Kαταγγελία των γιατρών του Δημήτρη Κουφοντίνα για μη χορήγηση άδειας επίσκεψη του ενώ εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια

0
1569

Kαταγγελία των γιατρών του Δημήτρη Κουφοντίνα

Οι γιατροί του Δημήτρη Κουφοντίνα, Θοδωρής Ζδούκος και Κατερίνα Ντουζέπη, έκαναν την εξής δήλωση:

Η κατάσταση υγείας του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα είναι εξαιρετικά κρίσιμη, αφού εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια και υπάρχει κίνδυνος να πέσει σε κώμα ή να επέλθει αιφνίδιος θάνατος.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, ως γιατροί της προσωπικής επιλογής του Δ. Κουφοντίνα, που τον έχουμε κατ’ επανάληψη επισκεφτεί και στη Φυλακή Δομοκού, και στην Παθολογική Κλινική και στη ΜΕΘ, ζητήσαμε από τη διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας να μεταβούμε στο νοσοκομείο. Με το αίτημά μας είναι σύμφωνοι και οι συνάδελφοι της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λαμίας.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε τη σχετική άδεια, αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό.

Χθες, ο διοικητής του νοσοκομείου Ανδρέας Κολοκυθάς, προφανώς καθ’ υπαγόρευση της κυβέρνησης, αρνήθηκε -με πρόσχημα τα μέτρα προστασίας για την COVID 19- να μας στείλει τις βεβαιώσεις μετακίνησης.

Σήμερα, δεν απαντάει στις κλήσεις μας στο προσωπικό του τηλέφωνο, στο γραφείο του και στα e-mail. Tη μοναδική φορά που καταφέραμε να σηκώσει το τηλέφωνο, προφασίστηκε κλήση από την ΥΠΕ δηλώνοντας ότι θα μας ενημερώσει αργότερα, πράγμα που δεν έγινε.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας να σταματήσουν την παρελκυστική τακτική και να επιτρέψουν την επίσκεψή μας στον Δ. Κουφοντίνα, αποστέλλοντας τις βεβαιώσεις μετακίνησης.

Ζδούκος Θεόδωρος, Γενικός Ιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ

Ντουζέπη Κατερίνα, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α ΕΣΥ

Αρχική δημοσίευση 18:23 05/03/2021 στην eksegersi.gr


Επίσημη επιβεβαίωση της οξείας νεφρικής ανεπάρκειας

Πριν από λίγο, ο διοικητής του Γ.Ν. Λαμίας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση (το τονίζουμε: ο διοικητής και όχι οι γιατροί της ΜΕΘ).

1. Η διοίκηση του νοσοκομείου αναγκάζεται να παραδεχτεί αυτό που έχει αποκαλυφθεί από το πρωί: ότι ο απεργός πείνας και δίψας εγκατέστησε οξεία νεφρική ανεπάρκεια. Αυτό σημαίνει ότι η κατάσταση της υγείας του έχει καταστεί περισσότερο κρίσιμη.

2. Η αναφορά σε «απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισής της» σημαίνει απλώς προσπάθεια αντιμετώπισης και όχι αντιμετώπιση. Ο Δ. Κουφοντίνας, όπως δήλωσε και πριν από λίγο στους γιατρούς της επιλογής του, συνεχίζει την απεργία πείνας και δίψας. Επομένως, η γενεσιουργός αιτία και της οξείας νεφρικής ανεπάρκειας και των άλλων σοβαρών, πιθανώς με αναστρέψιμων βλαβών, ακόμα και του θανάτου, παραμένει και καθιστά κάθε ώρα από εδώ και πέρα κρίσιμη.

3. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας επανέλαβε και πάλι στους γιατρούς της επιλογής του τη βούλησή του να μην του γίνει ανάνηψη σε περίπτωση που χάσει την επαφή του με το περιβάλλον. Είναι ακόμα διαυγής, σε επαφή με το περιβάλλον και με απόλυτη ικανότητα να εκφράζει τη βούλησή του.

4. Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ανδρέας Κολοκυθάς εξακολουθεί να μη δίνει την άδεια να επισκεφτούν τον απεργό πείνας οι γιατροί της επιλογής του, Θ. Ζδούκος και Κ. Ντουζέπη, μολονότι του το έχουν εισηγηθεί κατ’ επανάληψη οι γιατροί της ΜΕΘ. Δεν απαντά στα τηλεφωνήματα, ούτε στα e-mail τους. Κάποια στιγμή σήκωσε το τηλέφωνο στον Θ. Ζδούκο (μάλλον δεν κατάλαβε ποιος τον καλεί) και μετά του είπε ότι τον παίρνουν από την ΥΠΕ και ότι θα τον καλέσει ο ίδιος!

Η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει να μεταβούν οι δύο γιατροί του Δ. Κουφοντίνα στη Λαμία, τις αμέσως επόμενες ώρες. Αυτό ζητούν και οι γιατροί της ΜΕΘ, οι οποίοι συνομιλούν διαρκώς με τον απεργό πείνας. Να σταματήσει τα κόλπα ο Κολοκυθάς και να τους στείλει αμέσως τις βεβαιώσεις μετακίνησης.

5. Είναι τουλάχιστον πρόκληση να χαρακτηρίζεται ο Δ. Κουφοντίνας «ασθενής». Ολος ο κόσμος, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, γνωρίζει ότι είναι απεργός πείνας και δίψας. Η ντροπή στο πρόσωπο του Κολοκυθά και των υποβολέων του.

Επαναλαμβάνουμε μια φορά ακόμα: η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα δε βρίσκεται στα χέρια των γιατρών, αλλά στα χέρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με το τελευταίο έγγραφο της Νικολάου, έπεσε και η τελευταία μάσκα. Παραδέχεται ότι στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών εκκρεμεί αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή του στον Κορυδαλλό, σύμφωνα με το δικό τους φωτογραφικό νόμο 4760/2020. Η αίτηση έχει υποβληθεί από τον ίδιο τον Δ. Κουφοντίνα στις 28 Δεκέμβρη και επανυποβλήθηκε από την πλερεξούσια δικηγόρο του στις 28 Φλεβάρη.

Επί 68 μέρες έχουν στα χέρια τους την αίτηση ενός κρατούμενου και δεν συνεδριάζει η ΚΕΜ, ένα τριμελές όργανο (ένα από τα τρία μέλη και πρόεδρος της ΚΕΜ είναι η Νικολάου) για να πάρει μια απόφαση.

Είναι βασανιστές. Θα γίνουν και δολοφόνοι;

Αν δε θέλουν να στιγματιστούν ανεξίτηλα ως δολοφόνοι, να δώσουν εδώ και τώρα θετικά απάντηση στην αίτηση μεταγωγής στον Κορυδαλλό, που έχει υποβάλει ο Δ. Κουφοντίνας από τις 28 Δεκέμβρη.

Αρχική δημοσίευση 15:55 05/03/2021 στην eksegersi.gr


Γιατροί: σε οξεία νεφρική ανεπάρκεια μπαίνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Σήμερα το πρωί, από τη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας ενημέρωσαν τον γιατρό της επιλογής του Δημήτρη Κουφοντίνα, Θοδωρή Ζδούκο (Γενικό Ιατρό – Διευθυντή ΕΣΥ), ότι τα νεφρά του Δημήτρη Κουφοντίνα δεν λειτουργούν και υπάρχει κίνδυνος ολικής νεφρικής ανεπάρκειας. Να χάσει τα νεφρά του, δηλαδή!

Πριν από λίγη ώρα, η δεύτερη γιατρός της επιλογής του Δ. Κουφοντίνα, Κατερίνα Ντουζέπη (Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος – Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ), μετά από ενημέρωσή της από τους γιατρούς της ΜΕΘ, μας δήλωσε ότι ο απεργός πείνας και δίψας μπαίνει σε οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

Οπως γράψαμε χθες, η διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας αρνήθηκε να δώσει στους δύο γιατρούς της επιλογής του Δ. Κουφοντίνα την άδεια να επισκεφτούν σήμερα τον απεργό πείνας και δίψας, όπως είχαν προγραμματίσει.

Η πληρεξούσια δικηγόρος του Δ. Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τη διοίκηση του νοσοκομείου, για να επαναλάβει το αίτημα της χορήγησης άδειας στους γιατρούς. Αφού μετά πολλών βασάνων κατάφερε να μιλήσει με τη γραμματεία της διοίκησης, της απάντησαν ότι ο διοικητής είναι απασχολημένος και ότι εμμένουν στη μη χορήγηση άδειας στους γιατρούς, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο με την covid-19!

Θα προσβάλαμε τη νοημοσύνη σας αν κάναμε ανάλυση σ’ αυτό. Για γιατρούς πρόκειται, της πρώτης γραμμής μάλιστα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν καθημερινά περιστατικά covid-19. Οι μπάτσοι είναι μπάστακες στον προθάλαμο της ΜΕΘ, αλλά η εντατικολόγος Ντουζέπη απαγορεύεται να πάει (το ίδιο ισχύει και για τον Ζδούκο, αλλά είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της εντατικολόγου που βρίσκεται καθημερινά σε μονάδα covid).

Είναι φανερό ότι προσπαθούν να αποκόψουν εντελώς τον Δημήτρη Κουφοντίνα από τους γιατρούς της επιλογής του. Κι αυτό είναι παράνομο, όποια δικαιολογία και αν επικαλεστούν. Οι γιατροί της ΜΕΘ μεταφέρουν συνεχώς στη διοίκηση του νοσοκομείου αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα να επιτραπεί στους γιατρούς του να τον επισκεφτούν. Ο διοικητής απαντά «θα το σκεφτώ»! Τίνος εντολές εκτελεί ο Ανδρέας Κολοκυθάς; Πού ακούστηκε να απαγορεύει σε γιατρούς επιλογής ενός κρατούμενου, που λόγω απεργίας πείνας αντιμετωπίζει κίνδυνο ζωής και έχει ήδη μπει σε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, να τον επισκεφτούν; Ποια εξουσία του δίνει το δικαίωμα να παραβιάζει με τον πιο ωμό τρόπο την ιερή σχέση ασθενούς-γιατρών της επιλογής του;

Αυτή τη στιγμή, όμως, το μείζον πρόβλημα είναι η είσοδος σε οξεία νεφρική ανεπάρκεια. Αυτό θέλουν; Να τον καταστήσουν μόνιμα σοβαρά ανάπηρο;

Εχουμε γράψει άπειρες φορές ότι η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα δε βρίσκεται στα χέρια των γιατρών, αλλά στα χέρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με το τελευταίο έγγραφο της Νικολάου, έπεσε και η τελευταία μάσκα. Παραδέχεται ότι στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών εκκρεμεί αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή του στον Κορυδαλλό, σύμφωνα με το δικό τους φωτογραφικό νόμο 4760/2020. Η αίτηση έχει υποβληθεί από τον ίδιο τον Δ. Κουφοντίνα στις 28 Δεκέμβρη και επανυποβλήθηκε από την πλερεξούσια δικηγόρο του στις 28 Φλεβάρη.

Επί 68 μέρες έχουν στα χέρια τους την αίτηση ενός κρατούμενου και δεν συνεδριάζει η ΚΕΜ, ένα τριμελές όργανο (ένα από τα τρία μέλη και πρόεδρος της ΚΕΜ είναι η Νικολάου) για να πάρει μια απόφαση.

Είναι βασανιστές. Θα γίνουν και δολοφόνοι;

Αν δε θέλουν να στιγματιστούν ανεξίτηλα ως δολοφόνοι, να δώσουν εδώ και τώρα θετικά απάντηση στην αίτηση μεταγωγής στον Κορυδαλλό, που έχει υποβάλει ο Δ. Κουφοντίνας από τις 28 Δεκέμβρη.

Αρχική δημοσίευση 14:21 05/03/2021 στην eksegersi.gr