Καρδίτσα: Αναλυτική ενημέρωση από το δικαστήριο αντιφασιστών [21/10]

0
181

Τρία χρόνια πριν, μετά από ένα live στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Καρδίτσας, δύο σύντροφοι και ένα άτομο φιλικά προσκείμενο στο χώρο βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με ένα γνωστό φασίστα της πόλης μας.

Ο συγκεκριμένος χρυσαυγίτης έχει μεγάλο ιστορικό στην πόλη μας με ομιλίες στα (κλειστά πλέον) γραφεία της Χ.Α., απόπειρες επιθέσεων σε συντρόφους με μαχαίρι και πολλά άλλα. Κατά τη συμπλοκή, ένας σύντροφος τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο γνωστός για το θάρρος του φασίστας, έφυγε τρέχοντας και κάλεσε τους μπάτσους. Θέλοντας να σώσει το τομάρι του (καθώς είναι υπάλληλος της πυροσβεστικής) κατέθεσε μήνυση και στους τρεις εμπλεκόμενους και ο σύντροφος βρέθηκε να είναι και χτυπημένος στο νοσοκομείο και φρουρούμενος από τους μπάτσους.

Μετά από αρκετές αναβολές που είχε πάρει η δίκη, επιτέλους την Παρασκευή 21/10 θα εκδικαζόταν. Από το πρωί 30-40 σύντροφοι από Καρδίτσα και Λάρισα, είχαμε μαζευτεί έξω από τα δικαστήρια και φυσικά τα ασπόνδυλα ήταν εξαφανισμένα. Ο φασίστας, ίσως προσπαθώντας να πάρει μια ακόμα αναβολή, δεν εμφανιζόταν στο δικαστήριο και η υπόθεση μας έμενε στην άκρη μέχρι να καταφθάσει.

Μη έχοντας άλλη επιλογή, 3 παρά το μεσημέρι αποφάσισε να εμφανιστεί μαζί με άλλα δύο ασπόνδυλα και να ξεκινήσει η δίκη. Αφού έφερε μαζί του ένα «φυτεμένο» μάρτυρα, ο οποίος έκανε τα πράγματα ακόμα καλύτερα για εμάς καθώς όσα έλεγε ήταν ασυναρτησίες, κατάφερε να αποδειχτεί από την αρχή πως ο σύντροφος δεν τραυματίστηκε από τη δεξιά γροθιά του φασίστα (το οποίο και ήταν ο βασικός ισχυρισμός του από την αρχή) αλλά από το πτυσσόμενο που κουβαλάει πάντα μαζί του.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε από τους συντρόφους, από το μάρτυρα υπεράσπισης και από τη δικηγόρο μας το πολιτικό προφίλ του φασίστα και η πολιτική δράση των συντρόφων. Ενώ η εισαγγελέας και ο αισχρός δικηγόρος του φασίστα προσπαθούσαν από την αρχή να μην πάρει τέτοια τροπή η δίκη, λέγοντας πως τα αδικήματα που δικάζονται είναι ποινικά, η πλευρά μας επέμεινε και στο τέλος είπε αυτά που ήθελε εξηγώντας τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χ.Α. και πως προφανώς συνδέονται όλες οι επιθέσεις τους φασίστα με τη συμμετοχή του στη Χρυσή Αυγή.

Οι μπάτσοι που είχαν φτάσει στο δικαστήριο για τη δίκη μας ήταν υπερβολικοί για τα δεδομένα της Καρδίτσας αλλά σίγουρα χρήσιμοι για τους φασίστες, καθώς σε κάθε διακοπή της δίκης κρυβόντουσαν από πίσω τους.

Οι σύντροφοι αθωώθηκαν πανηγυρικά από το δικαστήριο και ο φασίστας έφαγε 11 μήνες φυλάκιση ανασταλτικά.

Κατά την έξοδό μας από τη δικαστική αίθουσα υπήρξε μια ένταση με τους φασίστες χωρίς όμως να μπορούμε να τους προσεγγίσουμε αφού για άλλη μια φορά είχαν κρυφτεί πίσω από τους μπάτσους! Πετάχτηκαν τρικάκια και αποχωρήσαμε συντεταγμένα για το κέντρο.

Ο φασισμός δεν τσακίζεται στις δικαστικές αίθουσες, τσακίζεται στους δρόμους!

Δε θα αφήσουμε κανένα σύντροφο μόνο του!

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Καρδίτσας

Αναδημοσίευση από athens.indymedia.org