Ηράκλειο: Κάλεσμα για την δημιουργία οργανωτικής συνέλευσης Pride

0
990

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ PRIDE ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Την Κυριακή 15/4 μαζευτήκαμε πρωτοβουλιακά άτομα με κοινή μας επιθυμία να δημιουργήσουμε μία οργανωτική συνέλευση για τη διεξαγωγή ενός αυτο-οργανωμένου φεστιβάλ Pride, στην πόλη του Ηρακλείου, με τα παρακάτω χαρακτηριστικά.

Τα περισσότερα φεστιβάλ Pride ανά τον κόσμο έχουν καταλήξει να είναι προϊόν προς εκμετάλλευση και κερδοφορία, χάνοντας τα μαχητικά τους χαρακτηριστικά. Ο αγώνας για τις ΛΟΑΤΚΙ+ και φεμινιστικές διεκδικήσεις εντός του καπιταλισμού, εξαγοράζεται και ξεπλένεται και εν τέλει υποβαθμίζεται και αφομοιώνεται στο βωμό του κέρδους. Ενάντια σε αυτήν την πραγματικότητα, εμείς επιλέγουμε να δημιουργήσουμε ένα αντι-εμπορευματικό και αντι-καπιταλιστικό φεστιβάλ, χωρίς χορηγούς, αιγίδες ή επιχειρήσεις, διατηρώντας έτσι την ανεξαρτησία του αγώνα μας.

Ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας, επιλέγουμε οι διαδικασίες μας να είναι οριζόντιες και αντι-ιεραρχικές. Επιθυμούμε οι συνελεύσεις μας να είναι σε ένα πλαίσιο αλληλοσεβασμού και αλληλεγγύης, όπου αναγνωρίζουμε και αποδεχόμαστε τις επιμέρους ταυτότητες του κάθε ατόμου. Με γνώμονα τον πολιτικό διάλογο και τα σημεία που μπορούν να αποτελέσουν έδαφος αλληλεπίδρασης και συζήτησης, επιλέγουμε την συνεύρεση με κάθε άτομο που παλεύει με τον δικό του τρόπο ενάντια στις έμφυλες και άλλες καταπιέσεις που βιώνει, με στόχο ένα ελεύθερο φεστιβάλ, διαθεματικό και συμπεριληπτικό.

Τασσόμαστε ενάντια σε σεξισμό, πατριαρχία, ομοφοβία, τρανσφοβία, χοντροφοβία, ηλικιοφοβία, φασισμό, εθνικισμό και ρατσισμό και σε κάθε άλλη καταπίεση. Ως εκ τούτου, κόμματα, κρατικοί ή θρησκευτικοί θεσμοί και οι εκπρόσωποί τους, δεν θα είναι ευπρόσδεκτα με αυτήν τους την ιδιότητα.

Παλεύουμε για την ορατότητα και την απελευθέρωση των ζωών μας, ενάντια στην πατριαρχία και στις πολλαπλές καταπιέσεις που αυτή παράγει στα θέματα φύλου, σώματος και σεξουαλικότητας. Ο αγώνας για κάθε ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομο, γυναίκα, ΑΜΕΑ, πρόσφυγα και (σεξ)εργάτρια, για κάθε άτομο που μάχεται και διεκδικεί την ελευθερία του και κάθε άτομο που βιώνει την καταπίεση, είναι κοινός.

Καλούμε όσα άτομα θέλουν να συμμετάσχουν στη συνέλευση, την Κυριακή 29/4, στις 16:00, στην πίσω αυλή του Πολύκεντρου Νεολαίας (Ανδρόγεω 2), για να συνδιοργανώσουμε αυτό το φεστιβάλ.

Λάβαμε 25/04/2018