συλλαμβάνοντας παιδιά και γονείς ενώ μερικές μέρες μετά κάνουν έφοδο σε club και συλλαμβάνουν ανθρώπους που χορεύουν. Αν αυτά δεν είναι η νεκρανάσταση του φασιστικού νόμου 4000 τότε τι είναι? Το ότι συλλαμβάνονται αναρχικοί σύντροφοι, πολλές φορές, απλά και μόνο λόγω της πολιτικής τους θέσης τι είναι αν όχι ένα σύγχρονο ιδιώνυμο?

Εμείς από την μεριά μας δηλώνουμε ότι δεν θα είναι εύκολο να πάρουν τις καταλήψεις και τα στέκια μας. Δηλώνουμε στις χυδαίες εξουσίες, πως η ιστορία δεν έχει τελεσιδικίσει. Όταν σήμερα επιτίθενται, αύριο θα πρέπει να θερίσουν τις θύελλες τους. Και αυτό το αύριο δεν είναι κάτι το αόριστο, είναι εδώ. Εμείς δεν θα πηδήξουμε από το καράβι που χρόνια πλέει σε ωκεανούς ενάντια στις κρατικές προσταγές και ιχνηλατεί διαρκώς νέες διαδρομές για να φτάσει σε ένα κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, TOYΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ

ΟΥΤΕ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ, ΟΥΤΕ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Κατάληψη Αντινομία
katalipsiantinomia.squat.gr