Καμία δίωξη! Απόσυρση των κατηγοριών για τον συλληφθέντα συνάδελφό μας

0
1343

Λάβαμε 02/03/2021 από smtiraklio.wordpress.com

Καμία δίωξη! Απόσυρση των κατηγοριών για τον συλληφθέντα συνάδελφό μας

Το πρωί της Δευτέρας 01/03/2021 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας συλλόγων και σωματείων για την σύλληψη δυο μελών του ΣΕΕΕΗ. Στην έναρξη της συγκέντρωσης, χωρίς κανένα προφανή λόγο, ένας αστυνομικός κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος των συγκεντρωμένων και στοχοποιώντας έναν συνάδελφό μας, μηχανικό, του ζήτησε τα στοιχεία του. Καθώς δεν ήταν εμφανή τα διακριτικά του αστυνομικού, ο συνάδελφος ζήτησε και τα δικά του στοιχεία όπως είχε νόμιμο δικαίωμα να πράξει. Αμέσως, ο αστυνομικός επιτέθηκε στον συνάδελφο μας ακολουθούμενος από άλλους, τον ακινητοποίησαν και τον τραβούσαν για να τον βάλουν μέσα στα δικαστήρια και να τον συλλάβουν. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απείθεια και απειλή και θα οριστεί δικάσιμος.

Είναι ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας που προστίθεται σε πολλά το τελευταίο διάστημα. Η αστυνομία λειτουργεί πλέον ως ο μηχανισμός εμπέδωσης της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ, εισβάλλει σε σπίτια και κάνει συλλήψεις αγωνιστών (φοιτητών κι εργαζομένων) χωρίς στοιχεία και για ελάσσονος σημασίας πράξεις, συλλαμβάνει και κακοποιεί φοιτητές μέσα στα πανεπιστήμια τους επειδή διεκδικούν μία καλύτερη παιδεία, συλλαμβάνει κόσμο στον δρόμο δήθεν για υγειονομικές διατάξεις ενώ όμως τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο πιο υπερβάλλων ζήλος όμως παρατηρείται σε οποιαδήποτε δραστηριότητα αντίστασης απέναντι στην ισχύουσα βάρβαρη αντεργατική και αντιδημοκρατική πολιτική. Οι διαδηλώσεις χτυπιούνται (συνήθως στην έναρξη τους ώστε να μην γίνουν ποτέ) και μόνο στο Ηράκλειο έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τους τελευταίους 5 μήνες κατά εκατοντάδες οι προσαγωγές, οι συλλήψεις και τα πρόστιμα.

Είναι ολοφάνερο ότι αυτή η απαράδεκτη αστυνομοκρατία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την «υγειονομική ασφάλεια» που επικαλείται ως πρόσχημα η Κυβέρνηση της ΝΔ. Εργαλειοποιούν την πανδημία για να προωθήσουν τις πιο αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε όλα τα επίπεδα, πατώντας πάνω στις αντιλαϊκές πολιτικές προηγούμενων κυβερνήσεων. Επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου στο αγωνιζόμενο κίνημα και τον λαό, υποδεικνύοντας πως η όποια εστία αντίστασης θα έρθει αντιμέτωπη με ακραία καταστολή, προσαγωγές και συλλήψεις. Στοχοποιούνται διαρκώς άνθρωποι για την πολιτική, κοινωνική και συνδικαλιστική τους δράση, επειδή διεκδικούν δικαιώματα, αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες και αντιστέκονται στην βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και στην χουντοποίηση της κοινωνίας.

Τους απαντάμε ότι δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν!

Η πάλη για τα δικαιώματά μας δεν καταστέλλεται!

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες δίπλα στο συνάδελφο και απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών εναντίον του.

Καλούμε σωματεία και συλλόγους να πάρουν θέση απέναντι στην τρομοκρατία της κυβέρνησης και της αστυνομίας και τη στοχοποίηση όσων αγωνίζονται.

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών-Παράρτημα Ηρακλείου
τηλ. επικοινωνίας: 6948078671
blog: http://smtiraklio.wordpress.com/