Κάλεσμα αλληλεγγύης στο εφετειο της 2ης δίκης του Ε.Α.

0
191

Λάβαμε 12/03/2019

15/3/2019 – ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ,
ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 2ης ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΤτΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΝΤ.
ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ.

Το Εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα συνεχίζεται με την εισαγγελική πρόταση επί των ποινών την Παρασκευή 15 Μάρτη 9:00 πμ στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού.

Στις 10 Απριλίου του 2014 ο Επαναστατικός Αγώνας πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση στην ‘‘καρδιά’’ της Αθήνας στην Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας στο Σύνταγμα (Αμερικής 3) εκεί, όπου στεγαζόταν και το γραφείο του τότε μόνιμου αντιπροσώπου του ΔΝΤ Ουές Μακ Γκρόου. Ήταν ουσιαστικά η μόνη ενέργεια αντάρτικου κατά των 2 εκ των 3 εγκληματικών μηχανισμών (τρόικα) που ευθύνονταν για την επιβολή των ‘‘μνημονίων’’ – απόρροια των Δανειακών Συμβάσεων – σε μια εποχή μάλιστα που η υπερεθνική καπιταλιστική τάξη εξαπέλυσε σφοδρό κοινωνικό και ταξικό πόλεμο λεηλατώντας τη πλειοψηφία της κοινωνίας για να διασωθεί εντέλει, το ίδιο το σύστημα και οι τράπεζες.
Η ενέργεια αναλήφθηκε ως ‘‘Κομμάντο Λάμπρος Φούντας’’ και αφιερώθηκε στο σύντροφο που 4 χρόνια πριν σκοτώθηκε από αστυνομικούς στη Δάφνη (10/3/10) σε προπαρασκευαστική ενέργεια της οργάνωσης. Η ενέργεια αυτή έχει ισχυρό συμβολισμό ακυρώνοντας επί της ουσίας 4 χρόνια μετά, την κατασταλτική επιχείρηση του κράτους τόσο με τη δολοφονία του Λάμπρου Φούντα όσο και με τις συλλήψεις των συντρόφων Πόλας Ρούπα και Νίκου που με την αποφυλάκισή τους (18μηνο) συνέχισαν τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα .
Πραγματοποιήθηκε επίσης την ίδια ημέρα που το ελληνικό κράτος επιχείρησε – για μία και τελευταία φορά – να ξαναβγεί στις αγορές μετά από το 2010 για να δανειστεί. Την προηγούμενη ημέρα της επίθεσης είχε επισκεφθεί την Ελλάδα η γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ σε μια προσπάθεια στήριξης του Σαμαρά για την εφαρμογή των μνημονιακών προγραμμάτων και την διαμόρφωση και στήριξη των πολιτικών αντιμετώπισης της κρίσης.

Όσον αφορά στο κατηγορητήριο, το Εφετείο εξετάζει σε 2ο βαθμό την υπόθεση για την βομβιστική επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα στις 10/4/14 στη Διεύθυνση Εποπτείας στην ΤτΕ και το γραφείο του ΔΝΤ στην χώρα, την ένοπλη συμπλοκή του Νίκου Μαζιώτη με τις δυνάμεις καταστολής στο Μοναστηράκι, όπου και συνελήφθη τραυματισμένος στις 16 Ιουλίου του 2014. Κατηγορήθηκε για απόπειρες ανθρωποκτονίες κατά τεσσάρων αστυνομικών και τον τραυματισμό ενός εξ αυτών σε απαλλοτρίωση τράπεζας στη Κλειτορία. Στην ίδια υπόθεση εξετάζονται και 3 απαλλοτριώσεις τραπεζών σε Μέθανα, Κλειτορία και Ακράτα. Είναι γνωστό ότι τις 2 από αυτές (Κλειτορία και Μέθανα) τις έχει αναλάβει ο Επαναστατικός Αγώνας και ο Νίκος Μαζιώτης ενώ για την τράπεζα στην Ακράτα έχει αναλάβει ο Γ.Πετρακάκος, κατηγορούμενος επίσης, στην ίδια υπόθεση με την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής στον Επαναστατικό Αγώνα και τρεις απαλλοτριώσεις τραπεζών..

Πρωτόδικα ο Νίκος Μαζιώτης κατηγορήθηκε εκ νέου για συγκρότηση και ‘‘διεύθυνση’’ της οργάνωσης και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την έκρηξη στη ΤτΕ και επιπλέον 129 χρόνια κάθειρξη με την κατηγορία της ‘‘διεύθυνσης’’, 4 απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών στο Μοναστηράκι και ενός στην Κλειτορία, 2 απαλλοτριώσεις τραπεζών σε Κλειτορία και Μέθανα (για τις οποίες ανέλαβε πολιτική ευθύνη ο Επαναστατικός Αγώνας και ο ίδιος).

Η Πόλα Ρούπα κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου πρωτόδικου δικαστηρίου βρίσκονταν στη ‘‘παρανομία’’ συνεχίζοντας τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα.Καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξη μόνο για πλημμεληματικές κατηγορίες. Δηλαδή για διακεκριμένες φθορές ξένης περιουσίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες (και όχι για συγκρότηση και ‘‘διεύθυνση’’ της οργάνωσης και την έκρηξη στην ΤτΕ). Δικάστηκε βεβαίως μετά τη σύλληψή της για την ίδια υπόθεση και καταδικάστηκε στις 11/7/2018 σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 25 έτη για σειρά κατηγοριών, όπως τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών κ.ά., ακόμα και φυσική παρουσία στην επίθεση (εισαγγελέας Δράκος).

Ο αναρχικός Αντώνης Σταμπούλος επίσης κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση καταδικάστηκε για συμμετοχή και ένταξη στην οργάνωση σε 13 χρόνια κάθειρξη (εξέτισε την ποινή του και αποφυλακίστηκε).

Ο Γ. Πετρακάκος κατηγορούμενος επίσης, στην ίδια υπόθεση καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 36 χρόνια με την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής στον Επαναστατικό Αγώνα, για τις 2 απαλλοτριώσεις τραπεζών σε Μέθανα και Κλειτορία και 1 ληστεία στην Ακράτα.
Στις 15/3/19 θα αγορεύσει ο εισαγγελέας προτείνοντας στο δικαστήριο ποινές για όλους τους εμπλεκόμενους. Η παρουσία και η Αλληλεγγύη μας στο δικαστήριο είναι ασπίδα και δύναμη για τους συντρόφους που έχουν καταδικαστεί αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη των επιλογών τους με την βαρύτερη των ποινών, αυτή των ισοβίων.

Κράτος και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες – Αλληλεγγύη στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα

Αλληλέγγυοι/ες