Καταγγελία βιασμού στην Ικαρία (trigger warning)

0
426

Λάβαμε 16/08/2020

Καταγγελία βιασμού στην Ικαρία (trigger warning)

Μετά τις τελευταίες απόπειρες βιασμού σε Ικαρία και Σαμοθράκη, θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να βγει η εμπειρία μου στην επιφάνεια, αφενός για να γίνει γνωστή η εγκληματική συμπεριφορά αυτού του ατόμου ο οποίος κινείται στον ευρύτερο κινηματικό χώρο γνωστός και ως Φιλλιος και αφετέρου για να αποφευχθεί η επανάληψη της.

Όπως και κάθε βράδυ, έτσι και στις 11/8/2020 ξεκίνησα τη βάρδια μου στις 22 00 στο μπαρ που δουλεύω σεζόν στην Ικαρία. Τις τελευταίες ημέρες πηγαινοερχόταν μια παρέα κάθε 2-3 ώρες και έπαιρνε ποτά. Κάθε φορά που ερχόταν η παρέα συζητούσαμε και γνωριζόμασταν.  Εκείνο το βράδυ λοιπόν, αφού σχόλασα από τη δουλειά, πήγα να πιω ένα ποτό στα κοντινά μπαράκια με το ένα άτομο από την παρέα. Εκεί περιμέναμε την υπόλοιπη παρέα να ακολουθήσει και να μας βρει.

Όταν έφτασε και η υπόλοιπη παρέα μπήκαμε σε ένα μπαρ, όπου υπήρχε και άλλος γνωστός μου κόσμος από το νησί. Κάποια στιγμή βρίσκομαι να συζητάω περισσότερο με έναν από τη παρέα και καταλήγουμε να λέμε πως θα γυρίσουμε μαζί. Εγώ νομίζοντας ότι θα πηγαίναμε στο δωμάτιο που είχε το παιδί που μιλούσα, αποφάσισα να μπω στο αμάξι όπου θα με γυρνούσε η παρέα του και ένιωθα πιο ασφαλής γιατί θα γυρνούσαν και 2 κοπέλες μαζί μας. Φτάνοντας στο δωμάτιό του καθίσαμε όλοι μαζί στην ταράτσα και έπειτα κατέβηκα με το παιδί που μιλούσα από την αρχή για να κάνουμε σεξ . Αφού τελειώσαμε χωρίς καλά καλά να έχω προλάβει να ντυθώ μπαίνει μέσα η παρέα του για να κοιμηθούνε.

Αμέσως πληροφορούμαι ότι οι κοπέλες έχουν φύγει και ότι το δωμάτιο δεν είναι του παιδιού που κάναμε σεξ αλλά των άλλων 2 από την παρέα . Εγώ είπα ότι ήρθε η ώρα να φύγω και εκείνοι μου πρότειναν να κοιμηθώ εκεί καθώς το σπίτι που έμενα ήταν σχετικά μακριά. Εκείνη την ώρα συνειδητοποιώ ότι όλοι αμέσως είχαν ξαπλώσει να κοιμηθούν . Οι 2 που τους ανήκει το δωμάτιο στα 2 κρεβάτια και το παιδί που έκανα σεξ με έναν άλλον στο κενό ανάμεσα με sleeping bag στο πάτωμα.

Τους ρώτησα και πού θα κοιμηθώ εγώ τώρα ? Και μου είπαν ότι ο μόνος χώρος που υπάρχει να κοιμηθώ είναι μαζί με τον έναν από αυτούς που είχαν το δωμάτιο σε κρεβάτι , καθώς στο άλλο κρεβάτι θέλει να κοιμάται μόνος του ο άλλος και επειδή δεν υπήρχε άλλος χώρος στο πάτωμα . Ξαπλώνω λοιπόν αφού δεν είχα άλλη επιλογή στο ημίδιπλο κρεβάτι στη μία πλευρά αφήνοντας κενό από το άλλο παιδί . Λίγο πριν με πάρει ο ύπνος συνειδητοποίησα ότι προσπαθούσε να έρθει πιο κοντά μου και να με αγκαλιάσει . Εγώ προσπάθησα στην αρχή να του πω ήρεμα να μαζευτεί στη μεριά του.

Αυτός μου ζήτησε συγγνώμη αλλά μετά από λίγο άρχισε ξανά, πιο διακριτικά, την προσπάθεια του να με ακουμπήσει . Εγώ προσπάθησα να αποφύγω το άγγιγμα του πηγαίνοντας πιο άκρη στο κρεβάτι αλλά μην έχοντας άλλες δυνάμεις λόγω της σωματικής κατάπτωσης από την εργασία μου και τα 3 ποτά που είχα πιει έσβησα και κοιμήθηκα. Ξαφνικά μες στον ύπνο μου καταλαβαίνω ότι έχει κατεβάσει το παντελόνι μου και έχει μπει μέσα μου και αμέσως είπα δυνατά “Όχι Οχιιιι” . Μετά από κάποια δευτερόλεπτα ξυπνάω συνειδητοποιώντας ότι με βιάζει και φωνάζω πλέον πιο δυνατά ξανά ” Οχιι οχιιι”.
Τον σπρώχνω και αμέσως σηκώνομαι και ντύνομαι . Αρπάζω τα πράγματα μου και παρατηρώ ότι τα άλλα παιδιά δεν είχαν κουνηθεί καν. Καθώς βγαίνω από το δωμάτιο αρχίζω του φωνάζω σε έξαλλη κατάσταση και αυτός με ακολούθησε . Καταλήξαμε κάτι μέτρα έξω από τα δωμάτια να ωρύομαι και να του λέω ότι “αυτό είναι βιασμός”.

Εκείνος το παραδέχτηκε και προσπαθούσε να υποβιβάσει τη πράξη του καθώς δήλωνε ότι θεωρούσε ότι είχε συναίνεση , κάτι το οποίο δεν ισχύει αφού κοιμόμουν. Ταυτόχρονα με παρακαλούσε να μη το κοινοποιήσω . Τη φασαρία άκουσε ένα ζευγάρι που έμενε κοντά και ήρθε να βοηθήσει δηλώνοντας ότι έχουν ακούσει όλη την ιστορία και την παραδοχή του και αυτός τότε σάστισε. Παράλληλα είχε έρθει και το παιδί όπου είχα κάνει σεξ, ο οποίος αρχικά ήταν απαθής και όταν ήρθε το ζευγάρι άρχισε και ο ίδιος να φωνάζει στο φίλο του.

Μέσα στο πανικό και ενώ ήμουν σε κατάσταση σοκ, η μάρτυρας ανησυχώντας για την υγεία μου με βάζει στο αμάξι της με κατεύθυνση το κέντρο υγείας ώστε να κάνω τις απαραίτητες εξετάσεις. Εκεί μας θερμομέτρησαν και βρήκαν ότι είχα πυρετό (δέκατα), προφανώς εξαιτίας της όλης κατάστασης. Τότε η μάρτυρας τους εξήγησε τι συνέβη και μας καθοδήγησαν να κάνουμε καταγγελία στην αστυνομία για να θεωρηθεί η επίσκεψη στο γυναικολόγο ως έκτακτο περιστατικό.

Στο τμήμα λοιπόν έγινε μια καταγγελία κατά αγνώστου , καθώς δεν ήξερα ακόμα το όνομα του.
Από εκείνη την ώρα ξεκίνησε μια γραφειοκρατική ταλαιπωρία όπου αναγκάστηκα να ταξιδέψω με το αυτοκίνητο για πολλές ώρες από χωριό σε χωριό καθώς και να περιμένω επίσης για πολλή ώρα έξω από το νοσοκομείο παρόλο που δεν είχε κίνηση. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το προσωπικό του νοσοκομείου έκανε χρήση σεξιστικού λόγου και αστείων περί βιασμού.
Μέσα στις επόμενες 2 ώρες από την αρχική μου αναχώρηση για το κέντρο υγείας, ο θύτης και οι φίλοι του εξαφανίστηκαν από το ξενοδοχείο, γεγονός που μου έγινε γνωστό από 2 φίλους μου που έστειλα εκεί για να μάθω τη ταυτότητα του.

Επιπλέον το παιδί που είχα κάνει σεξ επικοινωνούσε μαζί μου στο τηλέφωνο , μου ζητούσε συγγνώμη και κάθε φορά που του ζητούσα να μάθω ονοματεπώνυμο και πληροφορίες για τον θύτη , αυτός μου έλεγε ότι δεν είναι ρουφιάνος και ότι “η ιδεολογία του δε του επιτρέπει να δώσει περισσότερες πληροφορίες” συγκαλύπτοντας εκείνη την ώρα το θύτη . Το παράδοξο είναι ότι ο ίδιος άνθρωπος διέδωσε στο κύκλο του αυτούσια την ιστορία δείχνοντας με αυτό το τρόπο ότι αναγνώριζε το θύτη ως θύτη όπως μου επιβεβαιώθηκε .

Τέτοια περιστατικά είναι 2 φορές καταδικαστέα καθώς με τη κάλυψη της “κινηματικης” και ” αντισεξιστικης ” του παρουσίας , συγκαλύπτει το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο ίδιος είναι βιαστής.
Εξίσου κατακριτέα είναι η στάση του οποιουδήποτε προσπάθησε ή θα προσπαθήσει να συγκαλύψει ή να δικαιολογήσει με οποιοδήποτε τρόπο το θύτη και τις πράξεις του Κανένα καταπιεσμένο άτομο δε πρέπει να είναι μόνο του όταν συμβαίνουν τέτοια εγκλήματα.

Για αυτό το λόγο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αλληλέγγυο κόσμο που μου στάθηκε , με φρόντισε και με βοήθησε δίνοντάς μου δύναμη να διαχειριστώ την όλη κατάσταση και να βρω θάρρος να τη κοινοποιήσω .

ΤΟ ΟΧΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΧΙ

Δ.Κ