Καλαμάτα: Ενημέρωση για την πορεία 6/12/2014

0
193

Ενημέρωση για την πορεία 6/12/2014 στην Καλαμάτα για τον Νίκο Ρωμανό και την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 7:00 μ.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα. Στις 7:30 μ.μ. η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία 23ης Μαρτίου, μπήκε στην οδό Σταδίου και κατέβηκε την οδό Αριστομένους. Έπειτα έστριψε δεξιά μπαίνοντας στην οδό Αμβροσίου Φραντζή (συνέχεια της οδού Βασιλέως Γεωργίου στο τέλος της Κεντρικής Πλατείας). Η πορεία συνέχισε στην οδό Δαγρέ και μπήκε στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας. Από την Κεντρική πλατεία επέστρεψε στην 23ης Μαρτίου ανεβαίνοντας την οδό Αριστομένους και στρίβοντας στην οδό Σταδίου.

Η πορεία κατά την κάθοδο συνάντησε μπάτσους στο τέλος του πεζοδρόμου της Αριστομένους, οι οποίοι και πετροβολήθηκαν. Συνεχίζοντας στην οδό Αριστομένους πετάχτηκαν αυγά και πέτρες στα γραφεία της Ελληνικής Δράσης και του ΛΑ.Ο.Σ και γράφτηκαν συνθήματα σε τράπεζες και μεγαλοκαταστήματα. Κατά την κάθοδο εθεάθη διμοιρία των Μ.Α.Τ. πίσω και αρκετά μέτρα από την πορεία στο τέλος του πεζοδρόμου της Αριστομένους που κατά την άνοδο συναντήσαμε να προστατεύει τα γραφεία της Χρυσής Αυγής από την πλευρά της Αριστομένους. Στα Μ.Α.Τ. πετάχτηκαν πέτρες, αυγά και ξύλα και απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης ενώ στην πορεία βρίσκονταν πολλοί ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά. Να σημειώσουμε ότι τα δακρυγόνα ήταν κάτι παραπάνω από αυτό που λέμε «σάπια». Από τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης τραυματίστηκε στο πόδι μία διαδηλώτρια και ίσως και άλλοι διαδηλωτές. Όταν η πορεία κατά την επιστροφή έφτασε στην οδό Σταδίου ένας φασίστας επιτέθηκε σε διαδηλωτές και αφού ξυλοφορτώθηκε έκανε όπισθεν με το αυτοκίνητό του πέφτοντας επάνω στην πορεία τραυματίζοντας διαδηλωτές. Η πορεία τερματίστηκε στην πλατεία 23ης Μαρτίου από όπου και ξεκίνησε.

Η συμμετοχή του κόσμου αλλά κυρίως η μαχητικότητα των διαδηλωτών ήταν πρωτοφανής για την πόλη. Το αναρχικό μπλοκ με το πανό «6/12 never forget-forgive» είχε τεράστια συμμετοχή και μαχητικότητα. Στην πορεία συμμετείχαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, μαθητές, φοιτητές, μικρά παιδιά, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι κ.α. Να σημειώσουμε ότι φυσικά οι κομματικοί αριστεροί όχι μόνο παρακαλούσαν τους μπάτσους να μην δημιουργήσουν εντάσεις αλλά καταδίκαζαν και τις δράσεις των διαδηλωτών με εκφράσεις όπως «Τι καταλαβαίνετε τώρα;».

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

Radio-Foniko & Κίνηση Αντίστασης

kinisiantistasis.espivblogs.net

Μας στάλθηκε με email

 [youtube https://www.youtube.com/watch?v=A_HmsqU3Wyk&w=420&h=315]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=rCvh-4Qo5_0&w=420&h=315]