Ηράκλειο: Αντιπολεμική Πορεία Αλληλεγγύης στο Άφριν [Πέμπτη 22/02, 18:00]

0
187

Από την Ελλάδα μέχρι την Συρία, αγώνας για τη γη και την Ελευθερία

Το Άφριν…
Βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Συρίας, στα σύνορα με την Τουρκία. Είναι ένα από τα καντόνια της ομοσπονδίας της βόρειας Συρίας όπου πληθυσμιακά κυριαρχεί το κουρδικό στοιχείο. Τόπος όμοιος με το δικό μας… βουνά, πέτρες, πρόβατα, κοκκινοχώματα κι ελιές. Οι άνθρωποι του απλοί, σκληροτράχηλοι, δεμένοι με τη γη τους. Η επανάσταση εκεί έχει ριζώσει βαθιά αφού ο αγώνας για τον εκδημοκρατισμό της μέσης ανατολής εντός ενός συνομοσπιανδιακού μοντέλου, την κοινωνική αυτονομία και την απελευθέρωση της γυναίκας από τα δεσμά της πατριαρχίας, βρίσκεται στις καρδιές και στα μυαλά των κάτοικων του.

Προστατευμένο από τα βουνά του και από της πολιτοφυλακές του YPG/YPJ ο εμφύλιος δεν το είχε αγγίξει ουσιαστικά μέχρι σήμερα. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από το Χαλέπι και από άλλες περιοχές είχαν βρει ένα ασφαλές και φιλόξενο καταφύγιο μέχρι πρόσφατα. Μέχρι που ο Ερντογάν και το καθεστώς του εξαπέλυσαν την επίθεσή τους.

Η επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας”…

Είναι τόσο βάρβαρη όσο κυνική είναι και η ονομασία της. Άρχισε στις 20/1/2018 με το πρόσχημα της διασφάλισης των συνόρων της Τουρκίας και πρόκειται για επιχείρηση με χαρακτηριστικά γενοκτονίας. Χιλιάδες τζιχαντιστές και ισλαμοφασίστες, πρώην στρατιώτες του ισλαμικού κράτους, μέλη την συριακής Αλ-Κάιντα αποτελούν την εμπροσθοφυλακή του τουρκικού στρατού που καλύπτει τις επιθέσεις τους με αεροπορικές επιδρομές, τεθωρακισμένα άρματα, πυροβολικό και όλα τα άλλα σύγχρονα πολεμικά μέσα.

Η Ρωσία…
Απέσυρε τα στρατεύματα που διατηρούσε στην περιοχή όταν οι κουρδικές οργανώσεις αρνήθηκαν να παραδώσουν τα εδάφη τους στο καθεστώς Ασσάντ δίνοντας έτσι το πράσινο φως για την έναρξη της επιχείρησης. Οι Η.Π.Α, ο Ο.Η.Ε, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε. και ολόκληρη η διεθνής κοινότητα κάνουν πώς δεν βλέπουν της σφαγές, τους ακρωτηριασμούς και της λεηλασίες που διαπράττονται από τις ισλαμοφασιστικές συμμορίες, ώστε να μην διαταραχθούν οι σχέσεις τους με τον Ερντογάν. Έτσι, οι επαναστατημένοι δεν έχουν παρά να βασιστούν στις δικές τους δυνάμεις και στην αλληλεγγύη μας.

Τα όπλα της επανάστασης…
έχουν καταφέρει να αποκρούσουν την επίθεση αυτή με μεγάλη αυτοθυσία και αποφασιστικότητα. Η μάχη αυτή, εναντίον του δεύτερου μεγαλύτερου στρατού του ΝΑΤΟ, εξοπλισμένου με όπλα τελευταίας τεχνολογίας μπορεί να έχει χαρακτηριστικά έπους αλλά δε θα μπορέσει να κρατήσει για πάντα.

Ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου (Ο.Σ.Η.)…
Είναι ένα εγχείρημα που έχει ως κεντρικό στόχο τη συλλογική και οριζόντια οργάνωση της κοινωνίας, την αυτοδιάθεση και την αυτονομία της από την κρατική ή οποιαδήποτε άλλη κεντρική εξουσία. Μέσο της αυτο-οργάνωσης και της δημιουργίας των απαραίτητων δομών θέλει να αναδείξει τα προτάγματα αυτά και τη σημασία που έχουν στις ζωές όλων μας. Η επαναστατημένη κοινωνία στη βόρεια Συρία αντίστοιχα καταφέρνει να πραγματώνει τα παραπάνω προτάγματα, στο σήμερα, σε μια κοντινή μας περιοχή τόσο γεωγραφικά όσο και κοινωνικά. Τοποθετούμαστε στο πλευρό τους με όλη μας την ψυχή και την καρδιά στη μάχη που δίνουν απέναντι στο σύγχρονο πολιτικό φασισμό που μας περιβάλλει όλους.

Συμμετέχουμε στην

Αντιπολεμική Πορεία Αλληλεγγύης στο Άφριν

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018

6 μ.μ. στα Λιοντάρια

Ενημερωθείτε για το Άφριν: https://afrinnotalone.com/

Εκδήλωση στο f/b: https://web.facebook.com/events/154087435256459/

Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου