Ηράκλειο: Ψήφισμα ενάντια στις απολύσεις στη ΝΟΚΙΑ

Λάβαμε 09/10/2019

Ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ ενάντια στις απολύσεις

Την Τρίτη 03/09 η διοίκηση της ΝΟΚΙΑ Ελλάδος κάλεσε εκτάκτως σε συνάντηση τους εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ, ανακοινώνοντας ότι επίκεινται έως και 60 απολύσεις με καταληκτική ημερομηνία το τέλος του 2019. Ενώ η διοίκηση μοιράζει υποσχέσεις ότι οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν σε άλλες θέσεις εντός της εταιρείας, ταυτόχρονα με κυνικό τρόπο τους παροτρύνει σε παραιτήσεις (πολλές φορές μέσω ψυχολογικής πίεσης), ή τους προτείνει μετανάστευση (!) σε άλλες χώρες προκειμένου να συνεχίσουν να δουλεύουν στη ΝΟΚΙΑ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ακόμα και αυτή τη στιγμή σε ιστότοπους εύρεσης εργασίας είναι αναρτημένες αγγελίες εργασίας της ΝΟΚΙΑ!

Οι συνάδελφοι της ΝΟΚΙΑ έχουν μπει ήδη στον αγώνα για μη χάσει κανείς συνάδελφος τη δουλειά του, για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση. Το επιχειρησιακό σωματείο πραγματοποίησε πριν μερικές μέρες μία από τις μαζικότερες συνελεύσεις στην ιστορία του, όπου και αποφασίστηκε η προκήρυξη 2 απεργιακών κινητοποιήσεων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας καθώς και η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Το Παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του  στον αγώνα που δίνει το Σωματείο Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος ενάντια στις απολύσεις. Ο αγώνας ενάντια σε αυτές τις απολύσεις είναι ο ίδιος αγώνας που δίνει το σωματείο της ΝΟΚΙΑ μαζί με άλλα σωματεία για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για την κατοχύρωση αυτονόητων εργατικών δικαιωμάτων και φρένο στην ασυδοσία της εργοδοσίας. Είναι ο ίδιος αγώνας που δίνουμε μαζί όλα τα Σωματεία Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα ενάντια στο επαίσχυντο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Τα μέτρα που θα κατατεθούν προς ψήφιση είναι ένα μεγάλο δώρο προς τους βιομήχανους και τους εργοδότες, Η ανάπτυξη που ονειρεύονται φέρνει την διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την απαξίωση των σωματείων. Γι’ αυτό και ο αγώνας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης πρέπει να έχει πάντα ως αφετηρία την αντίσταση και τη διεκδίκηση ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία στους χώρους δουλειάς! Συνεπώς, η αλληλεγγύη και η στήριξή μας στον αγώνα των συναδέλφων της ΝΟΚΙΑ είναι αυτονόητη.

Απαιτούμε από τη διοίκηση της ΝΟΚΙΑ Ελλάδος:

• Καμία απόλυση – Απορρόφηση όλων των εργαζομένων σε άλλα τμήματα με ευθύνη της εταιρίας.
  • Να σταματήσει η παρότρυνση για παραίτηση ή μετανάστευση
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών-Παράρτημα Ηρακλείου