Καλλιθέα: Μικροφωνική προπαγάνδισης για την Αντιφασιστική Πορεία

0
219

Λάβαμε 07/05/2019

Αντιφασίστριες και Αντιφασίστες στήσαμε μικροφωνική στην πλατεία Κύπρου σχετικά με την πορεία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαΐου στις 12 η ώρα στον σταθμό ΗΣΑΠ Καλλιθέας. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θετική και σύμφωνη σχετικά με την προσπάθεια που γίνεται να μην αφήσουμε τις γειτονιές μας έρμαιο των φασιστών. Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε και διαβάστηκε στη μικροφωνική.

ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΘΑ ΚΟΒΕΤΑΙ 

Το Σάββατο 11/5 στις 12 το μεσημέρι στον ΗΣΑΠ Καλλιθέας καλούμε τον κόσμο της Καλλιθέας να συμμετάσχει στην αντιφασιστική πορεία που διοργανώνουμε ενάντια στο ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον φασισμό.

Σε μία εποχή λοιπόν που ο φασισμός «ανεβαίνει» διεθνώς ,εμείς θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αντιμέτωποί του, προτάσσοντας την αλληλεγγύη και την ισότητα. Δεν θα αφήσουμε τις προσφυγικές, πολυεθνικές και πολυπολιτισμικές γειτονίες μας να αμαυρωθούν από το ρατσιστικό τους παραλήρημα και δεν θα παραχωρήσουμε σπιθαμή δημόσιου χώρου στους φασίστες. Ο εθνικισμός και ο φασισμός πάντα θα οδηγούν σε πόλεμους και σε ανθρώπινες τραγωδίες. Μέσα από τις αυτόοργανωμένες δομές στις περιοχές μας, θα συνεχίσουμε να προτάσσουμε τις ελευθεριακές μας ιδέες μας και να αποτελούμε ανάχωμα στην διαιώνιση της κοινωνικής αποξένωσης και του εγωκεντρισμού μέσα από συλλογικές δράσεις και την δημιουργία κοινοτήτων αγώνα.

Στις 25 Μαρτίου 2019, μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ,οι νοσταλγοί του Χίτλερ, σε μια απέλπιδα προσπάθειά τους να οικειοποιηθούν τον δημόσιο χώρο ,μιας και το αντιφασιστικό κίνημα της περιοχής τα προηγούμενα χρόνια τους είχε εξαφανίσει, φαίνεται να μάζεψαν τους λιγοστούς υποστηρικτές που τους έχουν απομείνει, και με επικεφαλής τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της “Ελληνικής Αυγής” Πέτρο Σαμαρτζοπάνο, κρύφτηκαν πίσω από τις αστυνομικές δυνάμεις , ανήρτησαν πανό με σβάστικες και στοχάδια και προέβησαν σε προκλήσεις προς τους συγκεντρωμένους κατοίκους της πόλης, φωνάζοντας ναζιστικά συνθήματα, με έναν από αυτούς μάλιστα να σηκώνει και το χέρι του κάνοντας ναζιστικό χαιρετισμό. Όταν οι παρευρισκόμενοι αντιφασίστες και αντιφασίστριες αντέδρασαν, δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ -που βρίσκονταν από νωρίς παραταγμένα στο σημείο- με κλομπς και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Για τα ναζιστικά αποβράσματα η Καλλιθέα αποτελεί μία από τις περιοχές κλειδιά της εκλογικής τους εκστρατείας. Το πληθυσμιακό της μέγεθος ,η πολυπολιτισμική σύνθεσής της και οι μειονοτήτες που κατοικούν σε αυτήν-απαραίτητα στοιχεία του ρατσιστικού τους κηρύγματος για να δημιουργήσουν ενδοταξικές έριδες-, καθώς και η προοπτική ένταξης της περιοχής στην συνεχώς αναπτυσσόμενη «Αθηναϊκή Ριβιέρα» με επακόλουθα το ξεπούλημα των οικοπέδων σε δήθεν επενδυτές και την μελλοντική ανάγκη για φθηνά εργατικά χέρια που θα λυγίσουν την εργατική τάξη της περιοχής, εμπεριέχει στον πυρήνα της, όλες τις πολιτικές στοχεύσεις της Χ.Α. που πλασάρεται πλέον με το όνομα «Ελληνική Αυγή» , γεγονός που διαφαίνεται και από την προσωπική ανάμειξη του Μιχαλολιάκου στην επιλογή του Τρύφωνα Μπουγά, πρότερου υποψηφίου της Χρυσής Αυγής ,ως υποψήφιο πλέον δήμαρχο της Καλλιθέας. Όσον αφορά το πρόγραμμα της Ελληνικής Αυγής, δεν θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο παρά κατάπτυστο μιας και στηρίζεται στην γνωστή πια ρατσιστική και εθνικιστική φρασεολογία και στην υπόσχεση «εθνοκάθαρσης» της περιοχής, καθώς και σε υποσχέσεις ρουσφετολογικού τύπου για προσλήψεις με βάση την εθνοτική προέλευση, χωρίς παράλληλα να γίνεται κουβέντα για τις άθλιες εργασιακές σχέσεις που επικρατούν στους δήμους.

Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι BUENA VISTA Αριστείδου 119-121([email protected])
Ελευθεριακή Συλλογικότητα Καλλιθέας ([email protected])
Αντιφασίστες/τριες από τα Νότια