Ηράκλειο: Πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης Her Pride 2018 [Παρασκευή 18/05, 23:00]

0
1043

Η οργανωτική συνέλευση του Her Pride 2018 – αυτοοργανωμένο φεστιβάλ φύλου, σώματος, σεξουαλικότητας ηρακλείου, σας καλεί στην διαστημική παρτάρα οικονομικής ενίσχυσης του φεστιβάλ.

Τα τελευταία χρόνια ο αγώνας για τις ΛΟΑΤΚΙ+ και φεμινιστικές διεκδικήσεις εντός του καπιταλισμού (κατ’ επέκταση και τα φεστιβάλ Pride) έχουν καταλήξει προϊόν εκμετάλλευσης, χάνοντας τα μαχητικά τους χαρακτηριστικά. Ενάντια σε αυτήν την γήινη πραγματικότητα, εμείς επιλέγουμε να δημιουργήσουμε ένα αυτό-οργανωμένο, αντι-εμπορευματικό φεστιβάλ, χωρίς χορηγούς, αιγίδες ή επιχειρήσεις, διατηρώντας έτσι την ανεξαρτησία του αγώνα μας. Για την υλοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος εκτός από χρόνο και ενέργεια αναγκαία είναι και η αλληλέγγυα στήριξη της κοινότητας και των φιλενάδων της. Δράσεις οικονομικής ενίσχυσης όπως αυτή αποτελούν το μοναδικό μέσο χρηματοδότησης του αγώνα μας.

Επιθυμούμε να κάνουμε ένα πάρτι διαφορετικό από τα άλλα και να διαμορφώσουμε τέτοιες συνθήκες που θα μας απελευθερώσουν ολοκληρωτικά. Έχουμε βιώσει περιορισμούς, μη αποδοχή, ενοχλητικά βλέμματα, παρενοχλήσεις καθώς και παραβιαστικές συμπεριφορές στους χώρους που διασκεδάζουμε. Έχουμε αισθανθεί ντροπή ή και φόβο για το ποια είμαστε και το πώς φαινόμαστε. Αντί να περιορίσουμε τις δικές μας συμπεριφορές και επιθυμίες, όπως συχνά αναγκαζόμαστε να κάνουμε στον πλανήτη Γη, επιλέγουμε να δημιουργήσουμε ένα safe space. Έναν χώρο στον οποίο νιώθουμε άνετα με το σώμα, το φύλο και τη σεξουαλικότητά μας, έναν χώρο στον οποίο μπορούμε να εκφραστούμε ελεύθερα.

Ελάτε κεφάτα, ντυθείτε όπως γουστάρετε και ας αφεθούμε μαζί στην εξερεύνηση της διαπλανητικής μας ύπαρξης.

**Πατριαρχικές, ομοφοβικές, τρανσφοβικές, σεξιστικές ή όποιες άλλες παραβιαστικές συμπεριφορές στο χώρο, δεν είναι αποδεκτές. Θα έχουμε συλλογικά τα μάτια μας ανοιχτά και τα αντανακλαστικά μας ενεργοποιημένα.

***Ο χώρος θα είναι προσβάσιμος απο ΑμεΑ

Her Pride