Ηράκλειο: “Περιβάλλον και τοπική οικονομία στο βωμό των εξορύξεων”

0
660

Λάβαμε 22/01/2020

Περιβάλλον και τοπική οικονομία στο βωμό των εξορύξεων.

Η παγκρήτια δικτύωση «Πρωτοβουλία Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων»
καλεί σε μια σημαντική ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 στις 6:30 το απόγευμα
στην αίθουσα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στο Ηράκλειο..

Σκοπός μας είναι να ανοίξει επιτέλους δημόσιος διάλογος για τις εξορύξεις των υδρογονανθράκων, δηλαδή του φυσικού αερίου και του πετρελαίου από τις θάλασσες τις Κρήτης και το δυσοίωνο μέλλον που θεωρούμε ότι επιφυλάσσει για την Κρήτη τοπετρελαϊκό λόμπι και οι πολιτικοί του υποστηρικτές.

Δυστυχώς οι μόνες απόψεις που ακούγονται μέχρι στιγμής, είναι αυτές που προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι εξορύξεις είναι θέμα εθνικής σημασίας, θα φέρουν οικονομική ανάπτυξη και δεν αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για το περιβάλλον. Ίσως όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ήρθε η ώρα να ακούσουμε και μια άλλη άποψη. Το θέμα θα αναπτύξουν, ο κάθε ένας από τη δική του σκοπιά, τρεις εξαιρετικοί ομιλητές:

– Ο ιστιοπλόος και δυο φορές ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, θα μιλήσει με θέμα;
Κύματα αλλαγής, ωκεανός από ευκαιρίες για τα παιδιά μας!
– Ακολουθεί ο Διευθυντής Ερευνών του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ),
Γεωλόγος και Ωκεανογράφος Χρήστος Αναγνώστου που θα επιχειρήσει να απαντήσει στο ερώτημα: «Τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου κάτω απo; την Κρήτη: αυτό τώρα είναι καλό ή κακό;»
– Τέλος, ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και μέλος κινηματικών πρωτοβουλιών για ζητήματα ενέργειας Τάσος Κεφαλάς θα μιλήσει με θέμα «Εξορύξεις υδρογονανθράκων: μύθοι και πραγματικότητα». Στην εκδήλωση θα προβληθεί επίσης ολιγόλεπτη ταινία και θα γίνει ελεύθερη συζήτηση.

Πρωτοβουλία Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων»