Ισπανία: Η Μόνικα και ο Φρανσίσκο καταδικάστηκαν σε 12 χρόνια φυλάκισης

Μόλις ανακοινώθηκε ότι η Μόνικα και ο Φρανσίσκο, οι δυο σύντροφοι που συνελήφθησαν στη Βαρκελώνη το Νοέμβριο του 2013 και κατηγορήθηκαν για τρομοκρατία, λίγα μόλις χρόνια αφού αθωώθηκαν για παρόμοιες κατηγορίες στη Χιλή, ότι καταδικάστηκαν σε 12 χρόνια φυλάκισης, ενώ είχαν ήδη περάσει δυο χρόνια στη φυλακή περιμένοντας να αρχίσει η δίκη τους.

Οι συγκεκριμένες κατηγορίες για της οποίες το ισπανικό κράτος τους βρήκε ένοχους, ήταν ζημιές με τρομοκρατικούς σκοπούς και τραυματισμούς. Σημαντικότερα, η κατηγορία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση δεν παρέμεινε, το οποίο σημαίνει ότι δεν εφαρμόστηκε το δεδικασμένο για την αντιτρομοκρατία που είναι πάνω από 30 χρόνια και εκκρεμεί ενάντια σε αναρχικούς στις επιχειρήσεις Παντόρα, Πινιάτα και άλλες.

Στη δίκη, στις αρχές Μαρτίου, έγινε ξεκάθαρο ότι η αστυνομία δεν είχε χειροπιαστά στοιχεία στα χέρια τους. Το βίντεο ήταν θολό και περιείχε υλικό σχεδόν από όλη τη Βαρκελώνη, όπου η Μόνικα και ο Φρανσίσκο έμεναν, αρκετές ώρες μακριά από τη Σαραγόσα, όπου και κατηγορήθηκαν ότι τοποθέτησαν μια μικρή βόμβα σε έναν άδειο καθεδρικό ναό. Τα στοιχεία DNA που βρέθηκαν στη βόμβα και στο καρτοτηλέφωνο από το οποίο έγινε το τηλεφώνημα, δε ταίριαζε με τα δικά τους. Οι μάρτυρες της αστυνομίας που δήλωσαν ότι χρησιμοποίησαν εξελιγμένη βιομετρία ώστε να τους αναγνωρίσουν από το βίντεο στο οποίο περπατούσαν, αποδείχθηκε ότι ήταν ένας απλός μπάτσος ο οποίος δεν είχε ιδέα ή κάποιο πτυχίο βιομετρικής.

Η Μόνικα και ο Φρανσίσκο καταδικάστηκαν επειδή ήταν αναρχικοί.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Μεταφραστικό Εγχείρημα Ραδιοφραγμάτων

radiofragmata.espivblogs.net

Στα αγγλικά

1 σχόλιο
  1. Spain: Monica and Francisco sentenced to 12 Years | Mpalothia

    […] Στα ελληνικά […]

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες