Ηράκλειο: Συνάντηση με θέμα τις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019 στις 20:00

Λάβαμε 05/07/2019

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Επικίνδυνες επιλογές έχουν αρχίσει να υλοποιούνται με απροσδιόριστες συνέπειες στη ζωή μας και στο μέλλον του τόπου.

Πετρελαϊκές εταιρείες  που ενοχοποιούνται για ανυπολόγιστες οικολογικές καταστροφές και που εξυπηρετούνται οικονομικά από την εκμετάλλευση και το αιματοκύλισμα Μέσης Ανατολής, Αφρικής και Νότιας Αμερικής σταδιακά εγκαθίστανται στην Ν.Α. Μεσόγειο.

Το ελληνικό κράτος μέσω της Ε.Δ.Ε.Υ. (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων) ξεκίνησε  το πρόγραμμα έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων (πετρέλαιο ή/και φυσικό αέριο) πριν από μερικά χρόνια, το οποίο συνεχίστηκε με επιπλέον παραχωρήσεις περιοχών και προχωράει με γρήγορους ρυθμούς. Χερσαίες και θαλάσσιες εκτάσεις χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων παραχωρούνται ως «οικόπεδα» σε πετρελαϊκές εταιρείες, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία παραχώρησης για περισσότερες περιοχές. Μόλις πριν από λίγες μέρες, στις 27 Ιουνίου 2019, στη φιέστα που διοργανώθηκε από την κυβέρνηση, υπογράφηκαν οι συμβάσεις παραχώρησης για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων σε πετρελαϊκούς κολοσσούς με βαρύ ιστορικό που αφορούν σε δύο θαλάσσιες περιοχές δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, συνολικής έκτασης περίπου 40.000  τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ως πολίτες της χώρας και ως κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται ή συνορεύουν με τις παραχωρούμενες εκτάσεις δεν τύχαμε της παραμικρής ενημέρωσης για τα σχέδια αυτά, που απειλούν να αλλοιώσουν μέχρι και να καταστρέψουν τον τόπο μας, το φυσικό περιβάλλον και τους ανθρώπους (επιπτώσεις στην οικονομία -που βασίζεται στον τουρισμό- και στη δημόσια υγεία).

Σας καλούμε σε μία πρώτη διερευνητική συνάντηση για το ζήτημα αυτό, τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019 στις 20:00 στον  αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο Da (Ντεντιδάκηδων 15, Καμαράκι, Ηράκλειο), με σκοπό να ανοίξουμε τη συζήτηση για το θέμα, να ανταλλάξουμε απόψεις και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να δείξουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια αυτά που καταδικάζουν το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Στη συνάντηση θα είναι μαζί μας η Κατερίνα Κ., ως πολίτης του Ηρακλείου και ως μέλος της ομάδας που δημιούργησε την ιστοσελίδα savegreekseas.com, μίας ενημερωτικής σελίδας για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα (το οποίο ωστόσο δε γνωρίζει ανάλογη δημοσιότητα), όπου δημοσιεύεται σχετικό υλικό, φιλοξενείται ένα ψήφισμα ενάντια στο πρόγραμμα εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, καθώς επίσης και υλικό από τις δράσεις των Πρωτοβουλιών Πολιτών που έχουν συσταθεί ανά την Ελλάδα.

Μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία

Αγώνας για τη γη και την ελευθερία.

#NoOilGreece #SaveGreekSeas #SavEpirus #SuchARisk

join/share: https://www.facebook.com/events/692529147860248/

Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου

Ηράκλειο: Συνάντηση με θέμα τις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες