Ιταλία: Συλλήψεις 7 αναρχικών για την FAI

.

“Επιχείρηση Scripta Manent”  ονομάστηκε απο τους DIGOS η επιχείρηση που έλαβε χώρα στην Ιταλία τις τελευταίες ώρες .

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ελλάδα και σχετική επιβεβαίωση τους απο ιταλικά καθεστωτικά , άχουν πραγματοποιηθεί 7 συλλήψεις που σχετίζονται με την ιταλική FAI (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία).

Κατηγορούνται για 3 εκρηκτικούς μηχανισμούς στο Τορίνο. Στην περιοχή Crocetta του Τορίνο, στις 5 Μάρτιου 2007 και δύο βόμβες σε κέντρο εκπαίδευσης των καραμπινιέρων στο Φοσάνο(περιοχή του Τορίνο) στις 2 Ιουνίου 2006.

Σύμφωνα με την Ιταλική αντιτρομοκρατική (http://www.poliziadistato.it/articolo/3857ce8d5e3c1fa164926365)  σήμερα το πρωί συνελήφθησαν 7 αναρχικοί και υπάρχουν άλλοι 8 ύποπτοι. Επίσης έγιναν πάνω από 30 προσωπικές αναζητήσεις εναντίον αναρχικών και εισβολές σε 29 σπίτια που βρίσκονται στις περιοχες  Πιεμόντε, Λιγουρία, Λάτιο, Εμίλια Ρομάνια, Λομβαρδία, Σαρδηνία, Abruzzo, Καμπανία και Umbria.

Όπως λένε οι ιταλικές αρχές, οι έρευνες ξεκίνησαν μετά τον τραυματισμό του Roberto Adinolfi, Διευθύνων Σύμβουλος της Ansaldo Nucleare, απο τον  «πυρήνα Όλγα “, παρακλάδι της “FAI-Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας”. Αναφέρουν επίσης οτι η έρευνα των Digos στο Τορίνο, μέτα από ανάλυση σε ένα τεράστιο μερος απο την ιδεολογικη  τεκμηρίωση της FAI , τους έδωσε τη δυνατότητα να ανακατασκευάσει τη δομή των μελών και τις διεθνείς εξελίξεις της FAI.

Κυκλοφορούν επίσης 2 εικόνες που δείχνουν τα χτυπήματα της FAI στη Ιταλία και τα πρόσωπα που εμπλέκουν οι αρχές.

<iframe framespacing=’0′ frameborder=’no’ scrolling=’no’ src=’http://video.corriere.it/video-embed/425d3426-740e-11e6-b267-7b6340139127′ width=’540′ height=’340′></iframe>

Εδώ το επίσημο δελτίο από την Ιταλική αστυνομία,

Το αρθρο της εφημεριδας La stampa,

Το πιο διαφωτιστικο αρθρο για τις συλληψεις ειναι αυτο εδώ που ανεφερει και τα ονοματα των αναρχικων που εμπλεκονται στην επιχειρηση “Επιχειρηση Scripta Manent”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες