Καμιά συνθηκολόγηση καμιά διαπραγμάτευση με τους δήμιους των ζωών μας

Όλοι στους φλεγόμενους δρόμους της Αντίστασης - Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 19:00 στα Προπύλαια

Λάβαμε 08/08/2020

Καμιά συνθηκολόγηση καμιά διαπραγμάτευση με τους δήμιους των ζωών μας.

Όλοι στους φλεγόμενους δρόμους της Αντίστασης.

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου αναμένεται η ψήφιση του νομοσχεδίου για την καταστολή των διαδηλώσεων. Βασικότερα γνωρίσματα του νομοσχεδίου αποτελούν : η κατάργηση των αυθόρμητων και αντανακλαστικών διαδηλώσεων μέσω της έγκαιρης γνωστοποίησης στις αρχές οποιασδήποτε δημόσιας συνάθροισης ως προϋπόθεση πραγματοποίησης της, η απαγόρευση των αντι συγκεντρώσεων. Η μετατροπή της διαδήλωσης από μια πηγαία αντιεξουσιαστική έκφραση της κοινωνικής οργής σε μια άνευρη διαδικασία συνθηκολόγησης και άμβλυνσης των κοινωνικών και ταξικών αντιθέσεων, σε ένα πανηγυράκι συμφιλίωσης μεταξύ των διαδηλωτών και της άρχουσας τάξης. Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση με την ακροδεξιά της ατζέντα επιβάλλει την ύπαρξη ενός διαμεσολαβητή μεταξύ των αγωνιζόμενων και της αστυνομίας ο οποίος/ η οποία σε ρόλο ταξικού γεφυροποιού θα φροντίζει για την ομαλή διεξαγωγή των διαδηλώσεων απονευρώνοντας σε δυναμική και ανανοηματοδοτώντας τα περιεχόμενα των εκάστοτε διεκδικήσεων.

Ο διαμεσολαβητής θα δίνει στην αστυνομία τα διαπιστευτήρια για την τήρηση της τάξης και την ομαλή διεξαγωγή της συνάθροισης ενώ υποχρεούται να ζητά την συνδρομή των αρχών για να συλλαμβάνονται αγωνιζόμενοι που “προετοιμάζονται” για συμμετοχή σε συγκρουσιακά γεγονότα. Πιο συγκεκριμένα οι μπάτσοι θα μπορούν να διαλύουν, να περιορίζουν και να απαγορεύουν συγκεντρώσεις αν κρίνουν ότι προκύπτει κίνδυνος για την “δημόσια ασφάλεια” ή αν “απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής”.

Τα αγωνιζόμενα κομμάτια γνωρίζουν καλά ότι η δημόσια ασφάλεια απειλείται από την αστυνομία ειδικά μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας με υψηλόβαθμους αστυνομικούς να αναλαμβάνουν την προστασία οίκων ανοχής, χαρτοπαικτικών λεσχών, να εκτελούν συμβόλαια θανάτου και να μοιράζουν μεροκάματα σε αστυνομικούς για τις βρωμοδουλειές τους σε πάρκα της Αθήνας.

Από την άλλη δεν υφισταται μια ενιαία οικονομική και κοινωνική ζωή η διατάραξη της οποίας θα έπρεπε να μας απασχολεί συνολικά. Η οικονομική και κοινωνική ζωή για την οποία μιλάνε υπάγεται και η ίδια στους “νόμους” και τα “αξιώματα”  του κοινωνικού και ταξικού ανταγωνισμού. Προφανώς και η ομαλή κίνηση του κεφαλαίου μπορεί να διαταράσσεται από την αυξομειούμενη ένταση των κοινωνικών αγώνων κάθε εποχής αλλά δεν είναι από αυτή τη διατάραξη που απειλείται η ομαλή κοινωνική ζωή και τα οικονομικά συμφέροντα των ασθενέστερων κοινωνικών τάξεων.

Αυτά απειλούνται από την τυφλή βία της ομάδας δράση – δέλτα και των ΜΑΤ που αιματοκύλισαν και έπνιξαν την περιοχή των Εξαρχείων ξανά στα δακρυγόνα, επιτέθηκαν σε μετανάστες/ριες στην πλατεία Βικτωρίας, τσακίσανε τους διαδηλωτές/ ριες που εναντιώνονται στην καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ/ LAFARGE στον Βόλο.

Απειλούνται από το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης που προμηνύει μιας άνευ προηγουμένου επίθεση στα κοινωνικά κεκτημένα και από τις καπιταλιστικές επενδύσεις των βιομήχανων και των εφοπλιστών που δηλητηριάζουν με καρκινογόνες ουσίες (βενζόλιο) ολόκληρους πληθυσμούς ( Μελισσανίδης – Δραπετσώνα). Απειλούνται από την ψήφιση του τελευταίου περιβαλλοντικού νομοσχεδίου που παραχωρεί γη και ύδωρ στους καπιταλιστές για να συνεχίσουν ανεμπόδιστοι να λεηλατούν τα δάση και την φύση στο όνομα της “καπιταλιστικής ανάπτυξης”.Απειλούνται από την φτώχεια και την εξαθλίωση που υπόσχεται ο καπιταλισμός με την ανεργία και την επισφάλεια για τους πολλούς να γίνεται “κανονικότητα”, την ίδια στιγμή που οι κεφαλαιοκράτες αυξάνουν τα πλούτη τους.

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 7μμ στα Προπύλαια θα βρεθούμε μαζί με χιλιάδες για να διαδηλώσουμε στους δρόμους της Αθήνας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο που αποτελεί μια ακόμα ακραία έκφραση της ακροδεξιάς σαπίλας.

Για να σηκώσουμε πύρινα οδοφράγματα ανυπακοής και αξιοπρέπειας απέναντι στους μεγάλους περιπάτους που μας υπόσχονται μια φτωχότερη ζωή.

Συνέλευση αλληλεγγύης
στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες